Show Jana Krause – 4. 4. 2018
Autor: TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 01.04.2018

Moderátor Libor Bouček, zpěvačka Debbi a novinářka Lenka Klicperová se představí v Show Jana Krause. Premiéru dalšího dílu Show Jana Krause uvidíte ve středu 4. dubna ve 21.35 hod. na Primě.


Libor Bouček – jeden z nejvyhledávanějších moderátorů současnosti, dabér a příležitostný herec. Na svém kontě má řadu přímých přenosů a nespočet společenských akcí. Moderuje většinu nejprestižnějších akcí a inkasuje šestimístné honoráře. Byl také jediným českým moderátorem, který provázel oběma řadami Pevnosti Boyard. „Do televizního moderování se vždy snažím vnést znalosti z divadelní produkce, kterou jsem studoval na DAMU. Nikdy se na nikoho nepovyšuji, protože vím, že každý člověk okolo je důležitý,“ říká Libor Bouček. Jako moderátor se pokoušel svého času prosadit i v zahraničí: „Ale ať se člověk učí, jak dlouho chce, nikdy se nezbaví akcentu. Je nemožné se na takové úrovni prosadit v Anglii, i když jsem se o to snažil,“ myslí si moderátor, který má za sebou spolupráci například s iluzionistou Davidem Copperfieldem.


Debbi – čerstvá držitelka hudební ceny Anděl pro sólovou interpretku roku se před lety proslavila v pěvecké soutěži a byla i mezi letošními českými kandidáty na Eurovizi. Deborah Kahl je česko-německá zpěvačka. Její matka ve čtrnácti letech emigrovala do Německa, kde se provdala za Němce. V deseti letech se Debbi z Německa přestěhovala do Prahy. V sedmnácti letech se zpěvačka poprvé objevila v televizní soutěži. Její účast prý tehdy byla jedna velká náhoda. „Byla to sázka, kterou jsem prohrála, a musela jsem se do soutěže přihlásit. Opravdu jsem předtím nikdy v životě nezpívala,“ říká. I když se jí ve zpěvu daří, myslí raději na zadní vrátka. „Rodiče by mi to neodpustili. Studuji vysokou školu, obor mediální studia. Doufám, že se tím nebudu muset nikdy živit,“ prozrazuje s nadsázkou. Cenu pro nejlepší zpěvačku ale podle svých slov nečekala a jako úspěch brala už nominaci. Ocenění od hudebních akademiků je pro ni prý hnacím motorem. I když si zpěvačka na konci loňského roku naordinovala dovolenou, vše nakonec dopadlo jinak. „Nebyl na to čas. Mám hodně koníčků i zábav, což mi nedovolí nikam odjet. Aktuálně se připravuji na léto a budeme dělat i další desku, aby nebyla nuda,“ říká o svých plánech.


Lenka Klicperová – válečná novinářka a držitelka několika cen Czech Press Photo, která už řadu let dokumentuje dění v různých krizových oblastech světa. Spolupracuje také s dokumentárním kanálem Prima ZOOM. Křest ohněm prodělala v Kongu, kde natočila dokument o znásilňovaných ženách, fotila také zemětřesení na Haiti, ženskou obřízku v Keni, kyselinové útoky v Indii, dětské vojáky v Ugandě nebo každodenní život afghánských žen. Poslední tři roky se vrací do Sýrie a Iráku, kde zuří boje s Islámským státem, a vozí odtamtud reportáže přímo z frontové linie. Ze Sýrie se naposledy vrátila letos v lednu. „Pracovala jsem tam mimo jiné s manželkami džihádistů. Natočila jsem unikátní výpovědi deseti žen, z nichž budu připravovat dokument,“ říká Lenka. Kvůli své práci se prý v posledních letech několikrát dostala do situace, kdy jí šlo o život. Naposledy třeba v syrském Tišrínu. „Byla jsem v první linii s patnácti vojáky, kteří měli jen samopaly a lehké kulomety, islamisté tři sta metrů proti nám. Šli jsme nekrytým terénem a kulky hvízdaly fakt všude. V jednu chvíli na nás začal útočit tank. Když se vynořil na obzoru, zbledli úplně všichni, což mě dost rozhodilo. Naštěstí se podařilo navést na tank leteckou podporu, která ho začala bombardovat, takže se obrátil a odjel. To vše se odehrálo asi ve dvou minutách, ale čas je v boji relativní pojem,“ vypráví. A vzápětí dodává, že svou práci dělá ráda a dobrovolně. „Ale je to fyzicky a psychicky náročné. Nespíte. Jste pořád v napětí. A když už se někam dostanete, fotky musí být co nejlepší. Je to práce od rána do noci.“ Odmítá, že by to absolvovala jen kvůli fotkám. „Není to takhle jednoduché. Dělala jsem to pro všechno. S vojáky na frontě pochopíte, co je pro ně důležité a proč. Zažijete stejné pocity. Mají můj obdiv a jsou nesmírně stateční.“ Přestože se v terénu často pohybuje bok po boku vojáků, zbraň prý ale nikdy nenosí. „Odmítám to. Ne z nějakých etických důvodů, ale potřebuju mít volné ruce na focení. Nepoužívám ani neprůstřelnou vestu – váží šestnáct kilo. V padesátistupňovém vedru to hrozně zpomaluje, bez ní jsem mrštnější a dokážu držet s vojáky krok.“


Premiérový díl Show Jana Krause uvidíte ve středu 4. dubna ve 21.35 hod. na Primě. Jan Kraus, jak ho znáte, v úspěšné show! Aktuální hosté, témata bez cenzury a ta nejlepší late night show každou středu večer na Primě.


Mgr. Filip Budák, Externí konzultant odd. Marketingu a PR pro FTV Prima

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/25910/show-jana-krause-4-4-2018/