Eurosport připravuje plně digitální olympijské hry
Autor: Media:List CZ , e-mail: info@media-list.cz Přidané: 07.02.2018
Zimní olympijské hry v Pchjongčchangu 2018 se blíží a Eurosport – nový Domov olympijských her – je nabídne divákům jako nikdo nikdy v historii. Společnost Discovery Communications, do jejíhož portfolia Eurosport patří, je až do roku 2024 exkluzivním držitelem multimediálních práv pro olympijské hry v Evropě (včetně České republiky).


A již během OH 2018 plánují Discovery Communications a Eurosport doslova transformaci diváckých zážitků – první plně digitální olympijské hry v Evropě.

Eurosport chce během OH naplnit slova prezidenta společnosti Discovery Networks JB Perretta: „Chceme předefinovat divácké zážitky z olympijských her pohlcujícími příběhy, bezkonkurenčními analýzami a all-screen strategií, která osloví i nové a mladší publikum. Víme, že diváci si přejí lepší přístup ke sportovním hrdinům, více analýz a více způsobů, jak sledovat olympijské hry.“

Díky interaktivnímu internetovému přehrávači Eurosport Player bude možné sledovat všechny soutěže online a zároveň každý moment olympijských her. Jen si vybrat. Eurosport Player pod heslem Make It Yours umožní sportovním fanouškům definovat vlastní osobní pojetí olympijských her, tedy sledovat oblíbené sporty a oblíbené reprezentanty nejen na televizních obrazovkách, ale i na digitálních a mobilních platformách. To znamená, že Eurosport nabídne OH více divákům a na více typech obrazovek než kdokoli a kdykoli v Evropě v minulosti.

Eurosport tradičně spolupracuje se špičkovými světovými sportovci v rolích expertů a komentátorů. Během OH se v této roli představí více než 150 sportovců včetně 58 olympioniků, mezi nimi 28 zlatých olympijských medailistů. Eurosport díky těmto olympijským hrdinům nabídne vskutku bezkonkurenční odborné analýzy. Také česká redakce Eurosportu bude během vysílání OH spolupracovat s řadou českých sportovních osobností, např. s Lukášem Bauerem.

Olympijské studio Eurosportu bude ve vysílání světového sportovního svátku využívat nejnovější technologie. Rozšířená realita a zvýšený počet dat vytvoří pohlcující interaktivní prostředí a nabídne fanouškům nevšední zážitky. Tento prvotřídní obsah poskytne divákům novou perspektivu v prožitku zimních sportů a umožní jim lépe a hlouběji je pochopit a poznat.

Zimní olympijské hry startují na Eurosportu 8. února ve 3:00 hod. na programu Eurosport1 tréninkem na sjezd mužů. Eurosport bude vysílat OH téměř 24 hodin denně na obou programech Eurosport1 a Eurosport2.


Vít Rosenbaum, Marketing & PR, Media:List CZ

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/25725/eurosport-pripravuje-plne-digitalni-olympijske-hry/