Vánoční svátky a Silvestr na AXN
Autor: PR Press 2Media , e-mail: info@axntv.cz Přidané: 12.11.2007

AXN uvede během vánočních svátků a na Silvestra filmové trháky Lepší už to nebude, Johanka z Arku, Jerry Maguire, Zorro: Tajemná tvář, Zvíře, Podfu(c)k a Purpurové řeky.


Vánoční svátky na AXN

Lepší už to nebude

Spisovatel Melvin Udall je sympatický muž, ovšem jen dokud neotevře pusu a nezačne mluvit. Pak každého stoprocentně rozzlobí, urazí nebo zesměšní. Jeho dorozumívací problém nabývá netušených rozměrů v okamžiku, kdy je po sérii nehod a náhod nucen se svým okolím komunikovat mnohem víc, než by se jeho samotářské a popudlivé povaze zamlouvalo. Oba hlavní představitelé rozverné komedie - Jack Nicholson a Helen Huntová - získali za svůj výkon Oscara.

Vysílání: pondělí 24. prosince ve 22:00 hod.


Johanka z Arku

Počátkem patnáctého století krvácí Francie pod nemilosrdnými údery anglických dobyvatelů. Křehká sedmnáctiletá venkovanka Johanka (Milla Jovovich), do jejíhož dětství krutě zasáhla válka, přichází za budoucím králem Karlem VII. (John Malkovich) a žádá ho o armádu. Je skutečně poslem boží vůle, jak o sobě tvrdí?

Když charismatická dívka prokáže u dvora jisté nadpřirozené schopnosti, získá skutečně velení nad zbytky francouzské armády, která marně obléhá Orleans. Zoufalým útokem ignorujícím základy válečné taktiky se jí podaří Angličany překvapit a za cenu velkých ztrát nakonec zvítězit. Johanka je šokovaná krutostí války, ale ve snaze dostát svému božskému poslání spěchá s nejvěrnějšími bojovníky k hradbám Paříže, aby dokončila osvobození Francie.

Král vrcholně spokojený s pozvolným obratem ve válce Johanku záměrně nepodpoří. Z prosté dívky se tak stává nepohodlná „národní hrdinka“ komplikující vychytralé pikle mocipánů. Johanka je zradou vydána do rukou nenáviděných Angličanů, postavena před inkviziční soud a upálena... Podstatná část tohoto výpravného a vizuálním stylem nezaměnitelného Bessonova filmu se natáčela u nás.

Vysílání: úterý 25. prosince v 00:40 hod.


Jerry Maguire

Jerry Maguire byl na vrcholu. Jako špičkový sportovní agent zastupující řady výkonných sportovců měl vše, co si jen mladý člověk může přát. Stačila ale malá revolta pro „ty nahoře“, a všechno bylo najednou jinak. Z borce byla najednou nula, která se sice honosila úspěšnou minulostí, ale bohužel disponovala neperspektivní budoucností. Z lukrativní klientely zbyl jeden jediný sportovec, jenž byl všechno možné jen ne hvězda. A pokud se Jerry chce dostat zpět na výsluní svého oboru, je jasné, že z onoho outsidera musí hvězdu za každou cenu udělat. Hvězdně obsazený sportovní film s nádechem romantična v hlavní roli s Tomem Cruisem vynesl Oscara za vedlejší roli Cuba Goodingovi Jr. a v jedné ze svých prvních rolí se v něm představila Renée Zellweger.

Vysílání: úterý 25. prosince ve 22:00 hod.



Zorro: Tajemná tvář

Don Diego de la Vega (Anthony Hopkins) bojoval celý život v masce Zorra proti svému úhlavnímu nepříteli Monterovi. Ten však nakonec jeho život úplně rozvrátil – ženu mu zabil, dceru si přisvojil a Zorra poslal na dvacet let do vězení. Nyní je don Diego příliš starý, aby s někým vyrovnával účty. Našel však za sebe náhradu, zlodějíčka Alejandra (Antonio Banderas), ze kterého hodlá vychovat svého právoplatného nástupce. Mstitel v masce se opět vydává do boje za spravedlnost!

Vysílání: středa 26. prosince ve 22:00 hod.


Silvestr na AXN

Zvíře

Hrdinou komedie, kterou natočil debutující režisér Luke Greenfield, je věčný smolař Marvin Mange. Pracuje v policejní kartotéce, všichni si z něho dělají legraci a on se marně snaží složit fyzické testy, aby se konečně mohl stát opravdovým policajtem. Ani poslední pokus nedopadne dobře a Marvin si přestává úplně věřit. Pak se však stane něco, co zásadně změní jeho další život. Po nešťastné autohavárii se dostane do rukou podivínského doktora Wildera, který mu zachrání život transplantací zvířecích orgánů. Marvin najednou získá animální sílu, mrštnost, čich i pach, stane se konečně slavným, ale zároveň mu hrozí, že zvířecí instinkty převládnou nad člověčinou...

Hlavní roli hraje oblíbený americký komik Rob Schneider, který si získal popularitu díky postavě Deuce Bigalowa. Ve filmu Zvíře se navíc podílel i na psaní scénáře.

Vysílání: pondělí 31. prosince ve 21:00 hod.


Podfu(c)k

Ukrást obří briliant v Antverpách je jedna věc, dostat ho přes Londýn do New Yorku druhá. Chlápek, který má transport diamantu na starosti, totiž holduje hazardu, v ilegálním boxerském ringu se schyluje k předem zaplacenému zápasu a na ukradený diamant má zálusk další zloděj – chladnokrevných zabiják Boris. V hlavní roli filmu, který natočil Madonnin manžel Guy Ritchie, hraje Brad Pitt.

Vysílání: pondělí 31. prosince ve 22:30 hod.


Purpurové řeky

Když je Pierre Niemans (Jean Reno), francouzský vyšetřovatel masových vražd, povolán vyšetřit krutou vraždu, vstupuje do tajemného světa lží a nemyslitelné hrůzy. Mrtví zbavení rukou a očí jsou klíčem k strašlivému konání vraha, které však nebude mít dlouhého trvání. Každá vražda znamená něco víc a každá oběť je viníkem ve spiknutí... Jeden z nejzajímavějších krimithrillerů poslední doby se dočkal i pokračování.

Vysílání: úterý 01. ledna v 00:30 hod.


Oficiální stránka AXN: www.axntv.cz.


Naďa Machková a Pavlína Fechterová, 2media.cz, s.r.o., Mediální servis HBO



Doplnění redakce satCentrum:

Placený tematický kanál AXN vysílá v kabelových sítích v ČR a SR a také v satelitních platformách UPC Direct a DIGI TV na satelitech Astra 1H na pozici 19,2 st. východně a Intelsat 10-02 na pozici 1,0 st. západně. Úplné měsíční programové přehledy programů AXN, AXN Scifi a AXN Crime včetně podrobných popisů (Synopse) si můžete stáhnout na našem webu v sekci TV Download.

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/2608/vanocni-svatky-a-silvestr-na-axn/