Apríl na satCentrum
Autor: Redakce , e-mail: redakce@satcentrum.com Přidané: 02.04.2002
1.duben je v našich končinách zafixován jako Apríl, tedy den, kdy lze - mírně v mezích zákona - si dobírat své okolí a známé. Kdy i solidní média a weby upustí nějakou tu kachnu či rádoby pravdivou, ale po druhém, podrobnějším přečtení, úplně vymyšlenou informaci. Patří to k životu a přiznáme se, že je nám tím tento trochu bláznivý den sympatický.

Tak i na našem webu jste mohli včera číst o ruském Radiu Natália, který se k nám přenáší přes satelit Junak 8. A komu tento text, který jsme dostali od slovenského kolegy z Československého DX klubu, nebyl podezřelý, určitě mu to trklo v adrese programového pracovníka – Karlovy Dary.

Druhý článek byl tak trochu z jiného soudku. Informoval vás totiž o červnovém zprovoznění slovenské poloviny paketu na satelitu Eurobird 1. Samozřejmě se jednalo o spekulaci s úplně vymyšleným obsazením paketu jednotlivými slovenskými televizemi a rádii. Jádro tohoto článku se ale opírá o pravdivé údaje – tento transponder je opravdu pronajatý a rezervovaný pro přenosy na Slovensko, takže se můžeme setkat v brzké budoucnosti (do jisté míry) i potvrzení dnešního přání mnohého z nás. V tomto směru jsme optimisti, protože v loni ve stejnou dobu jsme psali – také pod hlavičkou autora, pana Lipra (přečti si jméno pozpátku a přehoď P a R!) o vysílání Markízy ze satelitu Eurobird a neuplynul ani celý rok a tato soukromá slovenská televize tam již vysílá!

Takže pokud jste se nechali napálit, nezlobte se na nás, pokud vás články pobavily či vedly k zamyšlení a úvahám „co by, kdy by“, tak to bylo fajn a právě takto jsme to v redakci satCentrum zamýšleli. Děkujeme vám za vaše reakce pod zmiňovanými články. Samozřejmě další zprávy a informace na tomto serveru jsou již pravdivé a ověřované, či přebírané ze zdrojů, které by měly zaručovat solidnost a objektivnost.

Dnes je druhého dubna a redakce přechází na běžnou všední rutinu nezávislého zpravodajského webu, zabývajícího se vším okolo satelitního příjmu. Jsme tu pro vás a přejeme vám úspěšné vykročení do prvního opravdového jarního měsíce.

Sluníčko a jarní pohodu vám přeje redakce satCentrum

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/259/april-na-satcentrum/