Když se zamiluje kůň, Dělání i Není nutno - trvalky Svěráka a Uhlíře na ČT art
Autor: Česká televize , e-mail: info@ceskatelevize.cz Přidané: 31.05.2018

Velkolepý koncert z O2 areny v Praze, kterým populární autoři dětských písní oslavili loni na podzim padesáté výročí autorské spolupráce, odvysílá v premiéře stanice ČT art. Záznam koncertu Zdeňka Svěráka a Jaroslava Uhlíře uvidí diváci v sobotu 2. června od 20:20 hodin.


Dvojice oblíbená napříč generacemi si pro malé i velké připravila známé písně jako například Dělání, Barbora píše z tábora, Není nutno či Když se zamiluje kůň. Společně s doprovodnou kapelou a třemi dětskými sbory zazní ale i melodie z televizního pořadu Hodina zpěvu a z populárních pohádek Lotrando a Zubejda, Princové jsou na draka a Ať žijí duchové. Chybět nebudou ani písně pro dospělejší posluchače - Severní vítr z komedie Vrchní, prchni nebo hit Holubí dům, napsaný pro zpěváka Jiřího Schelingera,

Koncertem hudebníků, kteří společně napsali přes čtyři sta písniček, provází v roli moderátorů Pavel Liška a Barbora Poláková. Padesátiminutovou hudební show nazvanou Trvalky Zdeňka Svěráka a Jaroslava Uhlíře natočil pro Českou televizi režisér Viktor Polesný.


Karolína Blinková, tisková mluvčí České televize

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/26074/kdyz-se-zamiluje-kun-delani-i-neni-nutno-trvalky-sveraka-a-uhlire-na-ct-art/