Novým televíznym programovým riaditeľom je Marek Ťapák
Autor: RTVS , e-mail: info@rtvs.sk Přidané: 31.05.2018

Televízna časť RTVS má nového programového riaditeľa. Stal sa ním Marek Ťapák, ktorý na tejto pozícii vystrieda od 1. júna Tibora Búzu.


„Marek Ťapák prichádza do RTVS ako skúsený kultúrny a mediálny profesionál s výborným prehľadom o slovenskej a európskej kultúre a s praktickými skúsenosťami z televíznej, filmovej a divadelnej tvorby mnohých druhov a žánrov. Jeho doterajší životný príbeh je dostatočnou zárukou toho, že pôvodná slovenská tvorba bude v RTVS aj naďalej absolútnou prioritou. Teším sa na plnohodnotnú a aktívnu spoluprácu," povedal generálny riaditeľ RTVS Jaroslav Rezník o novom riaditeľovi Sekcie programových služieb STV.

Marek Ťapák začal svoju divadelnú hereckú kariéru na Novej scéne, kde sa stal v roku 1996 jej umeleckým šéfom, o dva roky neskôr jej riaditeľom a na tomto poste zotrval do roku 2001. Následne ďalší rok pôsobil ako umelecký šéf SĽUK-u. Od roku 2003 robil agentážne divadlo, s ním pripravil také inscenácie ako Dokonalá svadba, Šiesti v pyžame, Piť alebo byť fit a divadelnú verziu Tanec medzi črepinami.

Najvýznamnejšie divadelné herecké úlohy stvárnil v Donovi Juanovi, alebo Láska ku geometrii, Škoda, že je pobehlica, Mámenie mysle a iné. Ako dieťa sa po prvýkrát objavil vo filme Jánošík, Živý bič, Roztrhla sa hudáčkovi struna, Lúčka, na ktorej spáva vietor, Putovanie do San Jaga. Je známy z televíznych seriálov Povstalecká história, Alžbetin dvor, Štúrovci, filmov Návrat Jána Petru, Kým kohút nezaspieva.

Spolupracoval na televíznych projektoch Záchranári, Horúca krv, Chlapi neplačú. V júni 2012 mal premiéru jeho filmový projekt Tanec medzi črepinami. Bol spoluautorom a režisérom dokumentu o jeho otcovi Martinovi Ťapákovi, ktorý mal premiéru vlani v októbri.

„Teším sa na prácu v RTVS. Výzvy sú na to, aby sa prekonávali," poznamenal Marek Ťapák.


Rozhlas a televízia Slovenska

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/26077/novym-televiznym-programovym-riaditelom-je-marek-tapak/