Eurovision Media Services prodlužuje partnerství se společností Eutelsat
Autor: Petr Miklík , e-mail: Petr.Miklik@seznam.cz Přidané: 11.02.2018
Eurovision Media Services (EMS), obchodní oddělení evropské vysílací unie European Broadcasting Union (EBU) a mezinárodní satelitní provozovatel Eutelsat, obnovují a dále rozšiřují svoji spolupráci při kapacitách v pásmu Ku na satelitu Eutelsat 10A, na orbitální pozici 10° východně. Dne 8. 2. 2018 o tom informovali oba obchodní partneři.


Díky víceleté smlouvě na více transponderů se zvyšuje infrastruktura na satelitní flotile Eutelsat, kterou už využívá Eurovision Media Services. Kapacity budou využity pro přímé přenosy důležitých zpravodajských a sportovních událostí, např. zápasů přední evropské fotbalové ligy a fotbalových turnajů pro evropské i mimoevropské diváky.

„Toto dále prohlubované obchodní partnerství se společností Eutelsat nás podpoří při splnění úkolu poskytovat služby našim členům a klientům na orbitální pozici společnosti Eutelsat, 10° východně”, řekl pan Graham Warren, výkonný ředitel Eurovision Media Services.

„Jsme hrdí na to, že jsme nadále upřednostňovaným a dlouholetým partnerem Eurovision Media Services a přitom je můžeme podporovat při dalším rozšiřování vysílacího ekosystému v Evropě. Tyto nové smlouvy podtrhují stálý význam satelitu při mediální distribuci pro profesionální televizní služby”, doplnil pan Michel Azibert, ředitel pro obchod a vývoj společnosti Eutelsat.


S využitím zdroje: Infosat.de, volně upraveno a zkráceno

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/25742/eurovision-media-services-prodluzuje-partnerstvi-se-spolecnosti-eutelsat/