Zlatan Ibrahimović a LA Galaxy opět na Eurosportu
Autor: Media:List CZ , e-mail: info@media-list.cz Přidané: 28.05.2018
Na obrazovky Eurosportu se v tomto týdnu vrací Zlatan Ibrahimović. Jeho LA Galaxy se střetne s vítězem MLS Cupu z roku 2015 Portlandem Timbers. LA Galaxy neprožívá nejlepší časy, v loňském roce skončil slavný tým, jehož dres oblékal i David Beckham (2007–2012), na posledním místě Západní konference.


Daleko v historii jsou jeho velké úspěchy, vždyť v minulosti tým z Los Angeles vyhrál 5x MLS Cup, žádný jiný klub není v tomto směru tak úspěšný. Za lepšími časy má Galaxy pomoci Zlatan Ibrahimović, jeden z nejlepších střelců světového fotbalu posledních 15 let, vždyť střílel góly za Ajax, Juventus, Inter, Barcelonu, AC Milán, PSG i Manchester United.

Ibrahimović před svým úvodním zápasem v MLS říkal: „Jsem hladový po fotbale.“ A ten hlad byl znát. Pamatujete na ten fantastický debut… V 77. minutě za stavu 2:3 a šest minut po svém příchodu na hřiště Ibra plnou silou napálil míč z voleje čtyřicet metrů před brankou a bylo vyrovnáno. Brankář Tyler Miller byl příliš daleko z branky a střele Ibrahimoviće nechyběla kromě síly ani přesnost, dokonalá rána. A nebylo to všechno. V nastaveném čase si Švéd naběhl do pokutového území a hlavou dokonal nevídaný vítězný obrat v derby s LA FC.

Jenže, po úvodu snů přišlo vystřízlivění. Jestliže švédský kanonýr očekával, že bude střílet góly v každém zápase, mýlil se. Od jeho prvního startu sehrál v barvách Galaxy dalších pět utkání a skóroval již pouze jednou. Přišla nejprve prohra doma s Kansasem, poté Ibrahimovićův gól, který znamenal šťastnou výhru v Chicagu, ovšem následovaly další dvě domácí prohry s Atlantou a NY Red Bulls. V minulém kole pak přišla porážka v Houstonu a Galaxy jsou až na osmém místě Západní konference právě za Portlandem. Před duelem z Portlandem mají ještě LA Galaxy čtyři zápasy a jejich postavení v tabulce se může změnit, hrají dvakrát s Dallasem, s Montrealem a navíc i kalifornské Clásico proti San José.

Zlatan Ibrahimović hovořil před svým prvním startem, že přišel dobýt MLS. Zdálo se, že ji dobyl hned dvěma góly právě v úvodním zápase. Ovšem v dalších týdnech rychle poznal, že dobýt MLS nebude vůbec jednoduché. Zatím stále platí, že MLS nedosahuje kvality lig evropských fotbalových velmocí, ale ani jeden z nejlepších střelců minulé dekády to v ní nemá snadné.

Mimochodem, kvalitu MLS prokázalo i Toronto v Lize mistrů Concacaf v duelech s mexickými soupeři, vždyť v semifinále vyřadilo i rekordmana v počtu vítězství (7, naposledy 2016) v Lize mistrů Américu 3:1 a 1:1. Až poslední mexická překážka – Guadalajara ve finále – byla nad síly kanadského mistra, rozhodl ovšem až závěrečný penaltový rozstřel.

Duel Portland vs LA Galaxy sledujte v sobotu 2. června od 23:00 hod., komentuje Petr Nejedlý.


Vít Rosenbaum, Marketing & PR, Media:List CZ; foto: eurosport.cz

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/26064/zlatan-ibrahimovi-a-la-galaxy-opet-na-eurosportu/