Parlamentní televize už nevysílá z družice Astra 3B
Autor: Petr Miklík , e-mail: Petr.Miklik@seznam.cz Přidané: 08.05.2018

Parlamentní televize Německého spolkového sněmu (Parlamentsfernsehen des Deutschen Bundestags) ukončila dne 30. 4. 2018 šíření na satelitu Astra 3B na orbitální pozici 23,5° východně. Důvodem pro ukončení je IT konsolidace Sněmu.


Ve Spolkovém ministerstvu vnitra BMI (Bundesinnenministerium) se nyní vytváří služba pro vysílání obrazu a zvuku, která dosavadní pořady poskytovatelů programu Bundestag, Bundesrat (Spolková rada), Bundeskanzleramt (Úřad spolkového kancléře) a Bundespressekonferenz e.V. (Spolková tisková konference, registrované sdružení) ze satelitu zpřístupní spolkovým ministerstvům a také nejvyšším a vyšším spolkovým úřadům.


Podle mluvčího ministerstvo BMI jako poskytovatele služeb pověřilo společnost Media Broadcast Satellite s r. o. V rámci IT konsolidace bude v budoucnosti vysílání obsahu realizováno prostřednictvím vládní sítě a už nikoliv ze satelitu.

Po ukončení vysílání z družice Astra 3B lze Parlamentní televizi přijímat např. v internetové televizní nabídce freenet TV connect, a to z vysílačů DVB-T2 HD i ze satelitu. Další informace jsou na https://www.freenet.tv/connect.

V Berlíně lze Parlamentní televizi sledovat v digitální širokopásmové kabelové síti operátora Vodafone (dříve Kabel Německo/Kabel Deutschland). Podle internetové stránky kabelového operátora NetCologne je program pro jeho klienty dostupný na 49. kanále (698 MHz).

Od ledna 2011 vysílala Parlamentní televize své dva kanály Deutscher Bundestag a Bundesrat pro domácnosti se satelitním přijímačem volně (FTA) na satelitu Astra 3B na orbitální pozici 23,5° východně.


Dřívější parametry příjmu (od začátku března 2012):

kmitočet: 11,934 GHz
polarizace: vertikální
Symbol Rate: 27500 kSymb/s
FEC: 3/4
norma: DVB-S2/8PSK, standardní rozlišení (SD)
kód: volné (FTA) vysílání


S využitím zdrojů: Udo Bley, redakce InfoDigital a Infosat.de, volně upraveno a zkráceno.

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/26012/parlamentni-televize-uz-nevysila-z-druzice-astra-3b/