Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Úterý • 19.03.2024 - 09:01:12   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Ze světa | Články
 

Discovery a PGA TOUR vytvoří jedinečnou mezinárodní golfovou službu

  Autor: Media:List CZ , e-mail: info@media-list.cz Přidané: 06.06.2018


Společnost Discovery a organizace PGA TOUR v pondělí oznámily plánovanou strategickou spolupráci na novém mezinárodním multiplatformním domově golfu, jenž golfovým fanouškům z celého světa přinese ty nejnapínavější momenty, sportovce a utkání ze světa golfu na všech obrazovkách a zařízeních. Partnerství si klade za cíl propagovat tento sport po celém světě a rozšiřovat základnu golfových fanoušků.


Nevídaná dvanáctiletá spolupráce v letech 2019–2030 se bude týkat celosvětových práv na přímé přenosy napříč rozličnými platformami (mimo Spojených států amerických) pro všechna média organizace PGA TOUR čítající přibližně 2000 hodin sportovního obsahu ročně včetně šesti Tours pod záštitou PGA TOUR a téměř 150 turnajů ročně, například THE PLAYERS Championship, the FedExCup Playoffs nebo the Presidents Cup.

Kromě práv na lineární živé přenosy na 220 trzích a teritoriích bude partnerství zahrnovat vytvoření specializované streamovací OTT video služby pod hlavičkou PGA TOUR, která využije produkty společnosti Discovery nabízené přímo spotřebiteli a odborné znalosti platformy, jež je domovem přehrávače Eurosport Player. Během této spolupráce počítá společnost Discovery s investicí ve výši více než 2 miliardy dolarů včetně nákupu mezinárodních mediálních práv organizace PGA TOUR, a vytvoření globální OTT platformy dostupné mimo území Spojených států s postupným nárůstem ročních investic po dobu trvání spolupráce.


- Nebývalá dvanáctiletá spolupráce, která bude trvat od roku 2019 do roku 2030, bude zahrnovat celosvětová práva na přímé přenosy v televizi a na rozličných platformách (mimo území Spojených států amerických) pro všechna média organizace PGA TOUR*

- Vývoj nové streamovací OTT video služby pod značkou PGA TOUR pro golfové fanoušky po celém světě na všech mobilních obrazovkách a zařízeních na 220 trzích a teritoriích.

- Služba obsahuje prémiový golfový obsah čítající 2000 hodin z více než 40 akcí PGA TOUR a téměř 150 turnajů ročně včetně šampionátu THE PLAYERS Championship, FedExCup Playoffs a turnaje the Presidents Cup


Společnost Discovery, stavějící na historii prvotřídního vysílání a vypravěčství, bude PGA TOUR vysílat v rámci svého portfolia placených i bezplatných kanálů, digitálu a platforem s krátkými formáty. Discovery bude s PGA TOUR pracovat na zachycení všech akčních momentů a na právech pro svůj rozsáhlý archiv pro všechny mediální platformy.

David Zaslav, Prezident a CEO společnosti Discovery, řekl: „Dnes je fantastický den pro všechny golfové fanoušky z celého světa, protože hrdé partnerství společnosti Discovery a organizace PGA TOUR dá vzniknout něčemu zcela ojedinělému. Dlouhodobá spolupráce mezi PGA TOUR a Discovery vytvoří nový globální Domov golfu s více než 2000 hodinami živého vysílaní ročně, velkými momenty, příběhy a hráči tohoto prestižního sportu. V návaznosti na naše úspěšné první Olympijské hry v Pchjongčchangu přispěje Discovery k vytvoření hodnotného, nového a dlouhodobého Domova golfu na všech trzích mimo USA svou silnou celosvětovou distribuční sítí a propagační infrastrukturou, kontakty na jednotlivých trzích, globálními sportovními odbornými znalostmi platforem a značek typu direct-to-consumer.“

Jay Monahan, komisař organizace PGA TOUR, řekl: „Pro PGA TOUR je to skvělý krok představující ohromnou příležitost zrychlit a rozšířit naše média mimo Spojené státy, zlepšit služby pro naše mezinárodní vysílací partnery a přilákat vice fanoušků díky velmi zkušenému strategickému globálnímu partnerovi. Tuto spolupráci vřele uvítáme vzhledem k nedávnému otevření poboček PGA TOUR v Londýně, Tokiu a Pekingu. Partnerství zároveň podpoří náš dlouhodobý cíl, jímž je propagovat golf. Spolupráce bude přínosem i pro naše sponzory, pro které představuje úžasnou příležitost zaujmout nové a různorodé publikum po celém světě.”

Od roku 2007 si PGA TOUR vyjednávala všechna svá vysílací práva pro státy mimo území USA sama. Partnerství společnosti Discovery s organizací PGA TOUR bude profitovat z expertízy obou zúčastněných v oblasti řízení mezinárodních multiplatformních práv a založení nové digitální služby. Obě strany očekávají silnou mezinárodní distribuci a strategii pro vysílací partnery svého portfolia nejprestižnějších golfových turnajů za účasti nejlepších světových hráčů a také vylepšení dosahu bezplatných programů, pay-TV i digitálu.

Toto partnerství spojí dvě skvěle se doplňující globální značky a vypravěče s bohatou historií v oblasti sportu. Sjednotí se tím bohatý obsah organizace PGA TOUR, její výrobní aktiva, mediální práva a celosvětoví mediální partneři s vysokou odborností společnosti Discovery, jejími kontakty na místních mediálních trzích po celém světě, jejími ohromnými globálními marketingovými a propagačními platformami a prokázanými zkušenostmi se zajišťováním maximální angažovanosti diváků napříč platformami při příležitosti největších a nejsledovanějších sportovních událostí.

Nový společný podnik Discovery a PGA TOUR povede jeho General Manager, Alex Kaplan, ze společnosti Discovery. Kaplan v minulosti pracoval jako EVP, Commercial, pro Eurosport Digital, kde přispíval k růstu obchodu typu D2C na více než 1 milion předplatitelů. Před příchodem do společnosti Discovery Kaplan působil jako Senior Vice President, Global Media Distribution, pro NBA, kde zodpovídal za celosvětovou strategii typu direct-to-consumer a obchodní operace. Před NBA Kaplan strávil 10 let u DIRECTV/AT&T, kde byl v čele organizace, která měla na starost DIRECTTV Sports a dohlížel na výnosy a zároveň produkty a služby z oblasti zábavy. Kompletní vedoucí tým, ve kterém bude figurovat také Thierry Pascal jako Senior Vice President a Head of Distribution, bude zveřejněn v řádném termínu.

Kaplan řekl: „Mám nesmírnou radost, že mohu pracovat s Davidem Zaslavem a JB Perrettem na vylepšení mezinárodního přenosu PGA TOUR golf. Těšíme se, až budeme moci začít vytvářet globální platformu na světové úrovni a dlouhodobou distribuční strategii, pomocí které proměníme vizi našeho partnerství v realitu. Spojením sil s vynikajícím týmem PGA TOUR pod vedením Jaye Monahana a Ricka Andersona, máme jedinečnou možnost dát vzniknout úžasnému produktu, který podá fanouškům jejich oblíbený golfový obsah na všech obrazovkách.”

Společnost Discovery má prokazatelnou zkušenost s řízením globálních sportovních práv, zlepšováním sledovanosti a schopností zaujmout na svých i partnerských platformách. Discovery byla například Domovem olympijských her v Evropě a prostřednictvím své hlavní sportovní značky Eurosport přináší prémiové a plně lokalizované sportovní vysílání po celý rok na televizní obrazovky a prostřednictvím nejlepší evropské OTT streamovací služby Eurosport Player na 54 trzích. Discovery nabízí prvotřídní odborné znalosti mezinárodních sportovních práv a distribuce. Je evropským “strážcem” všech televizních a multimediálních práv na čtvery olympijské hry (2018 – 2024).**

Pro Zimní olympijské hry v Pchjongčchangu 2018 Discovery uzavřela více než 40 partnerství s bezplatnými stanicemi, aby mohla úplně poprvé přinést každou minutu olympijských her přes OTT napříč Evropou. Kromě toho rovněž navázala inovativní partnerství se sociálními médii, jako je např. společnost Snapchat, pro kterou to byla vůbec první olympijská spolupráce v Evropě, aby dosáhla k mladším divákům. Společnost Discovery přinesla olympijským hrám naprosto rekordní televizní a digitální sledovanost. Šedesát tři procent evropské populace využilo volně dostupné vysílání, pay-tv a digitální platformy společnosti Discovery i platformy patřící vysílacím partnerům společnosti.


Kontakty - Discovery: USA - Bill Launder a mezinárodní - Fiona McLachlan; PGA TOUR: Chris Smith


Poznámky:

* Práva na všech trzích (mimo USA) začne společnost Discovery spravovat prostřednictvím strategického partnerství s organizací PGA TOUR nejpozději do roku 2024. Data zahájení pro jednotlivá teritoria:

2019 - Austrálie, Kanada, Itálie, Japonsko, Nizozemsko, Portugalsko, Rusko, Španělsko
2020 - Polsko, Jižní Korea
2021 - Belgie, Čína, Německo, Jihoafrická republika
2022 - Dánsko, Finsko, Indie, Norsko, Švédsko, Velká Británie
2024 - Francie


** Smlouva se společností Discovery ohledně olympijských her nezahrnuje Francii 2018-2020. Dále nezahrnuje Rusko. Oficiální vysílatel ve Velké Británii v roce 2018 a 2020.


O Discovery

Discovery, Inc. (Nasdaq: DISCA, DISCB, DISCK) je světový lídr v oblasti zábavy ze skutečného světa, který přináší svým věrným fanouškům po celém světě obsah, jenž inspiruje, informuje a baví. Discovery vysílá více než 8000 hodin původních pořadů ročně a je celosvětovým lídrem napříč oblíbenými žánry. Je k dispozici ve 220 zemích a teritoriích v 50 jazycích. Discovery je inovátorem v oblasti platforem, který dosahuje k divákům na všech obrazovkách včetně produktů TV Everywhere jako je portfolio aplikací GO a Discovery Kids Play; streamovací služby typu direct-to-consumer jako je Eurosport Player a Motor Trend OnDemand; a digital-first a sociální obsah z Group Nine Media. Portfolio Discovery obsahuje prémiové značky, jakými jsou Discovery Channel, HGTV, Food Network, TLC, Investigation Discovery, Travel Channel, Turbo/Velocity, Animal Planet a Science Channel a také OWN: Oprah Winfrey Network v USA, Discovery Kids v Latinské Americe a Eurosport, největší poskytovatel lokalizovaného, prémiového sportu a Domov olympijských her napříč Evropou. Pro více informací prosím navštivte www.corporate.discovery.com a sledujte @DiscoveryIncTV na sociálních platformách.


O organizaci PGA TOUR

Svou prezentací nejlepších hráčů golfu organizace PGA TOUR láká, inspiruje a pozitivně ovlivňuje naše fanoušky, partnery a komunity po celém světě. PGA TOUR se podílí na schvalování vice než 130 turnajů na PGA TOUR, PGA TOUR Champions, Web.com Tour, PGA TOUR Latinoamérica, Mackenzie Tour-PGA TOUR Canada, a PGA TOUR Series-China. Členové PGA TOUR představují nejlepší světové hráče z 25 zemí (85 členů pochází ze zemí mimo USA). Celosvětově jsou turnaje PGA TOUR vysílány do vice než 1 miliardy domácností ve 226 zemích a teritoriích ve 23 jazycích. Všechny turnaje jsou organizovány neziskově, aby byl dobročinný výtěžek co největší. V roce 2017 turnaje všech Tours vygenerovaly rekordní sumu ve výši více než 2,65 miliard dolarů. Webové stránky PGA TOUR, PGATOUR.COM, jsou jedničkou mezi golfovými weby. Sídlo organizace se nachází ve Ponte Vedra Beach na Floridě.


Miluše Kozlíčková, PR, Media:List CZ, obr.: David Zaslav a Jay Monahan, zdroj: PGA TOUR


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
04.06.2018 • Družice SES-12 vzlétla do vesmíru na palubě rakety SpaceX Falcon 9
03.06.2018 • Start rakety Falcon 9 s družicí SES-12 odložen
31.05.2018 • Start rakety s družicí SES-12 dne 1. 6. 2018
11.05.2018 • SpaceX končí vývoj rakety Falcon 9
20.02.2018 • Satelit Hylas 4 ve Francouzské Guyaně – plánovaný start v březnu 2018
13.02.2018 • Světový den rádia UNESCO pod heslem "Rádio & Sport"

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist