Éterom Rádia Slovensko znie titulná skladba k filmu Backstage
Autor: RTVS , e-mail: info@rtvs.sk Přidané: 07.03.2018
Poslucháči Rádia Slovensko si od tohto týždňa môžu vypočuť titulnú pieseň Padám k novému tanečnému filmu Backstage, na ktorom sa koprodukčne podieľala RTVS. Skladbu vytvoril Ben Cristovao s producentmi The Glowsticks a naspieval v duete s Máriou Čírovou. Film prichádza do slovenských kín 15. marca.


V skladbe Padám skvele funguje prepojenie češtiny a slovenčiny, čo odráža samotné dianie filmu, ktorý sa tiež odohráva na Slovensku a v Čechách.

Backstage je príbehom tanečnej skupiny West Coast Crew, ktorá sa pretĺka v malom meste a sníva o tom veľkom. Dvere veľkého sveta a nablýskaného šoubiznisu sa im vďaka talentovej súťaži naozaj otvoria, no pre vzťahy a charaktery všetkých členov to znamená veľký skok a tvrdú skúšku. Svojmu snu sú niektorí schopní obetovať možno až príliš.

V tanečno-hudobnom filme režisérky Andrey Sedláčkovej (Fair Play) hrajú ďalší skvelí herci ako Roman Luknár, Judit Bárdos, Ivana Chýlková a Kryštof Hádek. Pilierom filmu je hudba a tanec, hlavné úlohy preto stvárnili mladí herci Mary Havranová s Ondrejom Hraškom a predovšetkým členovia tanečnej skupiny The Pastels a Ladylicious pod vedením choreografa Miňa Kereša. Autorom námetu je Dušan Rapoš.

Film finančne podporili Audiovizuálny fond SR a Státní fond kinematografie ČR.


Link na pieseň Padám: https://www.youtube.com/watch?v=Xnfvx4Sif5E&feature=youtu.be

Upútavka na film: https://www.youtube.com/watch?v=ODw8ZHkH5kA


Rozhlas a televízia Slovenska

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/25833/eterom-radia-slovensko-znie-titulna-skladba-k-filmu-backstage/