Olympijský biatlon a snowboarding na Eurosportu
Autor: Media:List CZ , e-mail: info@media-list.cz Přidané: 11.02.2018

Zimní olympijské hry Eurosport vysílá od 9. do 25. února, 24 hodin denně na obou programech Eurosport1 a Eurosport2. České medailové naděje hledejme mj. v biatlonu a snowboardingu.


Vzpomínáte na Soči? Jaká to byla biatlonová olympiáda! Doslova medailová fantazie. Jaroslav Soukup třetí ve sprintu, Ondřej Moravec druhý ve stíhačce a třetí v závodu s hromadným startem, v němž brala stříbro mezi ženami Gabriela Koukalová, stříbrná byla i smíšená štafeta ve složení Veronika Vítková, Gabriela Koukalová, Jaroslav Soukup a Ondřej Moravec. Pět medailí v 11 závodech!

A je jich nakonec šest, protože ruská ženská štafeta byla diskvalifikována a česká ve složení Eva Puskarčíková, Gabriela Koukalová, Jitka Landová a Veronika Vítková obdržela zasloužené bronzové medaile. Čeští biatlonisté vybojovali v Soči 6 medailí, v jejich počtu byla Česká republika s Norskem nejúspěšnější zemí. Laťka nastavená v Soči je strašně vysoko. Biatlonové olympijské závody na Eurosportu komentují tradiční biatlonoví komentátoři s dlouholetým blízkým vztahem k tomuto sportu – Michal Šíma, Béla En a bývalá reprezentantka Barbora Tomešová. Budou se naši komentátoři za mikrofonem radovat z olympijských medailí pro české barvy?

Barbora Tomešová v Eurosportu spolukomentuje druhou sezonu a rychle si získala zájem diváků i médií. Jak vzpomíná Bára Tomešová na Soči a české úspěchy: „To byl smutný příběh, sezonu jsem začala nadějně, v Östersundu jsem dojela na 19. místě, ale chytla jsem nějakou nemoc a nakonec sezonu předčasně kvůli zdravotním problémům ukončila. Takže na OH jsem se nepodívala. Bylo těžké se s tím smířit, alespoň jsem prožívala se všemi radost, protože se holkám a klukům dařilo.“

Snad největší českou medailovou nadějí je Ester Ledecká. V posledních dvou letech ovládla domácí anketu Král bílé stopy, je dvojnásobnou mistryní světa, dvakrát za sebou vybojovala ve Světovém poháru ve snowboardingu velký křišťálový glóbus a také letos doslova vlétla do SP. Zkušenosti z olympijských her již má, nováčkovskou trémou trpět nebude, přestože je jí teprve 22 let.

Komentátorka alpského lyžování Eva Kurfürstová popsala, jaké výhody z jednoho sportu si Ester Ledecká přenáší do toho druhého: „Je schopna úžasným způsobem propojit snowboard a alpské lyžování. Ze snowboardu si do alpských disciplín přináší psychické umění vyhrávat, když to přeženu, ona vlastně stojí nahoře na startu jako vítěz. A z alpského lyžování si bere na snowboard rychlost, to, že je alpské mnohem rychlejší disciplínou, ona má potom na snowboardu pocit, jak to řekl hezky Tomáš Bank, že jede snowboard na zpátečku. Ona tu rychlost přenáší na snowboard, umí s ní daleko lépe pracovat než její soupeřky“.


Vít Rosenbaum, Marketing & PR, Media:List CZ

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/25744/olympijsky-biatlon-a-snowboarding-na-eurosportu/