Show Jana Krause – 13. 6. 2018
Autor: TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 09.06.2018

Herci Pavel Liška a Jan Révai, dietoložka královské rodiny Gabriele Peacock Báňová a ředitel ČRo René Zavoral se představí v Show Jana Krause. Premiéru dalšího dílu Show Jana Krause uvidíte ve středu 13. června ve 21.35 hod. na Primě.


Pavel Liška a Jan Révai – herci a kamarádi podnikli nedávno dobrodružnou tříměsíční cestu na svých motorkách. Na jejich výpravě Střední Amerikou vznikal průběžně originální, ale především autentický projekt, dokument, který točil režisér a kameraman Hynek Bernard. Z Panamy do Mexika cestovali na vlastní pěst, bez štábů, doprovodných vozidel, hotelů a mezinárodní kuchyně. Jen tři vandráci, Vagamundos (jak si začali říkat), s tím, co jejich motorky uvezou. Od září budete moci jejich dobrodružnou výpravu zhlédnout v osmi dílech na Prima COOL. Na cestě zažili řadu dobrodružství a nezapomenutelných zážitků. Jedním z nich byla návštěva u indiánů kmene Kuna, za nimiž se vydali na karibské ostrovy. O nich jim vyprávěl Miloslav Stingl (cestovatel a spisovatel), když je sám před 40 lety navštívil. „Nejdřív nás ohromila ta krása. Bílý písek, palmy s kokosy a tyrkysová voda. A pak jsme žasli podruhé, když jsme viděli, že z několika typických indiánských přístřešků, vyrobených z bambusů a palem, obývají indiáni pouze dva. Ostatní totiž slouží pro turisty. A protože my jsme turisté nebyli, my jsme Vagamundos, vandráci, ustlali jsme si na pláži. Ve stínu palem. Ovšem indiáni nás upozornili, že je třeba dávat si pozor, kam si leháme, a ukazovali nahoru. Dali jsme jim za pravdu. Byla by to pitomá smrt. Zemřít na úplném začátku naší cesty po pádu kokosu na hlavu,“ vzpomíná Pavel Liška.


Gabriele Peacock Báňová – dietoložka anglických celebrit byla jednou ze dvou Češek, které byly pozvané na nedávnou královskou svatbu prince Harryho a Meghan Markle. Gabriele patří k dobrým známým prince Harryho a stýká se i s dalšími členy královské rodiny. Princezna Beatrice je její blízkou přítelkyní. Mezi Gabrieliny klienty patří třeba i moderátor Jeremy Clarkson, Jodie Kid – leader kapely Duran Duran – nebo princezna Eugenie. Cesta k vlastní londýnské nutriční praxi prý byla dlouhá. Vedla přes modeling a studia na Westminsterské univerzitě. „Svým přátelům přednášky o tom, co mají jíst, nedávám. Ale vždycky polovinu večírků trávím rozdáváním rad o jídle. Lidi to zajímá, čím dál více z nás si uvědomuje, že jídlo člověka ovlivňuje zdravotně, psychicky i fyzicky,“ říká Gabriele, která přiznává, že sama se občas dietních chyb dopouští. „Nejde o to, abyste celoživotně žila naprosto perfektně, měla dokonalý jídelníček, podstatné je, že když člověk udělá něco špatně, měl by si to uvědomit a něčím dobrým vyvážit, aby se z toho tělo rychle dostalo. V posledních dnech jsem třeba vypila trochu víc vína, snědla čokoládu. Opravdu nejde mít věčně dokonalý jídelníček, protože nemáte pak žádnou radost. Proto nikdy neříkám lidem, aby přestali jíst čokoládu, nedali si zmrzlinu, nedej bože přestali pít v rozumné míře víno!“ říká specialistka, která nedávno uvedla i na český trh své nutriční doplňky. Přiznává, že v životě držela díky profesi modelky spousty diet. „Bookerka, která se o mě v Paříži starala, mi například doporučila, že mám jíst fazolky, že po nich nepřiberu. Když jsem pak byla v Německu, kupovala jsem si mražené ryby, vařila je se zeleninou a na takové stravě jsem byla třeba měsíc v kuse. Ještě teď, když si na to vzpomenu, je mi zle,“ vzpomíná. Proč se vrhla zrovna na studium dietologie? „Modeling má blízko ke stravování, vždycky se v něm tahle otázka řešila a mě to zajímalo. Čím více jsem se toho dozvídala, uvědomovala jsem si, jak strava ovlivňuje zdraví. Když dobře jíte, nemusíte užívat tolik farmak. My Češi jich bereme zbytečně moc, lékaři předepisují léky jako prevenci, ale tomu by se ve většině případů dalo předejít vhodnou stravou, výživovými doplňky a pohybem. Když změníte životní styl, z krevních testů naprosto jasně vidíte, že to funguje i bez léků.“


René Zavoral – generální ředitel Českého rozhlasu zastává svou funkci od ledna 2016, kdy vyhrál konkurz. Poslední měsíce se jeho jméno v médiích skloňuje čím dál častěji. Na přelomu ledna a února letošního roku se uvnitř Českého rozhlasu rozhořel spor kvůli hospodaření Agrofertu, který vlastní předseda hnutí ANO a premiér v demisi Andrej Babiš. Ten svou společnost nedávno vložil do svěřeneckých fondů. Generální ředitel veřejnoprávního média René Zavoral kritizoval údajnou nevyváženost příspěvků o podezřelém hospodaření společnosti. Autor reportáží Janek Kroupa to odmítl, v otevřeném dopise se za něj následně postavili další novináři rozhlasu, mezi jinými moderátorky Barbora Tachecí a Lucie Výborná a šéf domácí redakce Vladimír Křivka. René Zavoral následně inicioval jednání Rady pro rozhlasové a televizní vysílání, které vyvrcholilo zahájením přestupkového řízení, přestože jeho podřízení označili nezávislé analýzy, které předložil, za vytržené z kontextu. Minulý týden René Zavoral oznámil svým podřízeným, že 120 z nich bude muset kvůli jeho vizím úspor přijít o práci. Důvodem je úspora personálních nákladů kvůli chystanému zvyšování platů i změna zákona o DPH, jak řekl. Část ušetřených peněz chce prý použít na zvýšení platů těm, kteří zůstanou. Podle Zavorala se kvůli nedostatku peněz rozhlas potýká s „únikem mozků a kvalitních redaktorů ke konkurenci, která je zřejmě schopná lépe je zaplatit“. Dva dny poté své stanovisko musel vysvětlovat poslancům ve Sněmovně.


Premiérový díl Show Jana Krause uvidíte ve středu 13. června ve 21.35 hod. na Primě. Jan Kraus, jak ho znáte, v úspěšné show! Aktuální hosté, témata bez cenzury a ta nejlepší late night show každou středu večer na Primě.


Mgr. Filip Budák, Externí konzultant odd. Marketingu a PR pro FTV Prima

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/26104/show-jana-krause-13-6-2018/