Show Jana Krause – 11. 4. 2018
Autor: TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 09.04.2018

Zpěvačka Ilona Csáková, terapeut Richard Vojík a designér Tomáš Břínek se představí v Show Jana Krause. Premiéru dalšího dílu Show Jana Krause uvidíte ve středu 11. dubna ve 21.35 hod. na Primě.


Ilona Csáková – zpěvačka s jedním z nejpodmanivějších hlasů u nás letos slaví dvaatřicet let na scéně. Při té příležitosti dopřála sobě i všem svým fanouškům dárek – nové studiové album. Patnáct písní, jež se vešly na novinku s názvem Pořád jsem to já, je částečně určitou retrospektivou Iloniny minulosti, ale také potvrzením zajímavé současnosti. „Vybrala jsem písničky, které mají posluchači rádi, ale vybrala jsem i ty, které nejsou tak známé. Dvě novinky zase naznačují směr a cestu, kterou bych se v blízké budoucnosti chtěla ubírat. Volila jsem na toto album big band, protože miluji swing a líbí se mi zvuk velkého orchestru,“ říká Ilona Csáková k novince, jež vyšla začátkem dubna. Jednou z novinek je např. duet s Karlem Gottem nazvaný Pláč (Crying). „Ani jsem netušila, jak zásadní se pro mě stane píseň Pláč v podání Karla Gotta. Postupem času jsem zjistila, že je to píseň, kterou napsal Roy Orbison, a když jsem ji pak do třetice objevila ve filmu Davida Lynche Mulholland Drive jako Llorando, zamilovala jsem se do ní definitivně. A to vyslyšel Karel a prohlásil, že si ji společně jednou zazpíváme. A stalo se. A tak se mi splnilo jedno z mých dalších velkých přání.“


Richard Vojík – terapeut, který se zabývá muži, mužskými principy a sexualitou obecně, vede mimo jiné ryze mužské skupiny. „Každý chlap má v sobě něco, čím je unikátní, pomáhám to mužům se najít,“ říká terapeut. „Muži upadají, sperma nefunguje. Nemají sílu čelit životu, ženy jsou ve všem lepší,“ dodává. Tvrdí, že muži mají strach ukázat, jací doopravdy jsou. Dnes jsou prý citlivější, jemnější a línější. Dodává, že se nacházíme ve velmi silném zlomovém období, jen si to moc neuvědomujeme. „Ukazuji mužům, že můžou ‚mít koule‘ a být přitom citliví,“ říká Richard. Co nejvíc trápí současné chlapy? „Můžu mluvit jen za ty, kteří jsou se mnou v kontaktu. Ti nejvíc řeší, kam jít a jak se stát víc mužem. Dneska ani muži často nemají jasno v tom, co to je být mužem. Hodně mužů je vychovávaných hlavně matkami. Ty probudí naši citlivou složku, ale zase potlačí tu, která je agresivní, dotahovací, ví, co chce, a umí tak trochu svět zranit a dojít si za svým cílem. Když má muž otevřenou i citlivost, tak ví, jak věci dotáhnout, aniž by zraňoval svět. S citlivostí dosahuješ věci pomaleji, ale víc sedí. Můj přístup je namotivovat muže, aby se změnami začali u sebe,” vysvětluje. Jsou to určité způsoby, které muži využívají už od nepaměti, ať už je to meditace, vision quest, práce se sexuální energií, vztahy, nalezení sebe sama, finance atd., k tomu, aby sami sebe určitým způsobem změnili nebo poslali někam, kam chtějí jít.


Tomáš Břínek neboli TMBK – designér, umělec a hudebník, který patří mezi nejvlivnější lidi na českém Facebooku. Tvoří koláže, pomocí nichž reflektuje současné dění a které se objevují čas od času i v SJK. Říká o sobě, že je šťastný, protože jeho každodenní náplní je dělat si z věcí pr*el, za což dostává zároveň peníze. „Díky politikům se prý koláže v Česku tvoří snadno. Jsou to karikatury samy o sobě,“ prozrazuje Tomáš. Koláže, které dává na sociální sítě, mají někdy dosah až 10 milionů za měsíc. Jeho humor sdílí na sociálních sítích tisíce lidí, dělá si srandu ze všeho a ze všech. Některé koláže ho ale málem stály žalobu. Ale jeho tchyně Halina Pawlovská, kterou ve svých kolážích už také párkrát zobrazil, to prý bere naprosto s nadhledem a s humorem. „Když jsem udělal koláž, kde byla vyobrazená v burce s nápisem ZAHALINA, tak to dokonce použila jako své PFko. Úsměvné je, že bulvár mě za to označil jako rodinného škůdce,“ říká Tomáš. S kolážemi prý začal už na základní škole, kdy kreslil vtipy a posílal je po třídě. „Reagoval jsem tehdy na aktuální dění ve třídě. První digitální koláže pak vznikly někdy na konci základky, kdy jsem měl svůj první digitální foťák. Měl asi 2 megapixely, ale tenkrát to byla revoluce. Pak jsem na to zanevřel a pořádně jsem se k tomu vrátil až s příchodem Facebooku,“ vypráví. Velkou pozornost na sebe před časem upoutal např. vytvořením uniforem antikonfliktního týmu, který vznikl s cílem předcházet tomu, aby kuřáci hlučeli před restauracemi. Jaké byly hlavní důvody akce, která zaujala všechna velká česká média? „V první řadě mi celý ten antikonflikntí tým přijde jako úplná blbost a tímhle jsem na to chtěl jen upozornit. Doteď nechápu smysl celé té akce, myslím, že lepší by bylo využít městskou policii za nějaké přesčasy – placené. A v druhé řadě samozřejmě recese.“ Kromě FB mohou lidé jeho práci vidět v časopisech a hlavně na výstavách. Kromě toho také chystá se spisovatelem Dominikem Landsmanem knihu.


Premiérový díl Show Jana Krause uvidíte ve středu 11. dubna ve 21.35 hod. na Primě. Jan Kraus, jak ho znáte, v úspěšné show! Aktuální hosté, témata bez cenzury a ta nejlepší late night show každou středu večer na Primě.


Mgr. Filip Budák, Externí konzultant odd. Marketingu a PR pro FTV Prima

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/25942/show-jana-krause-11-4-2018/