Olympijský hokejový turnaj v RTVS
Autor: RTVS , e-mail: info@rtvs.sk Přidané: 09.02.2018
Do vysielania RTVS sa, na rozdiel od situácie spred štyroch rokov, opätovne vrátia hokejové zápasy zo zimnej olympiády. Ich získanie bolo prioritou rokovaní RTVS so spoločnosťou Discovery Communications, ktorá vlastní exkluzívne vysielacie práva na olympijské hry v Pjongčangu pre európsky trh.


RTVS zároveň upriami pozornosť na ďalšie zaujímavé disciplíny, v ktorých sa očakáva medailový úspech slovenských reprezentantov. Prioritou je zachytiť výsledky všetkých slovenských športovcov. V prípade črtajúceho sa zaujímavého výsledku či medailového úspechu Rádio Slovensko zaradí operatívne do vysielania aktuálne vstupy priamo z dejiska ZOH v Pjongčangu a nie sú vylúčené ani programové zmeny na Jednotke a Dvojke.


Dvojka prinesie od skorých ranných hodín sled priamych prenosov a kratších záznamov do približne 15:30 až 16:00 s využitím vstupov zo Štúdia ZOH. Od 16:00 do 19:30 je na Dvojke naplánovaný trojhodinový až triapolhodinový blok záznamov zo všetkých najdôležitejších súťaží olympijského dňa. Na Dvojke si diváci denne od 20:10 môžu v Štúdiu ZOH 2018 pozrieť 50-minútový podrobný prehľad o športovom dianí v Pjongčangu. Súčasťou popoludňajšieho vysielania na Dvojke bude relácia Štúdio Šport – Olympijský dom 2018. Prinesie zaujímavé rozhovory s výraznými osobnosťami slovenského a zahraničného športu, ako aj reakcie na výkony a výsledky slovenských športovcov. Zimná olympiáda bude mať dominantné postavenie v Góloch-bodoch-sekundách na Jednotke, ako aj vo všetkých športových spravodajstvách.


V Rádiu Slovensko sa bude od soboty 10. februára do nedele 25. februára od 02:00 do približne 13:00 naživo ozývať moderované OH štúdio podľa toho, v akom čase budú vrcholiť disciplíny, v ktorých sa predstavia slovenské medailové želiezka. O ZOH 2018 bude Rádio Slovensko informovať tiež v Rádiožurnáli a vo večerných športových reláciách, odvysiela sumáre aktuálneho diania, rozhovory so športovcami a priestor dostane i publicistika zo zákulisia olympijského diania. Olympijskej téme sa bude venovať Nočná pyramída, K veci či Príbeh na týždeň.


Vo vysielaní RTVS sa olympiáda začne v piatok 9. februára o 11:30 Štúdiom ZOH 2018 na Jednotke a hneď po ňom otváracím ceremoniálom. Ukončí sa v nedeľu 25. februára na Dvojke záverečným Štúdiom ZOH 2018 – sumár o 20:10. Záverečný ceremoniál prinesie Jednotka medzi 12:00 až 14:00.


Rozhlas a televízia Slovenska

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/25736/olympijsky-hokejovy-turnaj-v-rtvs/