Výpadek příjmu STV na některých TT kartách
Autor: Redakce , e-mail: redakce@satCentrum.com Přidané: 08.11.2007

Včera ráno, ve středu 7. 11. 2007, zpřístupnil nejstarší distributor přístupových karet pro individuální příjem, akciová společnost TRADE and TECHNOLOGY, všem uživatelům TT Karet programy Slovenské televize STV1 a STV2. Tyto programy jsou nyní v nabídce TRADE and TECHNOLOGY v testovacím režimu.


Od včerejšího dne se posílají přes satelit autorizační zápisy na jednotlivé karty, ale systém je zpracovává postupně a to vzhledem k velkému počtu aktivních karet nějakou dobu trvá. V současné době by mělo být již autorizováno cca 100 tisíc karet, zbytek by měl doběhnout do zítřejšího rána.

Proto je nutná určitá trpělivost, pokud zápisy na TT kartě ještě dnes schází. Oprávnění na přístupovou kartu dorazí později.

Jak jsme již uvedli včera, musel distributor TRADE and TECHNOLOGY řešit možnosti přidání oprávnění se svým historicky koncipovaným připojením ještě od Philipsu, kdy byly používané stejné identifikátory CAID, jako používal Slovak link, nyní Sky Link. Proto pro odlišení přístupu na své karty přistoupil k přidání „virtuálních“ programů STV1TT a STV2TT , které sice mají pro uživatele stejné V-PIDy (video) i A-PIDy (audio) – identifikátory, ale jiné identy pro sledování na TT kartách. Stream je pro oba servisy stejný a stejné je tedy i rozlišení.

Proto uživatel MUSÍ provést nové načtení transponderu Sky Link na Astře 3A, aby se mu do receicveru zapsaly tyto dva „nové“ programy - STV1TT a STV2TT, a pak mu TT karta na nich poběží.


Parametry pro naladění STV1 a STV2:

satelit: Astra 3A
pozice: 23,5 východně
frekvence: 12,565 GHz
polarizace: horizontální
SR: 27,500 MSymb/s
FEC: 2/3

V-PID STV1: 402
A-PID STV1: 562 (slov.) a 1062 (orig).
SID: 8002

V-PID STV2: 403
A-PID STV2: 563 (slov.) a 1063 (orig.)
SID: 8003

V-PID STV1TT: 402
A-PID STV1TT: 562 (slov.)
SID: 8202

V-PID STV2TT: 403
A-PID STV2TT: 563 (slov.)
SID: 8203


Pokud vám včera programy STV fungovaly a dnes již ne, je to to tím, že si TRADE and TECHNOLOGY dopředu ověřovala možnost přidání identů a chování na nejstarších přístupových kartách na testovacím oprávnění, označeném „STV“. To bylo na kartách nastaveno jako „global free“ období 28 dní. A toto období shodou okolností právě dnes skončilo. Proto příjem STV1 a STV2 na některých kartách dočasně vypadl.

Jakékoliv úvahy a komentáře o ukončení příjmu Slovenské televize na TT kartách, které se dnes v diskusích na internetu objevily, jsou podle vyjádření výkonného ředitele společnosti TRADE and TECHNOLOGY, a.s. Jaromíra Glisníka pro server satCentrum pouze „planý poplach. Povolení Slovenské televize samozřejmě máme.“


Nastavení technických parametrů tak, aby nové programy fungovaly spolehlivě na všech typech satelitních přijímačů, je ještě předmětem dalšího testování. Řeší se i nestandardní chování se zobrazováním názvů předvoleb na některých přijímačích, problém je v nastavení BAT tabulek (ISO 8859 - diakritika).


Redakce satCentrum, 8.11.2007, 12:30 hod.

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/2599/vypadek-prijmu-stv-na-nekterych-tt-kartach/