MLS: Loňský ligový nováček Atlanta vede Východní konferenci
Autor: Media:List CZ , e-mail: info@media-list.cz Přidané: 18.05.2018

O víkendu pokračuje severoamerická Major League Soccer – Eurosport vysílá duely NY City vs Colorado, Chicago vs Houston a také zápas vedoucího týmu ligy Atlanty proti NY Red Bulls.


Atlanta v loňském roce překvapila asi každého. Ve své nováčkovské sezoně skončila ve Východní konferenci čtvrtá, a nejen postoupila do play-off (v Knockout Roundu zaplatila nováčkovskou daň), ale byla ve většině zápasů díky atraktivní kombinační hře potěšením pro fotbalové fanoušky. Navíc měla nejvyšší průměrnou ligovou návštěvnost 49 497 diváků na domácí zápasy, v několika duelech dokonce Atlantu podpořilo více než 70 tisíc fanoušků.

Ve hře Atlanty byla už od loňska viditelná jihoamerická útočná stopa, vždyť nejlepší ofenzivní hráči Atlanty jsou z Jižní Ameriky – paraguayský reprezentant Miguel Almirón, venezuelský střelec Josef Martínez a argentinská křídla Héctor Villalba a Yamil Asad. Atlanta měla mimořádnou střeleckou bilanci, soupeřům nasázela 70 gólů, pouze vítězné Toronto jich vstřelilo více. Nejvíce branek vstřelili Martínez (19), Villalba (13) a Almirón (9).

V letošním roce je po 11 zápasech Atlanta v čele nejen Východní konference, ale celé MLS, vybojovala 25 bodů. Žádný jiný tým dosud nevyhrál osm zápasů, žádný nenastřílel tolik gólů (25, stejně jako bodů). Nejlepším ligovým střelcem je Josef Martínez s osmi góly (společně s Gyasim Zardesem), Miguel Almirón má na kontě šest zásahů do sítí soupeřů.

Yamil Asad sice letos v Atlantě nepokračuje, ale úspěšně ho nahrazuje jiný Argentinec – 19letý Ezequiel Barco. Velkou posilou je reprezentant USA Darlington Nagbe, který byl několik let páteří Portlandu, se kterým vyhrál MLS Cup před třemi roky. Podstatné je, že v týmu nadále pokračuje Miguel Almirón, který byl ke konci minulé sezony spojován s odchodem do některého evropského klubu, psalo se především o zájmu Arsenalu.

NY Red Bulls jsou ale již od loňska pro Atlantu neoblíbeným soupeřem. Hned na úvod ročníku 2017 v historicky prvním zápase MLS Atlanta doma s Red Bulls prohrála, v odvetě v New Yorku poté gól nepadl. Atlanta tedy má co napravovat, v MLS ještě RB neporazila. Navíc Bradley Wright-Phillips už také nastřílel šest gólů a je i letos hrozbou pro obrany soupeřů. A RB se vezou na úspěšné vlně tří vítězství za sebou.


Poslední tři zápasy Atlanty a NY Red Bulls:

Orlando City – Atlanta United 1:2
Atlanta United – Sporting Kansas City 0:2
Chicago Fire – Atlanta United 0:2
Colorado Rapids – NY Red Bulls 1:2
NY Red Bulls – NY City 4:0
LA Galaxy – NY Red Bulls 2:3


Vysílání 12. kola MLS:

19. května
Eurosport 2 - 19:00 ŽIVĚ NY City – Colorado Rapids (komentuje Michal Škorpil)

20. května
Eurosport 1 - 22:00 ŽIVĚ Chicago Fire – Houston Dynamo (komentuje Tomáš Petr)

21. května
Eurosport 1 - 01:00 ŽIVĚ Atlanta United – NY Red Bulls (komentuje Radek Barkman)

23. května
Eurosport 1 - 22:30 magazín MLS, sestřih kola


Vít Rosenbaum, Marketing & PR, Media:List CZ

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/26035/mls-lonsky-ligovy-novacek-atlanta-vede-vychodni-konferenci/