Tretie finále SuperStar na čele nedeľného rebríčka sledovanosti!
Autor: TV Markíza , e-mail: info@markiza.sk Přidané: 29.05.2018
Obľúbená spevácka súťaž SuperStar pokračovala v nedeľu, 27. mája 2018, na obrazovkách televízie Markíza tretím finálovým priamym prenosom. V strategickej cieľovej skupine 12-54 sa stala najsledovanejším programom dňa v rámci ponuky všetkých slovenských staníc.


V tejto obchodne relevantnej cieľovej skupine dosiahla SuperStar nadpriemerný rating 8,3 % a trhový podiel 24,9 %. Spevácky súboj zvyšných šiestich súťažiacich na veľkolepom pódiu si nenechalo ujsť 414-tisíc divákov vo veku nad 12 rokov.

SuperStar obzvlášť zaujala mladé diváčky vo veku od 15 do 24 rokov, ktoré Markíze v čase vysielania šou zabezpečili trhový podiel 42,5 %.

Dramatické SuperStar - Rozhodnutie zaznamenalo v čase po 23:00 v cieľovej skupine 12-54 rating 4,8 % a trhový podiel 26,3 %. Do ďalšieho finálového kola na základe diváckeho hlasovania a divokej karty udelenej porotou postúpila pätica talentovaných spevákov a speváčok - Karmen Pál-Baláž, Tereza Mašková, Eliška Rusková, Petr Borkovec a Jakub Pružinský. Už túto nedeľu večer sa diváci dozvedia zloženie trojice súťažiacich, ktorí sa vo veľkom SuperFinále pobijú o titul SuperStar a rozprávkovú výhru v hodnote 75 000 eur.

Prvé miesto v rebríčku sledovanosti menších staníc obsadila v nedeľu televízia Dajto s akčným filmom Súboj cti, v ktorom hlavnú úlohu stvárnila hviezda žánru Jean-Claude Van Damme. V cieľovej skupine 12-54 dosiahla snímka rating 2,0 % a trhový podiel 5,8 %.

(Dáta sú analyzované v meraní LIVE + VOSDAL (Viewing On Same Day As Life) – analýza živého vysielania spojená s oneskorenou sledovanosťou prehranou v ten istý deň ako živé vysielanie. Dáta sú od 1. 1. 2017 analyzované s pridaním Hostí. Zdroj dát: PMT/KANTAR MEDIA)


Lukáš Kočišek, PR manažér, PR oddelenie skupiny Markíza

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/26069/tretie-finale-superstar-na-cele-nedelneho-rebricka-sledovanosti/