Show Jana Krause – 18. 4. 2018
Autor: TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 15.04.2018

Herec Karel Dobrý, zpěvačka Linda Finková a burleska Stephanie van der Strumpf se představí v Show Jana Krause. Premiéru dalšího dílu Show Jana Krause uvidíte ve středu 18. dubna ve 21.35 hod. na Primě.


Karel Dobrý – herec, který léta působil v Divadle Na Zábradlí, po dalších letech na volné noze zakotvil v pražském Národním divadle. Za roli ve hře Den opričníka v pražském Studiu Hrdinů získal Cenu Alfréda Radoka za nejlepší mužský herecký výkon roku. Diváci ho mohli vidět např. ve filmech Kytice, Krev zmizelého, Bathory, Zahradnictví nebo Milada, ale i v zahraničních snímcích jako třeba Mission: Impossible. Zahrál si i milence Penelope Cruz ve filmu Dívka tvých snů. V dubnu má premiéru jeho poslední film, romantický thriller Hastrman. Jeho předlohou je bestseller Miloše Urbana oceněný Magnesií Literou za nejlepší prózu roku 2001. V Hastrmanovi Karel Dobrý ztvárňuje hlavní postavu – člověka ve zvířeti a zvíře v člověku, hastrmana alias barona de Caus. „Je to hastrman, žije pod vodou a žije na souši, je to člověk obojživelník, takový polobůh. Není omezený pozemským životem, ale zároveň je postižený lidskými slabostmi, kterým podléhá a které neberou konce, protože je svým způsobem nesmrtelný,“ říká o své postavě Karel Dobrý. Hastrmana prý četl hned, když vyšel. A má s postavou něco společného? „Myslím si, že každý člověk má s touhle postavou něco společného. Je o ukrytých vášních. O sebespalujícím vnitřním světě,“ říká.


Linda Finková – absolvovala obor populární zpěv na Pražské státní konzervatoři, kde momentálně stejný obor vyučuje. Věnuje se také studiové práci a dabingu. Jako učitelku zpěvu ji vyhledávají začínající zpěváci i známá jména. Říká o sobě, že má štěstí, že ji živí její celoživotní koníček – zpěv. V minulosti zpívala s kapelou Karla Vágnera a Hany Zagorové, s Jankem Ledeckým, Vilémem Čokem a dalšími. Má za sebou řadu muzikálových rolí: Např. v muzikálu 451° Fahrenheita hrála Mildred, v muzikálu Dracula měla role Nymfy a Adriany, v Krysařovi roli Rozi, v muzikálu Tři mušketýři role Mylady a v Kleopatře hrála Fulvii. A jaká je jako učitelka na konzervatoři? „Tím, že jsem byla studentka, tak občas přimhouřím oko. Přísná nejsem, ale jen pokud student na učení nekašle a neignoruje mě. Zpěv je sranda, má lidi rozveselovat,“ říká Linda. Co se ale stane, když přijde na soukromou hodinu člověk, který nemá sluch ani pěvecký talent? I to už prý zažila. „Učila jsem paní, která opravdu neměla talent. Řekla jsem jí na rovinu, že si od ní nemohu vzít peníze.“


Stephanie van der Strumpf – jedna z nejznámějších českých burlesek, která image burleskní, sexy tanečnice drží i v „civilu“. „Miluji punčochy, korzety, róby, latex, a až na boty do sněhu a jedny polobotky vlastním výhradně boty na podpatku. Nenosím kalhoty už skoro 11 let. Ven nevyjdu nenalíčená,“ říká. Překrásné kostýmy, ženskost a erotika. Ačkoli k představení patří svlékání, nikdy není odhaleno vše. Taková jsou vystoupení burlesek. Jde vlastně o divadelně taneční představení, ve kterých je důležité umění nadsázky. Jde o charisma a originalitu, se kterou tanečnice baví publikum. „Je to můj životní styl, nechtěla bych dělat nic jiného. Burleska není o nahotě, jak si lidé myslí, jde o ženskost,“ říká Stephanie. „Burleska je také o sebemilování. O pocitu, že víte, že jste nádherná – a každá žena je. Toto poselství musíte předávat dál. Burleska nezná komplexy.“ Vystupuje různě po světě, zaměřuje se více na velké akce. „Například v Austrálii jsem měla na akci Gangster Ball více než 1300 diváků. Zakládám si spíše na prestižních místech,“ říká. Jak vzniklo její umělecké jméno Stephanie van der Strumpf? „Stephanie je ekvivalent mého civilního jména. Protože často cestuji a žila jsem v zahraničí, používám své české jméno jen výjimečně. Když jsem si vybírala burleskní jméno, tak mi bylo ihned jasné, že budu Strumpf. Tohle přízvisko jsem dostala kvůli své vášni pro punčochy někdy před dvanácti lety na lyžařském výcviku od německých studentů. Už mi zůstalo. Myslím, že ke mně pasuje parádně. Van der už přišlo tak nějak samo.“


Premiérový díl Show Jana Krause uvidíte ve středu 18. dubna ve 21.35 hod. na Primě. Jan Kraus, jak ho znáte, v úspěšné show! Aktuální hosté, témata bez cenzury a ta nejlepší late night show každou středu večer na Primě.


Mgr. Filip Budák, Externí konzultant odd. Marketingu a PR pro FTV Prima

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/25943/show-jana-krause-18-4-2018/