Příběh a záchrana thajského fotbalového týmu v dokumentu Discovery Channel
Autor: Media:List CZ , e-mail: info@media-list.cz Přidané: 19.07.2018
Od okamžiku, kdy se objevila znepokojivá zpráva o tom, že dvanáct mladých thajských fotbalistů a jejich 25letý trenér uvízli v jeskynním komplexu u hranic s Myanmarem, celý svět napjatě sledoval podrobnosti o jejich záchraně. To, že skupina v jeskyni uvízla na víc než dva týdny, a následná mobilizace záchranářů z celého světa jsou jasnými důkazy toho, jak silný může být lidský duch. Náhlá tragická smrt jednoho z potápěčů, který se podílel na záchraně misi, navíc podtrhuje závažnost celé situace.


Nyní, když jsou všichni členové fotbalového týmu z jeskyně venku, se nabízí spousta otázek. Jak se tam chlapci dostali? Jak mohli přežít skoro dva týdny bez jídla a bez toho, aby uměli plavat? V jakém budou fyzickém a duševním stavu? Co bylo zapotřebí k tomu, aby se skupina z této zrádné jeskyně dostala, a proč představovala jedinečná geologická charakteristika této jeskyně při záchranné misi tolik problémů? Záchrana z thajské jeskyně bude prvním dokumentárním pořadem, který prozkoumá všechny úhly této pozoruhodné záchranné operace.

Hodinový speciál poběží v neděli 22. července ve 21:00 na stanici Discovery Channel

Dokument stanice Discovery s názvem Záchrana z thajské jeskyně vznikl ve spolupráci s ITN Productions. Vypráví lidské drama a zároveň ukazuje vědecký aspekt celé záchranné mise, která se může řadit k jedné z těch nejnáročnějších a nejnapínavějších v lidské historii. Tvůrci dokumentu měli exkluzivní přístup k mužům a ženám – včetně rodinných příslušníků chlapců – kteří touto misí žili. Záchrana z thajské jeskyně se soustředí na triumf lidského ducha a na převratné technologické inovace, které byly při této neuvěřitelné záchraně využity. Hodiny ubíhají a podle předpovědi hrozí monzunové deště. Záchranáři v jeskyni i na zemi plánují další kroky.

Film využívá různé způsoby k nastínění celkového obrazu toho, co chlapci i záchranáři prožívali, a jak mohli hrdinští potápěči dosáhnout takřka nemožného. Objeví se v něm rozhovory s lékaři i odborníky na duševní zdraví, renomovanými instruktory potápění v jeskyních a předními světovými záchranáři.

10. července, tedy po osmnácti dnech, si mohl celý svět konečně oddechnout. V tento den byli totiž zachráněni poslední chlapci i jejich trenér. Aktuálně se všichni ptáme a snažíme se porozumět tomu, co se stalo. Jak by se konec tohoto příběhu mohl lišit, kdyby byla záchrana provedena jen trochu jinak.

Dokument Záchrana z thajské jeskyně pro Discovery Channel vyrobila společnost ITN Productions.


O Discovery Channel

Discovery Channel je věnovaný vytváření nefiktivního obsahu nejvyšší kvality, který baví své diváky a informuje je o světě v celé jeho kráse, rozmanitosti a zázračnosti. Síť, která je distribuována do 100,8 milionů amerických domácností, je možné vidět ve 224 zemích a teritoriích. Nabízí mix vážných témat, produkce vysoké hodnoty a živé kinematografie napříč žánry včetně vědy a techniky, výzkumu, dobrodružství, historie a zákulisní pohledy na lidi, místa a organizace, které formují a sdílejí náš svět.

Pro více informací navštivte facebook.com/DiscoveryChannelCS/ nebo discovery.com.


O ITN Productions:

ITN Productions je na Oskary nominovaná produkční společnost, která vytváří nefiktivní televizní obsah napříč věcnými, zábavnými a aktuálními událostmi pro vysílatele po celém světě. ITN Productions dělá takové globální série a speciály jako je hit Netflixu "Drug Lords", "Killer Instinct with Chris Hansen" (Discovery ID), "Elizabeth" (Channel 5 / SBS), "Flight 370: The Missing Links" (DNI) a “The Road to Waco” (Smithsonian Channel). ITN Productions je lídrem v dokumentárních filmech rychlého obratu, jako například "Super hurikány" (Science Channel) a “Campus Killer Santa Barbara” (A + E). Pozorovací a věcné zábavní programy zahrnují "easyJet: Inside the Cockpit" (ITV) a “Going Back Giving Back” (BBC1). Kromě faktického programování je ITNP v Británii vedoucím nezávislým výrobcem aktualit, včetně ITV "After the News", "Dispatches" pro Channel 4; a živých talk show jako “The Great British Break-Up?" a “Europe: TheFinal Debate with Jeremy Paxman” (Channel 4). Od ledna 2018 společnost ITN Productions produkovala denní show "The Wright Stuff" pro Channel 5. Nedávné ocenění zahrnují Emmy za “Children of Syria”, "Escape From ISIS" a "Children on the Frontline ", ceny Peabody a BAFTAS za “Children on the Frontline".


Miluše Kozlíčková, PR, Media:List CZ

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/26231/pribeh-a-zachrana-thajskeho-fotbaloveho-tymu-v-dokumentu-discovery-channel/