Nový seriál Castle Rock od Stephena Kinga a J.J. Abramse bude mít na HBO GO premiéru 2. srpna
Autor: HBO Europe , e-mail: info@hbo.cz Přidané: 27.07.2018
Psychologicko-hororový seriál Castle Rock, pochází z říše drsných příběhů Stephena Kinga, kombinuje velkolepou mytologii s komorními příběhy postav a je vyprávěný přesně ve stylu nejoblíbenějších Kingových děl. Vznikla tak epická sága plná temnoty i světla, která se odehrává na pár čtverečních kilometrech lesů ve státu Maine.


Smyšlené mainské město Castle Rock má v Kingově tvorbě výsadní místo. Odehrávaly se v něm už jeho romány Cujo, Temná půle, To a Nezbytné věci, novela Tělo a několik povídek jako Rita Hayworth nebo Vykoupení z věznice Shawshank. Mnohé odkazy na Castle Rock však obsahují i další věci z Kingova pera. Seriál Castle Rock je tak prvním titulem, který využívá motivů z více Kingových ikonických a milovaných předloh, vypráví je novým způsobem, vzájemně proplétá a dává je do nečekaných souvislostí.

Castle Rock jako pozvánka do mrazivého světa autora bestsellerů Stephena Kinga vznikl v produkci Bad Robot Productions J.J. Abramse ve spolupráci s Warner Bros. Television. V hlavních rolích se představí André Holland (Moonlight, Selma, 42), Melanie Lynskey (Počtyřech, Lítám v tom), Bill Skarsgård (To, Atomic Blonde: Bez lítosti), Jane Levy (Zajatci předměstí, Shameless) a Sissy Spacek (Carrie, První dáma country music). Jako sepciální host se v seriálu objeví Scott Glenn (Pozůstalí).

Castle Rock vznikl na motivy postav a situací napsaných Stephenem Kingem. Sam Shaw a Dustin Thomason je upravili a přepsali do formy televizního seriálu, jehož jsou spolu s J.J. Abramsem, Benem Stephensonem a Liz Glotzer rovněž producenty.

První čtyři epizody desetidílného seriálu Castle Rock budou mít premiéru na HBO GO 2. srpna, pak se diváci dočkají nové epizody každý čtvrtek.


Pavla Brožková, PR HBO Europe, 27. 7. 2018

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/26254/novy-serial-castle-rock-od-stephena-kinga-a-j-j-abramse-bude-mit-na-hbo-go-premieru-2-srpna/