Basketbalová Euroliga i v dalších letech na O2 TV Sport. Finále je v plánu již tento víkend
Autor: O2 TV , e-mail: info@o2.cz Přidané: 17.05.2018

Televizi O2 TV se podařilo úspěšně obhájit exkluzivní dohodu o vysílacích právech na basketbalovou Euroligu. Diváci tak mají jistotu, že kompletní ročníky nejprestižnější evropské soutěže v basketbalu mohou sledovat pouze na O2 TV Sport až do roku 2021.


Již v pátek a v neděli vyvrcholí současná sezona dlouho očekávaným Final Four, kde se v dresu Fenerbahce představí i český reprezentant Jan Veselý. Všechny zápasy nabídne O2 TV Sport v přímém přenosu.

Fanoušci se i v dalších letech mohou těšit na minimálně dva přímé přenosy z každého hracího týdne Euroligy, chybět nebude ani vyřazovací část a závěrečné super finále nazývané Final Four.

"Potvrzujeme naše postavení, že i v basketbalu přinášíme divákům to nejlepší. Vedle Euroligy držíme výhradní práva i na Basketball Champions League, kde působí také ČEZ Basketball Nymburk. Zaměření na českou stopu se nám dlouhodobě vyplácí," prozradil Marek Kindernay, výkonný ředitel O2 TV Sport.

A českého zastoupení se basketbaloví příznivci dočkají také v pátek od 17.55 hodin, kdy se Fenerbahce Jana Veselého potká v prvním semifinále s litevským celkem Žalgiris Kaunas. Český pivot patří nejen mezi nejlepší hráče istanbulského klubu, který navíc obhajuje euroligový titul z loňské sezony, ale řadí se vůbec mezi největší evropské hvězdy. Dokonce se po druhé za sebou dostal do ideální sestavy Euroligy. Pro osmadvacetiletého rodáka z Ostravy to o víkendu bude již čtvrtá účast v prestižním Final Four.

Druhou semifinálovou dvojici pak tvoří CSKA Moskva a Real Madrid. Souboj čtyř nejlepších týmů na kontinentu se uskuteční v Bělehradě, přenosy z beznadějně vyprodané Stark Areny, která pojme až 19 000 tisíc fanoušků, půjdou do téměř 200 zemích po celém světě.

"Tohle Final Four si musí užít každý příznivec sportu. Sešly se v něm samé slavné týmy basketbalové historie. Fenerbahce s Janem Veselým obhajuje titul, Real s největší hvězdou evropského basketbalu, 18-ti letým Slovincem Lukou Dončičem, litevský Žalgiris s úžasnými týmovým pojetím a pro mě největší favorit soutěže CSKA," komentuje atraktivní náplň Jiří Baumruk, šéf sportovní redakce stanice O2 TV Sport.

V České republice poběží všechny duely na O2 TV Sport, hlasem bude vysílání provázet komentátor Aleš Svoboda.


Euroliga - Final Four na O2 TV Sport:

Datum Čas Zápas
18. 5. 2018 17:55 - 20:00 Fenerbahce Dogus Istanbul - Žalgiris Kaunas (1. semifinále)
18. 5. 2018 20:55 - 23:00 CSKA Moskva - Real Madrid (2. semifinále)
20. 5. 2018 16:55 - 19:00 Final Four (o 3. místo)
20. 5. 2018 20:55 - 23:00 Final Four (finále)



O O2 TV

Digitální televize O2 TV se může pochlubit 275 tisíci aktivními set top boxy. Dalších 50 000 diváků sleduje vysílání pravidelně v restauracích. Počet zákazníků, kteří využívají O2 TV aktivně prostřednictvím webu nebo aplikace, dosahuje na 350 tisíc diváků. Za rostoucím zájmem o digitální televizi stojí především její unikátní funkce, jako jsou výběr ze souběžně hraných zápasů, výběr úhlů kamer nebo možnost sledovat kompletní televizní nabídku až sedm dní zpětně. O2 TV se pyšní také novou úvodní obrazovkou Moje menu. Tato nová funkce analyzuje v každém okamžiku tisíce hodin obsahu na všech kanálech a přehledně jej třídí do osmi nejpopulárnějších obsahových kategorií. O2 TV funguje na platformě nangu.TV.


David Solnař, Tiskové oddělení O2 TV, 17. 5. 2018

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/26034/basketbalova-euroliga-i-v-dalsich-letech-na-o2-tv-sport-finale-je-v-planu-jiz-tento-vikend/