RTVS odvysiela všetkých 64 zápasov MS v hokeji
Autor: RTVS , e-mail: info@rtvs.sk Přidané: 28.04.2018
Po zimných olympijských hrách v juhokórejskom Pjongčangu sú Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji v dánskej Kodani a Herningu ďalším významným projektom športového vysielania RTVS v tomto roku. V televíznom vysielaní sa od 4. mája objaví všetkých 64 zápasov v 31 priamych prenosoch a 33 záznamoch.


Jednotka plánuje odvysielať 10 priamych prenosov - všetkých 7 zápasov hokejovej reprezentácie v základnej skupine a tri zápasy vyraďovacích kôl šampionátu - jedno štvrťfinále, jedno semifinále a v nedeľu 20. mája aj večerné finále. V úvodný deň hokejového šampionátu (4.5.) ponúkne RTVS atraktívny zámorsky duel USA - Kanada.

Hlavnú pozornosť vo vysielaní RTVS budú mať zápasy skupiny A v Kodani, v ktorej hrá aj reprezentácia Slovenska. Až 64 komentovaných stretnutí sa bude naživo vysielať na špeciálnom hokejovom webe http://hokej.rtvs.sk - jednak pri simulcastovom streame Jednotky a Dvojky a zároveň všetky simultánne hrané zápasy na doplnkovom webovom streame.

Z dejiska šampionátu budú zápasy komentovať ostrieľaní Pavol Gašpar a Matej Hajko so spolukomentátormi Rastislavom Staňom a Jánom Pardavým. V Herningu bude pôsobiť dvojica Tomáš Košec a Michal Hreus. V bratislavskom štúdiu budú pripravení moderátori Matúš Krutý a Ľubica Melcerová. Všetky zápasy Slovenska, ako aj celé vyvrcholenie turnaja vo vyraďovacej fáze, bude v štúdiu analyzovať bývalý reprezentant Boris Valábik.

„Našou hlavnou snahou je priniesť televíznym divákom a rozhlasovým poslucháčom kompletný prehľad o priebehu hokejového šampionátu a rovnako odprezentovať dianie z Kodane a Herningu ako dôležitú udalosť v on-line prostredí," uviedol šéf športovej sekcie RTVS Matej Hajko.Okrem toho RTVS pripravuje k MS v hokeji vlastnú špeciálnu webovú stránku. „Hokejoví fanúšikovia na nej nájdu všetky potrebné informácie o vysielaní RTVS zo šampionátu a priebehu turnaja. Jej obsah doplnia pôvodné materiály televíznych štábov, videosekvencie s highlightmi všetkých zápasov s dôrazom na obrazový servis čo sa týka účinkovania Slovenska," doplnil Matej Hajko.

Diváci sa môžu tešiť na pravidelnú dennú reláciu MS v kocke, ktorú RTVS prinesie na konci každého hracieho dňa so súhrnom všetkého dôležitého, čo sa počas zápasov stalo.

Počas prestávok jednotlivých zápasov RTVS odvysiela nový seriál „Aj oni boli pri medailách" o reprezentantoch, ktorí sa zaslúžili o najväčšie úspechy slovenského hokeja, ale odvtedy sa pohybujú mimo centra mediálneho záujmu.

Rádio Slovensko odvysiela naživo všetky duely slovenskej hokejovej reprezentácie. Okrem toho pripravuje množstvo reportáží a živých vstupov, rozhovorov, publicisticky ladených zaujímavostí a noviniek. Informácie z majstrovstiev sveta bude Rádio Slovensko prinášať počas celého dňa aj v Rádiožurnáloch, krátkych správach a špecializovaných športových reláciách.

„Priamo do dejiska šampionátu posielame našich skúsených rozhlasových reportérov Matúša Čunderlíka a Adama Bohuša. Okrem komentovaných priamych prenosov prinesieme živé vstupy priamo z dejiska, rozhovory s hokejistami, analytikmi, nebudú chýbať zaujímavosti zo zákulisia," uviedol Matej Hajko.

Rádio Slovensko bude na hokejový šampionát naladené už od 30. apríla do 4. mája v Príbehu na týždeň. Okrem toho bude počas celých MS výkony a výsledky našich hokejistov mapovať formou vtipnej glosy športový redaktor Martin Šeďo v rubrike Dovolené uvoľnenie.


Rozhlas a televízia Slovenska

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/25984/rtvs-odvysiela-vsetkych-64-zapasov-ms-v-hokeji/