Psali jsme na Apríla
Rádio Natália
Autor: Jurij Bobrenko , e-mail: bbi@stonline.sk Přidané: 01.04.2002
Dovoluji si Vám jako zástupce společnosti Baltijsk-Gaz oznámit, že dnem 1. dubna 2002 spouštíme v České republice projekt rádia určeného především pro naše ruské a ukrajinské spoluobčany. Naše rozhlasová stancie se bude menovat Rádio Natalia a bude vysílat 10 hodin denne.

Našim cílem je ale oslovit také nerusky mluvící občany Česka a prohlubovat vzájemné vztahy. Naš program je založen hlavně na ruské pop muzike, ve vysílaní však nebudou chybět správy každou hodinu, kurz ruštiny, dokumentární tvorba bude také zastoupena, připravujeme 40 dílny pořad o hrdinovi Juriji Gagarinovi, který budou číst známé osobnosti kulturního a politického života v Rusku. Počítáme taktéž s vědecko - technickým magazínem Kozmos a poradem Energetika, síla života.
Později počítame s rozšířením vysílacího času na 14 hodin, zbytek bude přenášen program Radia Junosť, radia Ulan-Ude a v noci populární Mafia muzika Magnitogorsk.

Naš program bude spočátku pokrývat jenom část území České republiky v hifi mono kvalitě - vysílače Praha 70,65 Mc, Karlovy Vary 72,13 Mc, Ostrava 68,37 Mc, v plánu je Brno 70,92 Mc.

Studio se nachází v Kaliningradu, odkud se signál pomocí satelitu Junak 8 dodává na distribuční centrum Karlovy Vary, odkud je dále distribuován na vysílače a brzy i do Republiky spolkové. Na požádání poskytujeme specielní přijímače Sokol model 308 FM/AM za minimální měsíční poplatek.

Příjemný a nerušený poslech Vám přeje náměstek ředitele společnosti Baltijsk-Gaz, Jurij Bobrenko. Informujte o našem rádiu i své okolí !

Případné dotazy ochotně zodpoví programový pracovník v ČR Olek Miškin:
Honosná 10
36004 Karlovy Dary

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/258/psali-jsme-na-aprilaradio-natalia/