Další dávka dokumentů na Prima ZOOM ve 24. týdnu
Autor: TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 10.06.2018
Z naší pestré nabídky si určitě vyberete. Příroda, historie, věda, záhady i skutečné příběhy – to vše nabízí Prima ZOOM. Dokumentární skvosty pro vás: vypravíme se Z Madagaskaru do moravské domácnosti; romantika trochu jinak – Adolf a Eva: Láska a válka; boje na život a na smrt přinese Války sršní; čeká nás 10 skvostů architektury; odhalíme Tajemství lidského těla a ještě více unikátních snímků na Prima ZOOM.


Prima ZOOM – svět ještě více zblízka!

11. 6., 21.00 – Z Madagaskaru do moravské domácnosti

Toto je volné pokračování filmu Madagaskar osobně a zblízka. Tehdy byl hostem a cizincem Miloš Brunner – vazaha v její zemi. Tentokrát se zase Odile – jeho madagaskarská žena – poprvé dostává za hranice své vlasti a poznává život v moravské domácnosti. Celý rok, od zimy až do další zimy, komentuje a přidává své postřehy.


12. 6., 20.00 – Adolf a Eva: Láska a válka

Toto dokumentární drama zachycuje první okamžiky, kdy se teprve náctiletá Eva Braunová nechala okouzlit nacistickým vůdcem Adolfem Hitlerem, pokračuje jejich svatbou a manželstvím a končí společně spáchanou sebevraždou ve vojenském bunkru v podzemí Berlína. Zároveň odhaluje, jak velkou moc měla Hitlerova milenka a později manželka nad nejmocnějším mužem Třetí říše, která během druhé světové války v době největšího rozmachu pohltila skoro celou Evropu. Historické záběry natočené samotnou Evou Braunovou, archivní videoklipy, dramatické rekonstrukce a rozhovory s předními odborníky zaměřenými na nejvýše postavené osobnosti nacistického Německa odhalují, proč se zamilovala do někoho takového, jako byl Adolf Hitler. Proč s ním zůstala, i když postupně stále více podléhal vlastním bludům. I kolik toho skutečně věděla o vražedných praktikách nacistické strany.


13. 6., 21.00 – Války sršní

Hluboko v japonských lesích zuří teritoriální válka mezi armádami smrtících sršní, prapory vos a letkami včel. Každá strana bojuje, aby získala životně důležité prostředky pro své vlastní království. Všichni válečníci jsou neustále ve střehu, připraveni obětovat život a bojovat na smrt. Sledujte jejich zuřivý konflikt a nekonečné krveprolití z bezprostřední blízkosti ve snímku Smrtící sršně. Stanete se svědky válečné výpravy odvážných okřídlených bojovníků na nepřátelském území. Jsou vyzbrojeni smrtícím jedem, je jich mnoho a mají jednoduchý bitevní plán: zvítězit, nebo zemřít. Poutavý příběh o střetu nesmiřitelných klanů je zároveň závodem o přežití druhu.


15. 6., 21.00 – Potápění s legendami (1/2)

Největší obyvatelé naší planety žijí pod vodou. Jejich nesmírné rozměry odjakživa dráždily lidskou představivost. Každý, kdo je zahlédl v kalných vodách nebo na prakticky nepřístupných místech, ochotně uvěřil legendám. Dnešní vědci se nespoléhají na dávné mýty. Snaží se pochopit a porozumět skutečné podstatě těchto majestátních tvorů. Jenže z úlovku můžou zjistit jenom málo o tom, jak a kde takový tvor žije. Jak rozluštit tajemství pod hladinou a odhalit skutečné chování podmořských legend? Rekordman v oblasti nádechového potápění Fred Buyle se rozhodl zasvětit tomuto nelehkému úkolu vlastní život. Cestuje po celém světě ve službách vědy a značkuje nebo foto-identifikuje největší obyvatele moří, kteří ho fascinují už od dětství.


16. 6., 23.00 – 10 skvostů architektury (1. díl)

Chcete vidět desítku nejlepších mostů? Nebo stadionů? Náměstí? Monumentů? Seriál 10 skvostů architektury mapuje nejvýznamnější skvosty architektury. V každé epizodě se zaměřuje na deset architektonických klenotů dané oblasti. Znáte je všechny?


17. 6., 22.00 – Tajemství lidského těla (1. část)

Buňky jsou základními stavebními kameny lidského života. V dospělém těle je 60 biliónů buněk více než 200 různých druhů. Mají různý význam a smysl. Dohromady ovládají život. Díky nejmodernějším technologiím dokážeme stále lépe pochopit a pozorovat, jak buňky v lidském těle vypadají a jakým způsobem fungují. Z čeho se skládá lidské tělo a jak se vyvíjí osobnost? Proč vlastně stárneme a umíráme? Buňky jsou klíčovými aktéry všech důležitých momentů lidského života. V dokumentu Tajemství lidského těla uvidíte špičkové digitální animace vycházející z nejnovějších zjištění a poznatků. Vydejte se na velkolepou výpravu. Prozkoumejte neuvěřitelný mikroskopický svět hluboko v nitru. A odhalte buněčné organismy, díky kterým je člověk živ.


17. 6., 23.00 – Náš svět a algoritmy

Profesor Marcus du Sautoy odhaluje algoritmy, které se dotýkají našich každodenních životů. To, že si většina z nás jejich existenci vůbec neuvědomuje, neznamená, že na nás nemají hluboký vliv. Nárůst v užívání algoritmů jde ruku v ruce s érou počítačů a digitálních dat. V tomto snímku se zaměříme na nejzajímavější a nejméně očekávané příklady, které představují různé kategorie algoritmů. Podíváme se na historii Eukleidova algoritmu starou dva a půl tisíce let. Seznámíme se s moderním kmotrem algoritmů, Alanem Turingem. A odhalíme, jak matematika řeší skutečné problémy našeho světa, a dokonce rozhoduje o rozdílech mezi životem a smrtí.


Užívejte si zážitků s Prima ZOOM!


www.prima-zoom.cz – unikátní on-line magazín: základní info, program, aktuality, fotografie, zajímavé články a ještě něco navíc.


nové premiérové bloky 20.00–22.00 22.00–24.00

Pondělí Cestovatelé a dobrodruzi Tajemství Země a vesmíru
Úterý Po stopách historie Zvířata a my
Středa Fascinující příroda Drsný svět
Čtvrtek Zaostřeno na války Volání divočiny
Pátek Úžasné oceány Záhady a konspirace
Sobota Úchvatná říše zvířat Příběhy civilizací
Neděle Život naostro Zázraky vědy a techniky



Mgr. Filip Budák, Externí konzultant odd. Marketingu a PR pro FTV Prima

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/26105/dalsi-davka-dokumentu-na-prima-zoom-ve-24-tydnu/