Nová francouzská vánoční komedie se natáčí v zasněžené Malé Úpě
Autor: 2media.cz , e-mail: info@2media.cz Přidané: 09.03.2018
Kouzlu Malé Úpy, druhé nejvýše položené obce v České republice, podléhají turisté i filmaři. Právě v těchto dnech je dějištěm natáčení další ze série oblíbených francouzských romantických vánočních komedií Coup de foudre. Francouzský štáb pracuje v první půli března především v okolí barokního kostela svatého Petra a Pavla z roku 1789, který je srdcem a symbolem Malé Úpy.


Jednu z hlavních rolí ztvárnila okouzlující Barbara Cabrita, kterou čeští diváci znají z několika epizod seriálu Kriminálka Paříž nebo komedie Zlatá klícka z roku 2013. V náležitě idylickém příběhu svou roli sehrají nejen exteriéry malebné horské vesničky, ale coby komparzisté také místní obyvatelé.

Produkce francouzské televize TF1 si pro natáčení vánočních komedií z cyklu Coup de foudre à Noel vybírá unikátní lokality po celém světě. Úvodní díl vznikal v indickém Jaipuru, další v laponské Kiruně ve Švédsku a v Praze, v roce 2017 volba padla na polynéský ostrov Bora Bora a letos na Vánoce budou francouzští diváci sledovat příběh odehrávající se ve Vídni a Malé Úpě!

Proč právě tady? „Každý, kdo u nás někdy byl, dobře ví, že je to mimořádně romantické a půvabné místo. A navíc připomíná tyrolskou vesničku, což asi není náhoda, protože původní obyvatelé Malé Úpy přišli v roce 1566 z Tyrolska, Štýrska a Korutan,“ podotýká starosta Malé Úpy Karel Engliš.

Malebná Malá Úpa je právem označována za klenot Krkonoš s autentickou atmosférou, nezdecimovanou masovým turistickým ruchem. Zdejší nedotčená příroda, tradiční horská architektura a pohostinnost přilákaly filmaře už v předcházejících letech. Záběry z Malé Úpy a okolí jsou k vidění hned v několika legendárních českých filmech a seriálech. Například v seriálu My z konce světa, detektivce Holka na zabití a hned několik míst si zahrálo v komedii Hynka Bočana Smích se lepí na paty.


Zajímá-li vás víc, podrobnosti včetně srovnání filmových a skutečných záběrů a přehledného popisu výletu za „filmovými“ místy v Krakonošově rajónu najdete na: https://www.filmovamista.cz/clanek/86-Tip-na-vylet--pohadkova-stezka-a-filmova-mista-na-Pomeznich-boudach

Oficiální web Malé Úpy: https://www.malaupa.cz/
Facebook: https://www.facebook.com/malaupa/?
hc_ref=ARS2xozK2bysXuWza7NMBAVCqTECApyHuZvLVRAmsO6YSlc8sKTGLirIDx2nxVi3yR8


Michaela Rozšafná, PR Account Manager, 2media.cz

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/25838/nova-francouzska-vanocni-komedie-se-nataci-v-zasnezene-male-upe/