Eurosport připravuje nejrozsáhlejší vysílání 24 hodin Le Mans
Autor: Media:List CZ , e-mail: info@media-list.cz Přidané: 11.06.2018
Eurosport oslaví minulost i současnost v průběhu letošního ročníku 24 hodin Le Mans. Eurosport představí 38 hodin originálního předzávodního a závodního programu. Již od středy 13. června představí Eurosport široký předzávodní program – nejen kvalifikaci na závod, v němž se letos předvedou legendy motorsportu Fernando Alonso, Jenson Button a Juan Pablo Montoya, ale též aktuality, zajímavosti a rozhovory v pořadu Le Mans Extra LIVE.


Z české redakce Eurosportu budou závod komentovat – ve stejném počtu, jako závodní posádky – zkušení motorističtí komentátoři Béla En, Zdeněk Míka a Martin Straka. Již desetiletí komentují na Eurosportu slavnou čtyřiadvacetihodinovku a jejich střídání za mikrofonem si získalo množství fanoušků, vždyť i v České republice je 24 hodin Le Mans jednou z největších motoristických událostí roku. Pokud povinnosti dovolí, přidá se k nim v průběhu závodu – stejně jako v minulých letech – pilot Tomáš Enge.

24 hodin Le Mans žije nejen živým přenosem v kabině Eurosportu, ale také na speciální facebookové události české redakce Eurosportu, kde jsou fanoušci s komentátory celých 24 hodin v kontaktu. A bývá to kontakt emotivní, zábavný a hodně přátelský, jako by komentátoři byli na 24 hodin součástí domovů všech diváků. Ze závodu se tak stává doslova motoristická komunita.


V rámci letošního Legends of Le Mans – magazínu z produkce Eurosportu připraveného přímo v Le Mans – uvidíme devítinásobného vítěze Toma Kristensena testovat čtyři klasické vozy. Dívákům tak Eurosport nabídne dosud neviděný pohled, jaké to bylo, řídit takové monoposty na legendárním okruhu.

Kristensen bude testovat 1924 Bentley, 1949 Ferrari 166 MM, 1967 Ford GT 40 a 1974 Matra SIMCA, čtyři ikonické vozy Le Mans. Třídílnou minisérii vysílá Eurosport v rámci Le Mans Extra ve středu 13. června (od 21:45) a ve čtvrtek 14. června (od 21:00). Všechny tři epizody budou ještě jednou zařazeny do vysílání před hlavním závodem v sobotu 16. června (od 13:00) na Eurosportu 1 a Eurosport Playeru.

„Mr. Le Mans“ Tom Kristensen – rekordman v počtu vítězství v legendárním vytrvalostním závodě – bude i letos exkluzivním expertem Eurosportu. Své analýzy představí v osmi krátkých epizodách v programu The Coach. V on-site studiu společně s Neilem Colem využijí nejnovějších technologií a rozšířené reality. V boxech bude mít Eurosport Jennie Gowovou a Sama Hancocka, divákům tak neunikne nic ze zákulisí slavného závodu.

Emir Osmanbegovic, SVP Sports Content and Production: „Díky své prestiži a neuvěřitelné historii zůstává Le Mans jedním z nejdůležitějších bodů sportovního kalendáře a v Eurosportu jsme naprosto nadšeni, že divákům můžeme nabídnout bezkonkurenční program, který představuje to nejlepší z Eurosportu.“

Le Mans Coach Tom Kristensen: „Cítím se požehnaný, že mohu milionům diváků v celé Evropě představit své analýzy závodu. Eurosport má fantastický předzávodní program včetně seriálu Legends of Le Mans, jehož natáčení mne strašně bavilo. Jako člověk, který má tolik respektu k dědictví a historii závodu, jsem si opravdu užil vzrušující krok zpět v čase a možnost zažít některé z nejlegendárnějších vozů minulosti.“


Program vysílání 24 hodin Le Mans (vše na Eurosport 1)

13. června

16:00 – 22:00 volné tréninky ŽIVĚ
21:45 – 22:00 magazín Le Mans Extra ŽIVĚ
22:00 – 24:00 kvalifikace ŽIVĚ


14. června

18:45 – 19:00 magazín Le Mans Extra ŽIVĚ
19:00 – 21:00 kvalifikace ŽIVĚ
21:00 – 22:00 magazín Le Mans Extra ŽIVĚ
22:00 – 24:00 kvalifikace ŽIVĚ


15. června

08:35 – 10:00 nejlepší momenty kvalifikace


16. června

09:00 – 09:45 Warm Up
13:00 – 15:00 poslední předzávodní rozhovory a série Legends of Le Mans s Tomem Kristensenem
15:00 24 hodin Le Mans – start


17. června

20:30 – 21:30 Best of 2018


Le Mans 2018

• 38 hodin programu z Le Mans na Eurosportu
• V České republice bude závod komentovat tradiční trojice komentátorů
• Magazín Legends of Le Mans součástí předzávodního programu
• Devítinásobný vítěz Le Mans Tom Kristensen v roli Le Mans Coach


O Eurosportu

Eurosport je evropská jednička ve sportovním vysílání, která spojuje fanoušky a sportovce během největších sportovních událostí. Eurosport je Domovem olympijských her v Evropě a přinesl olympijské hry v Pchjongčchangu 2018 rekordnímu počtu diváků. Eurosport je domovem cyklistiky, tenisových grandslamů a zimních sportů. Eurosport 1, Eurosport 2 a Eurosport News mají 242 milionů kumulativních předplatitelů na 75 trzích v Evropě, Asii, Africe a na Blízkém východě. Eurosport.com je jedničkou na poli on-line sportovních portálů s průměrem 42 milionů unikátních uživatelů měsíčně a společně s Eurosport app (dostupné iOS a Android) jediný způsob, jak sledovat Eurosport kdykoli online na mobilních zařízeních. Eurosport Events se specializuje na management a podporu mezinárodních sportovních akcí. Více informací na corporate.eurosport.com.


Obr.: Tom Kristensen testuje 1949 Ferrari v Le Mans v rámci série Legends of Le Mans - zdroj: Eurosport


Vít Rosenbaum, Marketing & PR, Media:List CZ

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/26107/eurosport-pripravuje-nejrozsahlejsi-vysilani-24-hodin-le-mans/