French Open – denně až 20 hodin tenisu ŽIVĚ
Autor: Media:List CZ , e-mail: info@media-list.cz Přidané: 24.05.2018

V neděli 27. května začne na Eurosportu rozsáhlé vysílání 117. ročníku největšího antukového turnaje světa French Open. Již ve čtvrtek 24. května vysílá Eurosport ŽIVĚ losování turnaje.


Diváci se – podobně jako v minulých letech – mohou každý den turnaje těšit na až 20 hodin živého vysílání na obou programech Eurosportu, navíc množství hodin záznamů ve večerních, nočních a ranních hodinách. Vysílání Eurosportu bude v prvním týdnu turnaje denně začínat v 11:00 a končit ve 21:00. Eurosport tedy představí French Open ve velkorysé nabídce. Do světa French Open zavede diváky i populární magazín Game, Schett and Mats. Slavný švédský tenista Mats Wilander (společně s kolegyní Barbarou Schettovou) pozve k rozhovorům všechny tenisové hvězdy a představí své analýzy jednotlivých zápasů stejně jako v minulých letech. Jeho hostem bude mj. i bývalá světová jednička John McEnroe, další významný člen týmu Eurosportu.

Eurosport tedy i v roce 2018 nabídne od konce května bezkonkurenční pokrytí druhého grandslamu roku. Eurosport bude navíc 24. května vysílat i losování Roland Garros, kterým provede diváky komentátor Karel Janů. A již od pondělí 21. května vysílá Eurosport kvalifikaci French Open. Na svém internetovém přehrávači Eurosport Player nabídne Eurosport kompletní program French Open ze všech kurtů, každý divák tak může sledovat své oblíbené hráče od prvního kola turnaje. French Open budou na obou programech Eurosportu komentovat Radek Barkman, Karel Janů, Michal Maťašovský, Petr Nejedlý, Ivan Petr, Tomáš Petr, Michal Šíma, Michal Škorpil, Jiří Svatoš a Richard Vokurka.

Jak vidí letošní ročník komentátor Karel Janů, který bude komentovat i finále mužské dvouhry: „V mužské části turnaje se letos dá očekávat, že se bude opakovat loňský scénář. Federer znovu vynechává a šetří síly na Wimbledon, Murray se snad stihne vrátit po roce až na trávu, Wawrinka je stínem hráče, kterým byl při svém vítězství v roce 2015, a pokud neobhájí aspoň část bodů za loňské finále, může spadnout žebříčkem pořádně hluboko. Thiem sice Rafu porazil v Madridu, ale v Monte Carlu od něj dostal kanára. Zverev, Čilić, Dimitrov i Delpo můžou sice překvapit, i Djoković se pomalu ale jistě zvedá, ovšem zdravého Nadala na kurtu Philippa Chatriera nejspíš ani letos nikdo neporazí. Výhra kohokoli jiného by byla senzací.

Ženská část by stejně jako loni měla být mnohem nevyzpytatelnější a tím pádem i zajímavější. Vyhraje konečně Halepová? Prosadí se poprvé Svitolinová, která na grandslamu nikdy nebyla ani v semifinále? Vrátí se po mateřské vítězně Serena? Nebo snad druhý grandslam v řadě pro Wozniackou? Dvě české tenistky ve světové desítce, Plíšková a letos parádně hrající Kvitová, také rozhodně nejsou bez šance. A nezapomínejme na Ostapenkovou, která obhajuje, Muguruzovou, která vyhrála předloni, domácí Garciovou a zkušené Kerberovou, Azarenkovou a Šarapovovou. Tady pomůže jen křišťálová koule.“



Klíčová data vysílání Roland Garros:

pondělí 21. května – kvalifikace
čtvrtek 24. května – losování hlavního turnaje
neděle 27. května – startuje 1. kolo turnaje
sobota 9. června – finále dvouhry žen
sobota 9. června – finále čtyřhry mužů
neděle 10. června – finále čtyřhry žen
neděle 10. června – finále dvouhry mužů


Vít Rosenbaum, Marketing & PR, Media:List CZ

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/26057/french-open-denne-az-20-hodin-tenisu-zive/