Český hudební kanál Óčko vysílá na Astře 23,5° vých. délky
Autor: PR Press TV Óčko , e-mail: info@ocko.tv Přidané: 31.10.2007


Přechod z 19,2° na 23,5° východní délky / Další posilování nového DTH hot spotu


Betzdorf (Luxembourg), 31.10.2007. – Společnost SES ASTRA, patřící do skupiny SES (obchodovaná na burzách Euronext Paris a v Lucembursku: SESG), dnes oznámila, že podepsala smlouvu s českým hudebním kanálem Óčko, se sídlem v Praze, který bude vysílán přes satelit ASTRA z orbitální pozice 23,5° východní délky. Vysílání začalo dne 30. října. Stávající vysílání Očka zdarma přes satelit ASTRA z orbitální pozice 19,2° východní délky bude ukončeno dnem 28. února 2008.

„Přechod kanálu Óčko z pozice 19,2° východní délky na 23,5° východní délky je dalším důkazem, že tuto orbitální pozici úspěšně rozvíjíme do významné pozice pro příjem Direct-to-Home (DTH) vysílání v Evropě a zejména na trzích v Beneluxu a zemí střední a východní Evropy”, řekl Alexander Oudendijk, hlavni obchodní ředitel společnosti SES ASTRA.

“Se slovenským Sky Link a českým CS Link máme tak již dvě velmi úspěšné regionální nabídky programů na této orbitální pozici. Jsme si jisti, že tato stále atraktivnější oblast 23.5° východní délky přiláká další provozovatele programů a kanálů a stane se velice dynamickou.”

“Óčko bylo prvním českých kanálem vysílající free-to-air přes ASTRu. Přechodem na pozici 23,5° východní délky je tak nyní součástí nejdůležitější satelitní platformy v České republice. Jsme velmi rádi, že tak podpoříme další rozvoj této orbitální pozice a těšíme se na růst naší divácké obce”, řekl generální ředitel kanálu Óčko, Jirí Balvín.

SES ASTRA nedávno oznámila, že přemístila svůj satelit ASTRA 1E z 19,2° východní délky na 23,5° východní délky. Specifické zařízení satelitní antény – DUO LNB – umožňuje současný příjem z obou orbitálních pozic. Toto nové uplink zařízení kanálu Óčko může také sloužit dalším místním televizním a radiovým kanálům pro satelitní přenos.

Nové přenosové parametry kanálu Óčko na pozici 23,5° východní délky jsou následující: satelit: ASTRA 1E, transpondér: 3.111, přenosová frekvence signálu: 10861,75 MHz, polarizace: horizontální, SR: 22 Ms/s
Fec: 5/6


Markus Payer, SES ASTRA


O společnosti SES ASTRA, www.ses-astra.com:

SES ASTRA je předním Direct-to-Home (DTH) satelitním systémem v Evropě, který poskytuje své služby do více než 109 milionů domácností vybavených DTH nebo kabelem. V současné době má flotila společnosti ASTRA 13 satelitů, které přenášejí 1 864 analogových a digitálních televizních a radiových kanálů. Společnost SES ASTRA také poskytuje přes satelit multimediální, internetové a telekomunikační služby podnikům, vládním organizacím a jejich agenturám. Se 26 kanály ve vysokém rozlišení (HD), které již dnes přes satelity přenáší, je ASTRA také nejdůležitější HDTV vysílací platformou v Evropě. Základní orbitální pozice společnosti ASTRA jsou: 19,2° východní délky, 28,2° východní délky a 23,5° východní délky.

Společnost SES ASTRA patří do skupiny SES (obchodovaná na burzách Euronext Paris a v Lucembursku: SESG). SES vlastní tři přední satelitní provozovatele, SES ASTRA v Evropě, SES AMERICOM v Severní Americe a SES NEW SKIES, která poskytuje globální pokrytí a konektivitu. Tato společnost vlastní také strategickou účast ve společnosti SES Sirius v Evropě, Ciel v Kanadě a Quetzsat v Mexiku. SES poskytuje vynikající satelitní komunikační řešení přes svoji flotilu 37 satelitů umístěných na 25 orbitálních pozicích po celém světě. Další informace o společnosti SES jsou k dispozici na adrese: www.ses.com


SES Astra Press, 30.10.2008

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/2588/cesky-hudebni-kanal-ocko-vysila-na-astre-23-5-vych-delky/