Hana Zagorová, Marek Eben nebo Jaromír Bosák pomohou odhalit nová Tajemství těla
Autor: Česká televize , e-mail: info@ceskatelevize.cz Přidané: 10.02.2018
Víte, že mozek potlačuje zvuk srdce, aby svého nositele nerušil, nebo co si málokdo vezme, i když je to zadarmo? I v nové řadě Tajemství těla Petr Vacek a Martin Dejdar diváky přesvědčí o tom, že nic není tak záhadné a zároveň nám tak blízké, jako lidské tělo, a že jeho zkoumání je nekonečná zábava. Čtyři následující sobotní večery na ČT1 opanují nové díly zábavného pořadu pro celou rodinu Tajemství těla.


Opět je přichystáno mnoho pokusů, které si může každý jednoduše vyzkoušet doma u televize. Budou k tomu stačit věci, které má běžná domácnost, jako například stroužky česneku, sklenice s čistou vodou nebo tužka a papír. A moderátoři Petr Vacek a Martin Dejdar občas pro vědu obětují i trochu své důstojnosti. Diváci uvidí, jak se Petr Vacek nevědomky zúčastnil experimentu o flirtování se ženami a hlavně se seznámí s velmi zábavnými výsledky tohoto pokusu. Budou také svědci toho, jak oba moderátoři podstoupí vyšetření v sexuologické laboratoři, anebo jak skončí na policejní stanici.

„Výroba jednotlivých pokusů je sice podle scénáře, ale často jde o věci, které před tím ještě nikdo nezkoušel. A proto je natáčení hodně ‚živý organismus‘ s výsledkem očekávaným, ale rozhodně ne jistým. Moderátoři vědí, že pokud se dostanou do krize, mohou natáčení zastavit. Petr to v jednom momentě udělat měl, ale postavil se ke své fobii naprosto hrdinně. Překvapil sám sebe i nás a byl to jeden z nejvypjatějších momentů celého pořadu,“ prozradila vedoucí projektu Eliška Faeklová.

Speciálního experimentu se zúčastní i prezident České stomatologické komory Roman Šmucler, který dostal neobvyklý úkol, a to potrápit v zubařském křesle své pacienty. Marek Eben podstoupí test chuťových buněk. Bez použití nosu, nepoznáme prakticky nic, a tak přirovná kuřecí maso k letním pneumatikám.

Oldřich Navrátil je velký otužilec, přijme výzvu a část pořadu stráví ve vaně plné ledu. Dalšími zajímavými hosty budou například zpěváci Hana Zagorová, Ester Kočičková a Radek Banga, herci Anna Polívková, Michaela Maurerová, Jan Jiráň a Robert Mikluš, římskokatolický kněz Zbigniew Czendlik, taneční mistr Zdeněk Chlopčík nebo sportovní redaktor České televize Jaromír Bosák.

První řadu Tajemství těla průměrně sledovalo 837 tisíc diváků, při podílu na publiku přesahujícím 20 %.


Tajemství těla

moderátoři: Petr Vacek a Martin Dejdar
režie: Pavel Nosek
kamera: Filip Havelka
vedoucí výroby: Vojtěch Svoboda
vedoucí projektu a scénář: Eliška Faeklová
kreativní producent: Michal Reitler


Karolína Blinková, tisková mluvčí České televize

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/25737/hana-zagorova-marek-eben-nebo-jaromir-bosak-pomohou-odhalit-nova-tajemstvi-tela/