Freenet TV ze satelitů Astra 1 - od konce března 2018
Autor: Petr Miklík , e-mail: Petr.Miklik@seznam.cz Přidané: 25.02.2018
Od konce března 2018 budou mít všichni uživatelé se satelitním přijímačem přístup k německé platformě freenet TV. Provozovatel platformy MEDIA BROADCAST o tom informoval před zahájením veletrhu Electronic Partner 2018, který se koná od 23. 2. do 25. 2. 2018 v Düsseldorfu.


Před asi rokem byla úspěšně zahájeno vysílání v německé pozemní platformě, freenet TV tím získá druhou platformu s podobným portfoliem stanic. O spuštění nové nabídky na družicovém systému Astra 1 na orbitální pozici 19,2° východně se již dlouho spekulovalo v odborných kruzích.

S oficiálním oznámením byly nyní zveřejněny i první konkrétní informace o podobě paketu. Měsíční příspěvek za příjem by tak měl být nadále 5,75 eur za měsíc. Divák se satelitním přijímačem pro příjem signálu také může využívat CI modul pro freenet TV, - už dostupný na německém trhu, kterým si může vybavit televizor kompatibilní s HD a receiver pro příjem kódovaně vysílané nabídky programů.

Ve spolupráci s prémiovým poskytovatelem TechniSat byly poskytnuty informace o přijímači DIGIT S4 freenet TV, který při příležitosti uvedení na trh na konci března bude k dispozici v německých prodejnách a distribučních kanálech koncernu freenet Group.

Nabídka programů Freenet TV nebyla blíže komentována. To bude známo v pravý čas při příležitosti uvedení na trh, uvedla mluvčí společnosti pro server InfoDigital/Infosat.


S využitím zdroje: Infosat.de, volně upraveno a zkráceno

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/25790/freenet-tv-ze-satelitu-astra-1-od-konce-brezna-2018/