3. prosince startuje nový dětský kanál JimJam
Autor: Redakce/Zone Media , e-mail: redakce@satCentrum.com Přidané: 15.11.2007
JimJam je televizní stanice věnovaná dětem předškolního věku od 1 roku do 6 let. Program stanice JimJam je inspirován posledními světovými trendy v oblasti dětské televizní zábavy a přináší naprosto ojedinělou skladbu dětských pořadů, pohádek a písniček, u kterých se děti skvěle pobaví a zároveň mohou poznávat okolní svět a rozvíjet svou osobnost.


Jedná se o společný podnik firem Chello Zone a HIT Entertainment, vedoucího hráče na trhu dětské zábavy. V pondělí 3. prosince 2007 odstartuje vysílání i pro Českou republiku a Slovensko.

JimJam bude přenášen 24 hodin denně a oslovuje především děti předškolního věku do 1 roku do 6 let, bude vysílán 100% s profesionálním českým dabingem, včetně písniček.

Programové schéma je postaveno na hvězdných pořadech z kolekce HIT Entertainmentů. Na programu se podílejí i další renomovaní výrobci jako BBC, Sesame Works a další Postupně bude program doplňován i oblíbenými pořady české a slovenské výroby.

Pořady firmy HIT Entertainment představují okolo 75% vysílacího času a v budoucnu budou exkluzivně dostupné pouze na stanici JimJam. Zbývajících 25% vysílacího času představují dětské pořady od renomovaných producentů jako například BBC, Entertainment Rights, Sesame Workshop, Scholastic, atd.

JimJam baví i vychovává. Podporuje dětskou fantazii a tvořivost, pomáhá rozvíjet pohybové i jazykové schopnosti. To vše nenásilnou a hravou formou ve společnosti oblíbených dětských postaviček, jako jsou například Bořek Stavitel, Mašinka Tomáš nebo Požárník Sam.

Se stanicí JimJam mohou mít rodiče jistotu, že čas strávený sledováním televize je pro jejich děti přínosný a zároveň je i baví

Slogan: Jim Tvůj první kamarád.

Na program stanice JimJam naváže celá řada doprovodných akcí organizovaných stanicí JimJam a společností HIT Entertainment, které dětem zprostředkují setkání s jejich oblíbenými postavičkami.


Televizní stanice JimJam bude postupně zařazována do kabelových a IPTV sítích v ČR i SR, na satelitu by se mohla objevit hned začátkem prosince v českém anebo slovenském paketu digitálních televizí a rádií na orbitální pozici 23,5 stupňů východně, o zařazení do platformy UPC Direct jedná i společnost UPC.

Přehledné programové schéma stanice JimJam na celý měsíc a podrobný popis hlavních programových bloků – Highlights, si už dnes můžete stáhnout na našem serveru v sekci TV download.


O společnosti HIT Entertainment:

HIT Entertainment je vedoucí hráč na mezinárodním poli zábavy pro děti, společnost s dlouholetou tradicí, která si získala důvěru rodičů a vychovatelů po celém světě. HIT investoval za poslední 3 roky celých 100 milionů dolarů do televizní produkce.

Vlastní více než 50 celosvětově proslulých značek a postaviček, vlastní více než 1500 hodin naprosto špičkových dětských programů. Pořady z produkce HIT jsou vysílány ve 240 zemích světa a ve 45 jazycích. Dále bylo prodáno více než 350 milionů knih z kolekce Hit Entertaintment. HIT získal 280 ocenění včetně prestižní televizní ceny Emmy a řady dětských cen BAFTA.


Připraveno ve spolupráci s Zonemedia Czech, s.r.o., redakce satCentrum, 15. 11. 2007

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/2613/3-prosince-startuje-novy-detsky-kanal-jimjam/