The Terror: Na stanici AMC dnes startuje hororový seriál pod taktovkou Ridleyho Scotta
Autor: AMC/PR.Konektor , e-mail: info@prkonektor.cz Přidané: 29.03.2018
Jste fanouškem děsivých příběhů, ze kterých doslova mrazí v zádech? Tak to si dnes nenechte ujít premiéru nového seriálu The Terror, při jehož natáčení se nechal režisér Ridley Scott inspirovat skutečnými událostmi z roku 1848. Přeneste se s polární expedicí do mrazivé atmosféry arktické oblasti, kde budete muset čelit nejen ledové krajině, ale i tomu, co se skrývá pod ní. Sledujte premiéru seriálu už dnes, 29. března ve 22:00 hod. na stanici AMC, která vám nabídne rovnou dvě epizody po sobě.


Ve službách Britského královského námořnictva

Seriál The Terror vypráví o legendární cestě dvou sesterských lodí Britského královského námořnictva, Erebus a Terror, které se v roce 1845 vydaly na Arktickou výpravu pod vedením sira Johna Franklina. Seriál zastihne výpravu v roce 1847, když na cestě za objevením nové Severozápadní cesty uvízne v polární oblasti, uprostřed ledové pustiny. Situaci, kdy se tenčí zásoby potravin a čím dál tím více mužů je ochromeno kurdějemi, zhoršuje ještě neviditelný nepřítel, který v ledové poušti útočí z hlubin oceánu.


Poznejte skutečně ledové dobrodružství

Seznamte se s odvážnými kapitány a jejich posádkou, kteří na Franklinově expedici svádí boj s neznámým netvorem. Britská posádka vyráží s úmyslem objevit Severozápadní cestu, ale na své cestě se dostane do situace, která je horší, než si dovedete představit. Na výpravě se snaží muži ovládnout krajinu, která je však nechce za žádnou cenu přijmout. Muži se ztrácejí, zoufalství a extrémní mrazy dovádí zbytek posádky k myšlenkám, z kterých téměř šílí. Staňte se pasažérem na cestě za vzrušujícím dobrodružstvím a poznejte hlouběji příběh o uvízlých lodích, jež zmizely před 170 lety a které krutá Arktida vydala teprve nedávno.


Seriál inspirovaný skutečností

The Terror, televizní seriál s hororovými prvky, v sobě snoubí historická fakta, retrospektivní pasáže i fiktivní postavu mořského netvora. Divákům tak představí nejen bezútěšnou arktickou krajinu, boj s přírodou o přežití, ale i vyrovnávání se lidí s vlastní psychikou, strachem i zodpovědností za ostatní. Zmíněné pasáže vracející se zpět do minulosti představí také tehdejší pompéznost a politiku vedenou Britským královským námořnictvem, které v 19. století vládlo světovým mořím.

Předlohou této pestré příběhové mozaiky je kniha Terror amerického spisovatele Dana Simmonse i skutečné události. Ona polární výprava sira Johna Franklina se totiž opravdu uskutečnila a obě sesterské lodě Erebus a Terror s posádkou čítající 129 mužů na ni vypluly 18. května 1845. Cílem cesty bylo objevit severní vodní spojku mezi Atlantským a Tichým oceánem. Celá výprava je ale opředena tajemstvími, z nichž se mnohá dodnes nepodařilo objasnit. Jednu z lodí se podařilo nalézt až po dlouhých 166 letech, v roce 2014. Stejně jako je celá výprava podepřena mnoha záhadami, tak se bez tajemné shody neobešla ani produkce seriálu. Loď Terror byla totiž objevena právě v ten den, kdy byl oznámen start natáčení.


Hvězdný tým slibující opravdovou podívanou

Výkonným producentem seriálu je britský režisér a scénárista Ridley Scott, který se proslavil především režírováním filmů Vetřelec, Gladiátor, Černý jestřáb sestřelen nebo Království nebeské. Do hlavních rolí byli obsazeni špičkoví herci. Kapitána Croizera, velitele lodi Terror, ztvárnil Jared Harris. Sira Johna Franklina pak ztvárnil Ciaran Hinds, který se zapsal do paměti diváků prostřednictvím seriálu Hra o trůny nebo Řím. Další dobře známé tváře v posádce lodí patří Paulovi Readymu, Adamu Negaitisovi a Tobiasovi Menziesovi.


Věděli jste, že

• …herci Ciaran Hinds a Tobias Menzies spolu už účinkovali v seriálech Hra o trůny a Řím?
• …že se většina seriálu nenatáčela v Americe nebo v polárních oblastech ale ve filmových studiích v maďarské Budapešti?
• …velitel expedice, Francis Crozier, byl skutečnou historickou postavou, která zmapovala velkou část Antarktidy?


Nenechte si ujít dnešní premiéru hvězdného seriálu The Terror. Sledovat jej můžete v České republice a na Slovensku od 29. března exkluzivně na televizní stanici AMC.

Video k seriálu The Teror s komentáři producenta Ridleyho Scotta můžete shlédnout zde: https://www.youtube.com/watch?v=THid1JwdwkI&feature=youtu.be


O AMC Networks International – Central and Northern Europe

AMC Networks International – Central and Northern Europe je součástí AMC Networks International, jednou z předních mezinárodních společnostní na poli televizního vysílání a distribuce tematických televizních stanic soustřeďujících se na Střední a Východní Evropu. Současné AMCNI – Central and Northern Europe portfolio nabízí televizní stanice ve čtyřech žánrech: sportovní: Sport1, Sport2, SportM, dětské: Minimax, Megamax, JimJam; zábavně-vzdělávací: Spektrum, TV Paprika, Spektrum Home a filmové: AMC a Film+. Obsah tematických stanic je vytvářen pro místní diváky, jazykové verze a trhy. Je dostupný v celé řadě platforem včetně HD služeb na vyžádání a verze pro mobilní telefony.

AMC Networks International (AMCNI) je globální divizí AMC Networks a dodavatelem uznávaných zábavních pořadů pro předplatitele ve více než 140 zemích a územích v Africe, Asii, Evropě a Latinské Americe. AMCNI zahrnuje jak globální značky SundanceTV a MGM Channel, tak populární kanály s lokálním významem a různorodým žánrovým zaměřením. Více informací najdete na www.amcnetworks.com/amcni.


O společnosti AMC Networks:

Společnost AMC Networks Inc. (NASDAQ: AMCX) se již více než 30 let věnuje produkci kvalitních filmů a pořadů, vlastní a provozuje několik populárních a oceňovaných značek v oblasti placené kabelové televize. AMC, IFC, SundanceTV, WE tv, a IFC Films produkují pořady, které jsou výrazné, zajímavé, kulturně relevantní a oslovující diváky napříč různými společenskými skupinami. Společnost také provozuje globální divizi, AMC Networks International. Více informací najdete na www.amcnetworks.com.


Jitka Pavlová, Account Manager a Mgr. Kamila Závodská, PR Consultant, PR.Konektor

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/25899/the-terror-na-stanici-amc-dnes-startuje-hororovy-serial-pod-taktovkou-ridleyho-scotta/