Čtyřiašedesát zápasů v patnácti dnech - ČT odvysílá všechny zápasy MS v hokeji
Autor: Česká televize , e-mail: info@ceskatelevize.cz Přidané: 02.05.2018

Česká televize přinese z nadcházejícího šampionátu v hokeji na sto pětatřicet hodin premiérového vysílání. Diváci uvidí 64 utkání, třiapadesát z nich na programu ČT sport, kompletně všechny pak na webových stránkách www.ctsport.cz.


„Poprvé v historii mistrovství světa v hokeji hostí šampionát Dánsko. Česká televize bude mít studio v dějišti turnaje v Kodani, kde hraje o postup ze skupiny český národní tým. Všechny zápasy, ať už v televizi, nebo na webových stránkách, budou s původním komentářem,“ říká výkonný ředitel ČT sport Jiří Ponikelský.

Zápasy v Kodani provedou diváky Robert Záruba a Tomáš Jílek s experty Milanem Antošem a Davidem Pospíšilem. „Z druhého stadionu, v Herningu, se budou hlásit Michal Dusík a Ondřej Zamazal, které poprvé na světovém šampionátu doplní Martin Procházka. Čtyřnásobný mistr světa a olympijský vítěz s námi tento rok poprvé v roli spolukomentátora provází diváky českou extraligou a nyní přidá své odborné postřehy i na mistrovském turnaji,“ upřesňuje autor projektu MS 2018 Robert Záruba.

Studio mistrovství světa mají na starosti Jiří Hölzel a Robert Záruba, do sestavy glosátorů se po roce vrací Marek Sýkora. Reportérka Darina Vymětalíková (na obr.) bude program zásobovat rozhovory s hráči českého národního týmu a také dalších mužstev šampionátu.

Všech čtyřiašedesát zápasů nabídne komentovaným přímým přenosem web www.ctsport.cz. „Na sociálních sítích budeme mapovat národní tým. Přineseme ukázky z tréninků, ze zázemí hokejistů i z kabiny českého týmu. Zároveň divákům přiblížíme zákulisí celého šampionátu i atmosféru před stadiony,“ doplňuje vedoucí redaktor portálu ctsport.cz Jiří Kalemba.

Jako obvykle začíná hokejový šampionát první květnový pátek, letos v 16 hodin atraktivním derby Kanada-USA. Český tým zahájí turnaj o den později. Studio MS vysílá každý hrací den, většinou od 16 hodin souvisle až do 23:15/23:40.


Karolína Blinková, tisková mluvčí České televize

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/25994/ctyriasedesat-zapasu-v-patnacti-dnech-ct-odvysila-vsechny-zapasy-ms-v-hokeji/