Česká stopa v Jižní Koreji - Olympiáda očima ČT sport
Autor: Česká televize , e-mail: info@ceskatelevize.cz Přidané: 06.02.2018
Důraz na české sportovce a medailové fáze soutěží. Taková bude letošní olympiáda v podání České televize. Program ČT sport a web olympiada2018.ceskatelevize.cz divákům od pátku 9. do 25. února nabídnou až jedenáct hodin přímých přenosů denně a k tomu tříhodinové zpravodajské souhrny. Olympijské dění zprostředkuje nejvíce reportérských štábů, které Česká televize kdy na hry vyslala.


Olympiádu zahájí na obrazovkách programu ČT sport přímý přenos úvodního slavnostního ceremoniálu, kterým diváky již tradičně provedou Michal Dusík a Vladimír Drbohlav. Následně se z Koreje postupně přihlásí pět reportérských štábů, devět komentátorů a pět expertů, včetně olympijské vítězky Kateřiny Neumannové či krasobruslaře Tomáše Vernera, kteří provedou olympijským děním a přinesou zajímavosti nejen ze sportovišť, ale i ze zákulisí. Česká televize bude mít svá komentátorská stanoviště celkem na devíti sportovištích, a k tomu navíc zvláštní pozice v mixzóně biatlonu a v hokejové aréně.

„Budeme prioritně sledovat českou stopu a úspěchy českých sportovců. To je pro nás naprostý základ. K tomu se budeme snažit odvysílat všechny medailové fáze jednotlivých soutěží,“ vysvětluje autor projektu olympijského vysílání a komentátor hokeje Robert Záruba.

Časový posun přesune většinu živého olympijského vysílání zejména do brzkých ranních a dopoledních hodin, s koncem kolem třetí hodiny odpolední. Program ČT sport tak zkombinuje přímé přenosy doplněné odpoledními a večerními záznamy atraktivních disciplín, které se konaly v dřívějších časech.

Pevným bodem programu olympijského vysílání budou nejsledovanější sporty. V poledne obvykle biatlon a v průběhu dne zápasy hokejového národního týmu. Každý den od 18 hodin provede Jiří Hölzel diváky Velkým přehledem, hodinovým souhrnem toho nejzajímavějšího, co se na sportovištích v Koreji odehrálo. Chybět v něm nebudou ani přímé rozhovory s českými sportovci, které povede za pomoci televizního „triku Arabela“ Jaromír Bosák. Česká televize nezapomene informovat ani o dění na olympijských festivalech v Brně a v Ostravě, kam dopravuje z Koreje signál na velkoplošné obrazovky, a kde má svá studia pro podvečerní Velké přehledy. Z festivalů bude také vysílat Déčko, Dobré ráno a Studio 6.


- 190 hodin původního programu z Pchjongčchangu, 1 hodina zpravodajství denně
- Prioritou programu zůstávají výkony českých sportovců
- Všechny medailové závody a soutěže na ČT sport a na webu
- Slavnostní zahájení i zakončení ZOH živě
- 9 komentátorů a 5 komentátorů-expertů
- Historicky nejvyšší počet reportérských štábů v dějišti zimních her
- Zvláštní pozice reportérů ČT na biatlonu a v hokejové aréně
- Komentátorské pozice na 9 sportovištích
- Reportáže z olympijských festivalů v Brně i Ostravě
- Denně v 18:00 Velký přehled, souhrn olympijských novinek a rozhovorů


Olympiádu bude možné sledovat nejen na programu ČT sport, ale také na iVysílání. Přenosy na webu budou k dispozici až sedm dní po odvysílání, zpravodajské souhrny tři dny.


Karolína Blinková, tisková mluvčí České televize

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/25719/ceska-stopa-v-jizni-koreji-olympiada-ocima-ct-sport/