Triatlonista Petr Soukup spolukomentátorem Eurosportu
Autor: Media:List CZ , e-mail: info@media-list.cz Přidané: 10.08.2018
Součástí Multisportovního mistrovství Evropy jsou i tři triatlonové závody, které se konají v Strathclyde Country Parku. Na 160 triatlonistů bude bojovat o tři sady medailí, ženy, muži a smíšené štafety. Eurosport vysílá v pátek 10. srpna závod mužů od 17:00 na programu Eurosport 1 a štafety v sobotu 11. srpna od 18:30 na Eurosport 2.


Zápolení nejlepších evropských triatlonistů představí divákům komentátor Radek Barkman, jeho kolegou v roli experta bude úspěšný triatlonista Petr Soukup.

Triatlonisty čeká na skotském ME 1500 metrů plavání, 40 kilometrů na kole a 10 kilometrů běh. Petr Soukup je nejen špičkový triatlonista, ale také trenér a fyzioterapeut. V loňském roce dosáhl na druhé místo v kategorii 30–34 let na proslulém havajském mistrovství světa, pouze necelá půlminuta mu chyběla, aby se stal mistrem světa ve své věkové kategorii. Úspěšně startoval i na jednom z nejnáročnějších triatlonů světové série Ironman Lanzarote (3,8 km plavání v moři, 180 km na kole s převýšením více než 2500 metrů a 42 km běhu).

Petr Soukup pochází z Jičínska, kde s triatlonem i začínal. O svém milovaném sportu říká: „Triatlon není pouze sport, pokud se mu chcete věnovat na sto procent, musíte jím žít.“

Diváci Eurosportu mají příležitost prožít evropský triatlonový šampionát společně se špičkovým českým triatlonistou a jeho postřehy a zkušenostmi. V průběhu vysílání mohou diváci psát své dotazy na Petra Soukupa na adresu studio1@eurosport.cz (v případě vysílání na E1), nebo studio2@eurosport.cz (vysílání na E2).


Vít Rosenbaum, Marketing & PR, Media:List CZ

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/26284/triatlonista-petr-soukup-spolukomentatorem-eurosportu/