Roamingova hitparada za jun 2018
Autor: Slovak Telekom , e-mail: info@telekom.sk Přidané: 13.07.2018
Máme za sebou prvý mesiac letnej prevádzky a radi by sme sa s vami podelili o postrehy a čísla roamingových minút, SMS a dát v Európskej únii. Štartujeme nový seriál roamingová hitparáda, kde si budete môcť najmä v ďalších mesiacoch porovnať, do akej miery vyskočia letné destinácie v roamingovej prevádzke a zatipovať Chorvátsko, Grécko či Taliansko... 


Letná turistická sezóna 2018 v roamingu nastupuje postupne, chorvátsky ošiaľ z hovorov, správ či dát sa v júni zatiaľ neprejavil.


Najviac minút prevolali zákazníci v Rakúsku

Keď sledujeme koľko zákazníci prevolajú z krajín EÚ, pohraničné krajiny majú tradične vysoké zastúpenie. V júni víťazí s prehľadom Rakúsko, nasledované Českom a Nemecko. Turistické destinácie sa zatiaľ ešte do rebríčka nedostali.

1. Rakúsko
2. Česko
3. Nemecko
4. Maďarsko
5. Taliansko


Z Rakúska bolo poslaných aj najviac esemesiek

Podobná situácia ako pri hovoroch je aj pri posielaní SMS. Rakúsko si drží silný odstup, druhou najčastejšou krajinou pre posielanie správ je Nemecko a Česko je na treťom mieste.

1. Rakúsko
2. Nemecko
3. Česko
4. Maďarsko
5. Taliansko


Najviac roamingových dát zákazníci presurfovali v Nemecku

Hoci nie je pohraničnou krajinou, Slováci v nej presurfujú najviac dát. Rebríček dátovej spotreby v EÚ roamingu vedie Nemecko, tesne za ním nasleduje Česko i Rakúsko. Pri rebríčku dátovej prevádzky sa už začínajú prejavovať prví dovolenkári v Chorvátsku, ktoré preskočilo aj piate Taliansko.

1. Nemecko
2. Česko
3. Rakúsko
4. Chorvátsko
5. Taliansko

Medziroční skokani: Nemecko v hovoroch, Belgicko v dátach


Pri porovnaní celej spotreby v EÚ roamingu nám vyšli nasledujúce nárasty:

- Slováci prevolali o 159% viac minút
- Slováci poslali o 105% viac SMS
- Slováci predátovali o 584% viac MB

V dvoch krajinách stúpla mimoriadne hlasová prevádzka pri medziročnom porovnaní júna 2018 a júna 2017: v Nemecku o 218% a v Holandsku o 205%.

Obe krajiny sú mimoriadne využívané aj pre posielanie SMS a ich prevádzka stúpla o viac ako 600%.
Pri dátach je najväčší medziročný rast v Belgicku – až jedenásťnásobne. V Holandsku stúpla medziročná dátová prevádzka o diabolských 666% a hranicu 600%-ného nárastu prekročilo ešte aj Francúzsko a Nemecko.


O spoločnosti Slovak Telekom

Slovak Telekom je najväčší slovenský multimediálny operátor s dlhoročnými skúsenosťami a zodpovedným prístupom k podnikaniu. Svoje produkty a služby ponúka pod značkou Telekom jednotlivcom, domácnostiam i firemným zákazníkom prostredníctvom pevnej i mobilnej siete. Na trh prináša medzinárodné poznatky, inovatívne riešenia a najnovšie technologické trendy.

Slovak Telekom je súčasťou nadnárodnej skupiny firiem Deutsche Telekom Group. Jej majoritným akcionárom je spoločnosť Deutsche Telekom Europe B.V. s 100% podielom akcií.


Michal Korec, Hovorca pre služby a financie, Slovak Telekom

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/26208/roamingova-hitparada-za-jun-2018/