Klauni rozdávali v nemocnici radosť deťom aj vďaka freeSAT-u
Autor: mediamedia/freeSAT , e-mail: info@sk.freesattv.tv Přidané: 25.04.2018
Smiech je liek, ktorý aj malí pacienti užívajú s radosťou. Jeho veľkú dávku im v bratislavskej detskej nemocnici predpísali klauni o. z. ČERVENÝ NOS Clowndoctors. Aj vďaka podpore poskytovateľa satelitnej služby freeSAT mohli deti na týždeň pozabudnúť na svoju chorobu a tešiť sa z drobných radostí. freeSAT podporuje aktivity o. z. ČERVENÝ NOS Clowndoctors už druhý rok.


Žonglovanie, piesne, vtipy a neuveriteľné zručnosti zaplnili priestory Oddelenia hematológie a onkológie v Národnom ústave detských chorôb v Bratislave. Chodby, po ktorých sa zvyčajne náhlia lekári, sestričky a malí pacienti, sa zmenili na veselý cirkus. Deti v ňom predvádzali umenie, ktoré sa naučili od klaunov počas predchádzajúcich dní plných čarovných trikov, za čo ich rodičia a nemocničný personál odmenili veľkým potleskom.

„Úsmevy na tvárach malých pacientov sú neoceniteľné,“ hovorí Catalin Itu, Managing Director UPC DTH a značky freeSAT. „Sme šťastní, že ich prináša aj naša spolupráca s o. z. ČERVENÝ NOS Clowndoctors. Budeme ich snahy naďalej podporovať, aby sme pomohli uľahčiť situáciu detí a ich rodín, ktoré čelia zložitým životným chvíľam.“

Dvaja klauni strávili s deťmi celých päť dní, aby im pomohli vyrovnať sa so stresom z liečby. Týždeň zavŕšilo predstavenie Cirkus Paciento, počas ktorého deti predviedli, čo sa od svojich červenonosých spoločníkov naučili.

Cirkus Paciento je jedným z programov o. z. ČERVENÝ NOS Clowndoctors. Organizácia, ktorá je partnerom RED NOSES International, podporuje psychickú pohodu hospitalizovaných detí, geriatrických pacientov a každého, kto bojuje s chorobou. Jej hlavnými receptmi sú humor a radosť, ktoré mesačne predpisujú počas viac ako 200 návštev vo vyše 40 slovenských nemocniciach a liečebniach.

„Cirkus Paciento je náš najstarší špeciálny program - prvý krát sme ho uviedli pred deviatimi rokmi. Zároveň je to jeden z najznámejších a najvýraznejších projektov, ktoré okrem pravidelných návštev prinášame. Je obľúbený rovnako medzi deťmi, ako aj rodičmi a personálom, ktorí sa doň často aktívne zapoja, aby podporili veľké malé hviezdy záverečného vystúpenia. Počas týždňa nácvikov, driny aj úspechov sa vytvoria krásne priateľstvá, ale aj nezabudnuteľné zážitky pre všetkých zúčastnených. Pre malých dlhodobo hospitalizovaných pacientov má tento týždeň strávený so zdravotnými klaunmi obrovský význam a môžu z neho ešte dlho čerpať. Aj preto sme radi, že sa freeSAT už druhý raz rozhodol podporiť Cirkus Paciento na detskom onkologickom oddelení,“ povedala MUDr. Katarína Šimovičová, predsedníčka o.z. ČERVENÝ NOS Clowndoctors.


Viac informácií o činnosti o.z. ČERVENÝ NOS Clowndoctors i to, ako ho podporiť, nájdete na www.cervenynos.sk
Viac informácií o ponuke freeSAT, novinky i program nájdete na sk.freesattv.tv.


Miloslav Surgoš, PR Manager, mediamedia

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/25975/klauni-rozdavali-v-nemocnici-radost-detom-aj-vdaka-freesat-u/