Světový šampionát elektrických monopostů míří do finále
Autor: Media:List CZ , e-mail: info@media-list.cz Přidané: 13.07.2018
Čtvrtá sezóna Formule E se v polovině července uzavře dvojicí závodů v New Yorku. Jean-Éric Vergne a Sam Bird zůstali posledními kandidáty na titul a matematika jasně favorizuje francouzského pilota čínské stáje Techeetah, který má na svého britského soupeře náskok 23 bodů.


Brooklyn však hostí dva závody (běžně se koná jenom jeden) a během víkendu se rozdává až 58 bodů, takže rozhodnuto zdaleka není. Navíc loňské závody vyšly stáji DS Virgin a právě Bird oba závody vyhrál. Dočkáme se překvapení?

Kromě souboje o titul mezi jezdci se bude bojovat i v poháru konstruktérů, v němž Audi mocně finišuje a stíhá Techeetah. Tovární tým Renault e.dams s Alainem Prostem v čele už vavřín nezíská (příští rok tuto automobilku nahradí v šampionátu Nissan), ale tradiční souboj Renault vs. Audi, který se line historií série od první sezóny, svým způsobem pokračuje, neboť čínská stáj využívá právě techniku Renaultu.

Dva závody v ulicích Brooklynu budou také derniérou nezbytných výměn monopostů, od příští sezóny se totiž pojede s novými vozy, jejichž kapacita baterií vystačí na celý závod. Pro jezdce to bude jistě úleva, diváci ale přijdou o možnost sledovat adrenalinové skoky z a do formule, které kolikrát zamíchaly pořadím.

Čtvrtá sezóna rychle se rozvíjejícího šampionátu Formule E se uzavře 14. a 15. července, na Eurosportu 1 můžete sledovat přímé přenosy obou kvalifikací i závodů. Komentuje Zdeněk Míka.


Vít Rosenbaum, Marketing & PR, Media:List CZ

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/26206/svetovy-sampionat-elektrickych-monopostu-miri-do-finale/