Česká televize nabídne více zpráv z regionů - startuje nový magazín Regiony ČT24
Autor: Česká televize , e-mail: info@ceskatelevize.cz Přidané: 04.04.2018

Česká televize posiluje regionální zpravodajství. Stanice ČT24 nabídne každou sobotu nový zpravodajský magazín Regiony ČT24. Na jeho výrobě a vysílání se vystřídají regionální studia z Prahy, Brna a Ostravy.


„Usilujeme o zpravodajský magazín v pravém slova smyslu. Pořad Regiony ČT24 bude zaměřený na dopoledního diváka sobotního proudu ČT24. Vždy za uplynulý týden zmapuje dění v regionech Česka a ukáže divákům, jak vypadá aktuální život v jednotlivých částech republiky,“ popisuje šéfredaktor regionálního zpravodajství České televize Roman Ondrůj a dodává: „Rádi bychom, aby každé téma obohatilo a zajímalo diváka i z jiného regionu, než kde se odehrává, aby mělo více úhlů pohledu, potenciál k diskuzi a nabízelo různá řešení.“

Pořad Regiony ČT24 se začne vysílat v sobotu 7. dubna od 11:05 hodin. Moderovat jej budou moderátoři Událostí v regionech a spolumoderovat vybraní redaktoři. Každým dílem se prolnou vždy dvě větší témata určená k diskuzi. Prostor dostanou reportáže natočené speciálně pro tento pořad, ale i videa od iReportérů, reakce diváků či zprávy, které rezonují na sociálních sítích.

Každý den vysílá ČT24 také Události v regionech a reportáže z regionů jsou součástí kontinuálu stanice. Na ČT1 a ČT24 má své místo pořad Týden v regionech.


Karolína Blinková, tisková mluvčí České televize

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/25920/ceska-televize-nabidne-vice-zprav-z-regionu-startuje-novy-magazin-regiony-ct24/