STV1 a STV2 budou dostupné na všech (i starších) kartách TRADE and TECHNOLOGY
Autor: V.Hrubec , e-mail: redakce@satCentrum.com Přidané: 29.10.2007
Na přístupové kartě nejstaršího distributora přístupových karet pro individuální satelitní příjem digitálních českých televizí - TRADE and TECHNOLOGY se před časem objevil nový zápis STV. Nejprve se spekulovalo, že se jedná o předzvěst blízkého zařazení programu Slovenské televize, poté ale na serveru satCentrum převládl názor, že se bude jednat o dokumentární kanál Spektrum, který také s drtivou převahou (42%) zvítězil v anketě čtenářů české mutace www.satCentrum.com, o jaký nový program v této platformě by měli největší zájem. V této anketě jen v české mutaci hlasovalo do dnešního dne skoro 5500 čtenářů!


Dnes už je ale jasné, že kromě dokumentárního kanálu Spektrum se v digitální platformě českých televizí a rádií na Astře 3A/1E na satelitní pozici 23,5 stupňů východně objeví pro české abonenty přístup i k programům Slovenské veřejnoprávní televize.


S konkrétními dotazy kdy tomu bude jsme se obrátili na výkonného ředitele společnosti TRADE and TECHNOLOGY, a.s., ing. Jaromíra Glisníka.


satCentrum: Budou programy STV1 a STV2 dostupné i na kartách TRADE and TECHNOLOGY?

TRADE and TECHNOLOGY: Ano, již několik týdnů na tomto projektu pracujeme. Obdrželi jsme souhlasné stanovisko Slovenské televize a pracujeme na technickém řešení.


SC: Jak to bude s příjmem, budou sledovatelné na všech kartách? – máte prodané karty různých BIOSů. Nenastane situace jako u slovenských karet Skylink, kdy prémiové kanály nejdou aktivovat na starší karty a „nutí“ se tím zákazník ke koupi nových karet?

TandT: Ne, právě naopak, jde nám o to, že bychom rádi programy STV zpřístupnili nejen vlastníkům nových verzí TT Karet, které jsou v současné době v prodeji, ale i držitelům karet starší generace. Je to určitá daň za dlouholeté působení TRADE and TECHNOLOGY na trhu, ale bereme to jako náš přirozený závazek k našim zákazníkům.


SC: To je opravdu tak velký problém? Můžete uvést, o jak velké množství aktivních karet starší generace se jedná?

TandT: Z 238 tisíc prodaných TT Karet činí tyto karty starších generací téměř polovinu.


SC: Můžete čtenářům satCentrum přiblížit termín, kdy budou slovenské karty dostupné na přístupových kartách TRADE and TECHNOLOGY? Proč testování trvá tak dlouhou?

TandT: Naše testování je v pokročilém stádiu, ale existují technické operace, které nelze provádět za provozu. Jsme nuceni se držet režimu tzv. servisních nocí, které jsou vždy jednou měsíčně pro takovéto akce vyhrazeny. Proto vše trvá déle, než bychom si sami přáli.


SC: Proč nezveřejňujete informace současně s konkurenční platformou? Prodejci se potom setkávají s dotazy zákazníků, zda Vaše karta bude toho vůbec schopná.

TandT: Zařazení programů STV na TT Karty oznámíme, jakmile budeme připraveni. I když nám to obchodně možná škodí, hodláme i nadále novinky oznamovat až v okamžiku, kdy je budeme skutečně schopni zavést.


Děkujeme za odpovědi, další otázky, které čtenáři satCentrum zašlou na mailovou adresu redakce anebo připojí v diskusi pod článkem, předáme opět společnosti TRADE and TECHNOLOGY k zodpovězení.


Redakce serveru satCentrum, Václav Hrubec, 29.10.2007.

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/2585/stv1-a-stv2-budou-dostupne-na-vsech-i-starsich-kartach-trade-and-technology/