Veronika Arichteva představí dnes ve Varech První republiku
Autor: Česká televize , e-mail: info@ceskatelevize.cz Přidané: 01.07.2018
Natáčení třetí řady seriálu První republika skončilo na konci června napínavým soubojem v ringu. Jaké zápletky a dějové zvraty čekají na hrdiny již ve třetím pokračování seriálu, odhalí dnes od 17 hodin v Domě ČT herečky Veronika Arichteva a Katarína Šafaříková, režisér Biser A. Arichtev a autoři projektu.


Tvůrci seriálu se ve třetí inspirovali realitou začátku třicátých let dvacátého století, které dobře rezonují i dnes. „Je jimi například i otrava metanolem přimíchaným do konzumního destilátu. V ději seriálu hraje rovněž roli nástup nacismu a s ním spojené jevy jako militarizace společnosti a počátek exodu Židů z Německa. Prostě pokračování napínavé rodinné ságy plné emocí na pozadí reálných historických událostí,“ prozrazuje kreativní producent Jan Maxa.

Dějová linka rodinné ságy se odehrává mezi podzimem 1930 až létem 1931. Sílí éra swingu, proto tvůrci v ateliérech na Kavčích horách postavili taneční bar podobný kultovnímu Trilobitu. „V rámci přípravy jsme od produkce dostali dvě taneční lekce. Tam jsem načerpala, co se dalo, ale nakonec jsme tanec využili až za dva měsíce, takže jsem vše zapomněla. Naštěstí je Ján Koleník dobrý tanečník, takže když mě vedl, šlo to, ale jak mě pustil, tak jsem musela improvizovat a rozhodně to jako swing nevypadalo,“ popisuje přípravu Veronika Arichteva, která své nově nabyté schopnosti zúročí i v nové řadě StarDance.

Třináct nových dílů přinese i kriminální zápletky nebo milostný trojúhelník. Nástrahám doby se přizpůsobí i rodina Valentů, která musí držet pohromadě více, než kdy jindy. „Třetí řada není o soupeření Jaroslava a Vladimíra. Mezi sebou už máme všechno vyříkané. Ale objeví se společný nepřítel zvenku. Myslím, že nyní k sobě budeme mít nejblíž, jak jsme kdy měli,“ uzavírá seriálový Jaroslav, nejstarší ze tří bratrů, Jiří Vyorálek.

Nové osudy hlavních hrdinů seriálu probere režisér s herci a návštěvníky Domu ČT v neděli 1. července od 17 hodin.

Kompletní program domu ČT: http://www.ceskatelevize.cz/porady/10000000333-ct-na-mff-karlovy-vary-2018/11463-program-domu-ct/


Karolína Blinková, tisková mluvčí České televize

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/26167/veronika-arichteva-predstavi-dnes-ve-varech-prvni-republiku/