Lekce slušného chování, recepty z Herbáře i výlet do přírody - Edice ČT se představí na veletrhu Svět knihy
Autor: Česká televize , e-mail: info@ceskatelevize.cz Přidané: 09.05.2018
Česká televize se i v letošním roce zúčastní mezinárodního knižního veletrhu a literárního festivalu Svět knihy Praha. Tradicí jsou mimořádné veletržní slevy a knižní dárky pro kupující. V doprovodném programu, který Česká televize pro návštěvníky veletrhu připravila, vystoupí několik desítek osobností, které diváci znají z obrazovky České televize.


Festival proběhne od 10. do 13. května v Průmyslovém paláci Pražského výstaviště.

„Česká televize je již tradičně jedním z nejvýznamnějších vystavovatelů na Veletrhu knihy. Na našem stánku, který se vzhledem k bohatému doprovodnému programu těší velké oblibě, představíme knižní novinky z Edice ČT, které mají většinou vazbu na úspěšné pořady České televize,“ říká výkonný ředitel obchodu Hynek Chudárek, který ve čtvrtek 10. května ve 12.00 hodin slavnostně otevře stánek České televize a dodává: „Soustředíme se především na dětskou tvorbu, nicméně v letošním roce jsme zabrousili i do tématu sportovního, a sice knihou Čistič – Pozor, píská Milan Minář, věnované životnímu jubileu tohoto významného hokejového rozhodčího. Po celou dobu konání veletrhu budou na stánku Edice ČT navíc probíhat autogramiády, besedy a autorská čtení s tvůrci a hlavními protagonisty.“

Návštěvníci se mohou těšit například na autogramiádu Ivety Toušlové, Josefa Maršála a Martina Poláčka ke knize Malá Toulavka, která děti zavede na tajemné cesty po České republice. „Knížka je vlastně jakýmsi zápisníkem holčičky, která si přezdívá Malá Toulavka. Navštěvuje nejrůznější tajemná místa, hrady, zámky a jiné lokality svázané s legendami a pověstmi, nebo místa, kde se dějí nevysvětlitelné věci. Jelikož je Toulavka velmi vnímavá a zvídavá, tak si veškeré poznatky píše právě do svého zápisníku, podle kterého jí mohou malí čtenáři na jejím putování následovat,“ popisuje moderátorka pořadu Toulavá kamera Iveta Toušlová. Ten letos oslavil patnáct let na obrazovkách České televize.

V pátek 11. května navštíví stánek České televize Ladislav Špaček a Markéta Plánková spolu s tvůrci pořadu (Vel)mistr E, který malé diváky učí pravidlům etikety. Návštěvníci veletrhu mohou navštívit i autorské čtení dětské knihy Povídání o mamince a tatínkovi s Pavlem Cmíralem a Kristinou Dufkovou, nebo Kateřinu Winterovou, která představí ukázku pátého dílu kuchařského bestselleru Vaříme podle Herbáře. Nebývalou pozornost si u čtenářů získala také kniha Čechoslováci v Gulagu, podle stejnojmenného pořadu, který Česká televize odvysílala na podzim. Na Světě knihy o ní budou debatovat autoři a historici z Ústavu pro studium totalitních režimů Jan Dvořák, Adam Hradilek a Jaroslav Formánek. Závěr festivalu bude patřit Václavu Chaloupkovi a jeho knize Doteky Přírody, ve které líčí toulky českou krajinou a nevšední setkání se zvířaty.


Karolína Blinková, tisková mluvčí České televize

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/26013/lekce-slusneho-chovani-recepty-z-herbare-i-vylet-do-prirody-edice-ct-se-predstavi-na-veletrhu-svet-knihy/