Srbská veřejnoprávní televize a rozhlas vysílá všechny své kanály prostřednictvím divize SES Video
Autor: SES/Weber Shandwick , e-mail: info@webershandwick.cz Přidané: 06.02.2018
Srbský veřejnoprávní vysílatel RTS (Radio-televizija Srbije – Rozhlas a televize Srbska) nyní vysílá celou svou programovou nabídku devíti televizních kanálů a čtyř rozhlasových stanic přes satelit ASTRA na pozici 5 stupňů východně. Nové řešení je výsledkem rozšiřující dohody mezi společnostmi SES a Telekom Srbija.


Na základě dohody, kterou oznámila společnost SES, si telekomunikační společnost Telekom Srbija pronajme další kapacitu na družici ASTRA k vysílání tří dalších televizních kanálů: RTS1, RTS2 a RTS Poletarac – program pro děti a tří rozhlasových stanic (Radio Beograd 202, Radio Beograd 2 a Radio Beograd 3).

Telekom Srbija a SES dosud spolupracovali na vysílání šesti televizních stanic a jedné rozhlasové stanice pro RTS na pozici 5 stupňů východně. Díky nové smlouvě tak nyní bude na této orbitální pozici vysílat celé portfolio kanálů RTS.

„Uzavřená dohoda o rozšíření je skvělým příkladem, jak nám silná partnerství – jako to se společností Telekom Srbija – umožní rozšířit působnost na konkrétních trzích,“ řekl Martin Ornass-Kubacki, viceprezident prodeje SES Video pro středovýchodní Evropu. „Jsme velice rádi, že se společnost RTS opět rozhodla věřit našim vysílacím službám a spolehlivosti.“

„Během roku 2017 zprovoznil Telekom Srbija prostřednictvím služeb SES šest kanálů pro RTS. Vzhledem k tomu, že společnost Telekom Srbija považuje SES za spolehlivého partnera s vysoce kvalitními službami, tak jsme se rozhodli, že využijeme kapacitu společnosti SES pro potřeby RTS i pro vysílání dalších tří kanálů. Dále tak posílíme dlouhodobou spolupráci mezi Telekom Srbija a SES,“ uvedla Milica Jovičić, obchodní ředitelka společnosti Telekom Srbija.


O společnosti SES

SES je předním světovým provozovatelem satelitů a první v poskytování diferencované a zcela škálovatelné nabídky kombinovaných GEO-MEO služeb s více než 50 geostacionárními družicemi (GEO - Geostationary Earth Orbit) a 12 družicemi na střední oběžné dráze (MEO - Medium Earth Orbit). SES se zaměřuje na poskytování end-to-end řešení a služeb s přidanou hodnotou prostřednictvím dvou klíčových obchodních jednotek: SES Video a SES Networks. Společnost poskytuje satelitní komunikační služby televizním a rozhlasovým společnostem, obsahovým a internetovým poskytovatelům, operátorům mobilním a pevným sítím, vládám a institucím. Portfolio společnosti SES obsahuje značku ASTRA, společnosti O3b a MX1, Vždy jde o přední poskytovatele mediálních služeb ve svém oboru, kteří nabízí kompletní škálu inovativních digitálních video a mediálních řešení. SES je kótován na burzách Eurnext Paris a Luxembourg Stock Exchanges (SESG). Další informace najdete na www.ses.com.


O Telekom Srbija

Telekom Srbija a.d. Beograd je spolu se svými dceřinými společnostmi moderní, zcela lokálně vlastněná telekomunikační společnost, která již 20 let hraje vedoucí roli v oblasti pevné a mobilní telefonie, internetu a multimédií, a to jak v Srbsku, tak v celém regionu. Díky inovačnímu duchu společnost Telekom Srbija a.d. Beograd neustále vyvíjí nová technologická řešení ve prospěch svých zákazníků a životního prostředí a udržuje vysokou kvalitu neomezené nepřerušené komunikace nabídkou široké škály kanálů a zařízení pro přenos zpráv. Společensky zodpovědným chováním pomáhá komunitě překonávat slabiny současného času společnými silami.


Marek Němec, Head of Client Services, PR agentura Weber Shandwick

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/25718/srbska-verejnopravni-televize-a-rozhlas-vysila-vsechny-sve-kanaly-prostrednictvim-divize-ses-video/