Česká televize hostí mezinárodní konferenci Digital Media Days
Autor: Česká televize , e-mail: info@ceskatelevize.cz Přidané: 08.03.2018
Ve čtvrtek a v pátek 8. a 9. března se na Kavčích horách sejde na 220 delegátů z celého světa, aby společně diskutovali o nových trendech v digitálních médiích. Konferenci Digital Media Days 2018 pořádá Česká televize ve spolupráci s Evropskou vysílatelskou unií (EBU).


„Chceme vytvořit dialog mezi mediálními experty a mladými talenty z různých zemí světa na téma digitální budoucnost,“ vysvětluje generální ředitel České televize Petr Dvořák, který konferenci zahájí, a dodává: „Budeme diskutovat o digitální transformaci a jejím vlivu na média i na diváky, budování zpravodajského obsahu i rozvoji formátů určených pro mladé publikum, které má odlišné nároky, než dosavadní spíše tradičněji zaměřené skupiny diváků.“

Zatímco čtvrteční program se ponese v přednáškovém duchu, pátek bude věnován tematickým workshopům. Na konferenci vystoupí přednášející z Velké Británie, Francie, USA, Dánska, Německa, Belgie či Turecka. Dorazí mimo jiné zástupci britské BBC či francouzské France Info. Za Českou televizi vystoupí ředitelka divize Marketing a nová média Denisa Kollárová a vedoucí self promotion Lucie Macháčková.

To nejdůležitější z konference zprostředkuje divákům zpravodajství České televize, tématem bude i pro pořad Newsroom ČT24, který se jí bude věnovat v neděli 11. března.


Karolína Blinková, tisková mluvčí České televize

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/25834/ceska-televize-hosti-mezinarodni-konferenci-digital-media-days/