Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 29.03.2024 - 06:39:54   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Softwarové novinky | Články
 

TRADE and TECHNOLOGY odpovídá na otázky čtenářů satCentrum

  Autor: J.Glisník - TaT/redakce , e-mail: redakce@satCentrum.com Přidané: 03.12.2007


Na pracovním setkání redakce serveru satCentrum s tradičním distributorem přístupových karet pro příjem digitálního paketu českých a slovenských stanic, společnosti TRADE and TECHNOLOGY, jsme se domluvili na pravidelném uveřejňování odpovědí na dotazy čtenářů. Zejména po otištění příspěvku o prosincových novinkách - balíčku MULTI, se pod článkem, ale v mailové schránce redakce objevila řada otázek, které jsme předali do ostravské centrály.

Dnes jsme na tyto otázky obdrželi odpovědi od výkonného ředitele společnosti, pana Jaromíra Glisníka, kterému tímto předáváme slovo:



Děkuji čtenářům SatCentra za jejich dotazy i názory, v drtivé většině věcné, konstruktivní, inspirující a zejména slušné. Pokusil jsem se vysvětlit důvody pro změny v naší obchodní politice a nastínit naše plány do budoucna.


Balíček MULTI a jednotlivé programy

Až do listopadu 2007 nabízela firma TaT možnost jednotlivého předplatného placených programů (tzv. systém „a la carte“ = dle jídelníčku). Tento systém je v kabelovém a satelitním světě velmi neobvyklý. Není náhodou, že takto koncipovanou nabídku programů jinde stěží najdete.

Počet předplatitelů placené televize TaT dlouhodobě stagnoval, a to při současném dynamickém růstu počtu aktivních TT Karet. Jedině Galaxii sport mělo něco přes 5 % uživatelů TT Karet, ostatní placené programy si předplácely pouze jednotky procent uživatelů TT Karet. Marže TaT na placených programech se pohybovala od jednoho do deseti procent, což stěží pokrylo provozní náklady spojené s provozem placené televize. Takováto obchodní politika byla dlouhodobě neudržitelná.

Pokusím se vysvětlit, proč běžně provozovatelé placené televize poskytují jakousi „basic“ = základní nabídku a až teprve k ní další (např. tématické) balíčky programů nebo i jednotlivé prémiové kanály.

Vede je k tomu hned několik důvodů:

1. Poplatky dodavatelům programů
Pokud se nakupuje program do základního balíčku (MULTI), je možno dosáhnout u dodavatele programu výrazně nižších cen než při nákupu pro jednotlivé předplatné. Podmínkou pro výhodnou cenu ovšem je, že daný program bude zařazen do nejnižší úrovně placené televize. To znamená, že žádný jiný program nebude možno koupit bez předplacení základního balíčku. Tímto způsobem si dodavatelé programů jistí, že jejich program nezůstane „na vedlejší koleji“, respektive že při nízkém poplatku jim výnosy zajistí vysoký počet předplatitelů balíčku.

2. Dostupnost programů
Mnoho velmi atraktivních programů nelze získat nijak jinak, než právě do základního balíčku.

3. Financování provozu
Samotná skutečnost, že uživatel karty předplácí placenou televizi, je spojená s určitými technickými i administrativními náklady (předplatitelská agenda, licence za účtovací systém, převody plateb, dohledávání nespárovaných plateb, vyřizování reklamací apod.). Tyto náklady jsou v podstatě nezávislé na počtu předplácených programů a hrubým odhadem mohou u různých operátorů činit 15 až 30 Kč měsíčně bez DPH. Pokud se prodávají programy jednotlivě, je nutno do každého předplatného tuto nákladovou položku zahrnout. Pokud se prodává balíček, je tam tento náklad zahrnut pouze jednou.

4. Širší žánrový záběr+ příznivá cena = větší počet předplatitelů
Všude ve světě platí tato jednoduchá rovnice. Věřím, že bude platit i u nás. Měsíční předplatné balíčku MULTI 222,- Kč vč. DPH je na nejnižší cenové úrovni na českém trhu. Naopak předplatné jednotlivých programů bylo příliš vysoké a bylo proto využíváno jen velmi malým procentem uživatelů TT Karet. Změna obchodní politiky nemusí být výhodná pro každého uživatele TT Karty. Jsem však hluboce přesvědčen o tom, že je výhodná pro jejich drtivou většinu.


Proč nejde objednat CS Film bez MULTI

Ještě poměrně nedávno byl CS Film jediným placeným programem v naší nabídce, který přinášel českou a slovenskou filmovou tvorbu. Tato je nyní v základním balíčku MULTI do určité míry zastoupena na programu FILM BOX.

Program CS Film je určen pro vyhraněné příznivce tohoto žánru, a proto je v naší nabídce, podobně jako HBO nebo XXX Xtreme, zařazen mezi prémiové programy. Až dosud si CS Film předplácelo jen velmi málo uživatelů TT Karet. Věříme, že větší část z nich uvítá zařazení balíčku MULTI, část si navíc předplatí CS Film a jen velmi málo z nich bude zklamáno.

K otázce: „Proč není CS Film v balíčku MULTI“ sděluji, že bude-li ze strany CS Filmu zájem o zařazení do balíčku MULTI, ani tomuto řešení se nebráníme.


TV Nova HD – jak dlouho?

Nova HD je na satelitní pozici Astra 23,5 v testovacím režimu. Není známo, jak dlouho tento testovací režim bude trvat. Záleží to zejména na samotné TV Nova.


Špatná kvalita CS Linku

V posledních dnech se setkáváme s řadou stížností na zhoršení technické kvality programů CS Linku.

K tomu bych rád uvedl, že ke zhoršení kvality došlo výhradně na programech distribuovaných firmou Media Vision – tj. TV Nova, HBO, Spektrum a CS Link TV.

Jsme si vědomi toho, že zhoršení kvality zejména nejsledovanější stanice TV Nova naši zákazníci vnímají velmi nepříznivě. Proto jsme tuto záležitost neprodleně reklamovali u Media Vision. Nehodláme se smířit s tím, že program Spektrum, který v nabídce nemáme, bude financován z našich plateb za distribuci TV Nova na úkor její bitové rychlosti a tedy i kvality.

Pokud se týká ostatních programů (ČT, Prima TV, ale i nově zařazených Viasat Explorer, Viasat History, Spice a Jim Jam), jejich technická kvalita je velmi dobrá. O tom se mohou přesvědčit tento týden bezplatně všichni uživatelé TT Karet.


Markíza a JOJka na TT Kartách

Stanice JOJ je v současné době nekódovaná. S jejím provozovatelem jednáme o zařazení do nabídky TaT po jejím zakódování a až dosud jsou tato jednání slibná.

Pokud se týká Markízy, je situace poněkud složitější a nelze očekávat, že budeme schopni tuto stanici do nabídky zařadit v nejbližších týdnech.


STV3 Sport

Distribuční práva na sportovní přenosy jsou velmi často striktně vázána na konkrétní stát. Proto je jejich šíření v jiném státě jen velmi obtížně řešitelné. Prozatím považuji zařazení plánovaného programu STV3 Sport na TT Karty pro Českou republiku po jeho spuštění za málo pravděpodobné.


Manipulační poplatky za Novu Cinema a STV

Uživatelé TT Karet, kteří si je koupili v minulosti, je mají aktivovány na programovou nabídku, která v té době byla k dispozici. Nejsou nuceni na tom nic měnit a žádné doplatky nemusejí platit.

Pokud zařazujeme do naší nabídky nové programy je to vždy spojeno s určitými náklady. U programů STV bylo velmi složité vyřešit možnost jejich zařazení na staré karty. Toto se nám nakonec povedlo, byť za cenu zvýšených nákladů. V případě Nova Cinema přistupují navíc poplatky dodavateli tohoto programu. Tyto jsme nuceni hradit za každou kartu s aktivací Nova Cinema.

Zvažovali jsme zavedení manipulačních poplatků za aktivaci programů STV ve výši 199,- Kč, Novy Cinema ve výši 199,- Kč nebo STV + Novy Cinema ve výši 199,- Kč. Takto bychom se vyhnuli argumentaci některých zákazníků, že platí za něco, co nechtějí (Chci STV, nechci Nova Cinema nebo chci Nova Cinema, nechci STV). Nakonec převládl názor, že to nedává valný smysl a že by si stejně všichni vybrali aktivaci STV i Nova Cinema.


Zařazení dalších programů

V roce 2007 se nám podařilo radikálně rozšířit programovou nabídku. Rozhodně budeme usilovat o další rozšíření i v příštím roce. Podnikáme v silně konkurenčním prostředí, proto nic konkrétnějšího v tuto chvíli nemohu prozradit.


Další dotazy:

Kde berou páni z TaT jistotu, že při ceně 222 Kč jim všichni budoucí zákazníci nepřeběhnou k DigiTV, kde za 260 Kč dostanou 36 programů a ještě k tomu parabolu a stb zdarma? Sám bych viděl cenu balíčku tak max. na 150 Kč. Tato cena by už vytvářela určité konkurenční prostředí.

V konkurenčním prostředí žádná taková jistota neexistuje. Pokud bychom MULTI nabízeli za 150 Kč, taky bychom nezabránili tomu, aby se někdo z našich zákazníků rozhodl pro konkurenční nabídku. Zcela jistě bychom však byli ve ztrátě. A to si nemůžeme dovolit.


Pokud si předplatím balíček Multi a po nějaké době předplatné neprodloužím, přijdu tím i o STV1, STV2 a Nova Cinema?

Ano, pokud neuhradíte manipulační poplatek za jejich aktivaci.


A co CS Film dětem?

Dodavatel tohoto programu nás s nabídkou dosud neoslovil. Pokud bychom dostali zajímavé cenové podmínky, mohli bychom program zařadit do balíčku MULTI.


Mam dotaz pouze na pana glisnika.kdyz jste zacinaly platil jsem kartu 3500kc,dekoder 3000kc.vymena karet po urcite dobe zdarma,ale nutnost zakoupeni novejsiho dekoderu ,ktery vase firma nabizela a prodavala-dalsich 2000kc. aktivace tv novy 399kc.aktivace tv nova cinema a st1+st2 199kc.dockaly jsme se snizeni datoveho toku diky kompresi.nova cenova nabidka tat balicku .proc si zakaznik musi programy kombinovat s balickem,kdyz dodavatele programu jsou ruzne subjekty.muj osobni nazor je ze dochazi z vasi strany k zneuzivani starych i novych zakazniku.programy ve vasi nabidce se vyznacovaly velkou kvalitou.chci se zeptat jestli bude casem obnovena kvalita a proc dochazi k tiskovym zmenam v clancich o tat viz clanek z 27.11.07 jehoz zneni bylo zmeneno 28.11.07.na strankach sat.centrum v rannich hodinach nazev clanku-balicek multi,tt karta ct a cz nebo cs digitv.dekuji za odpoved.jirka jablonec

Zdravím Jirku z Jablonce. K první části otázky o nákladech a poplatcích se pokusím uvést analogii, kterou jsem někde v diskusním fóru viděl. Před delší dobou jste si koupil kartu, která byla aktivována na tehdy platnou programovou nabídkou (jako kdybyste si koupil tehdy např. PC-čko s určitými parametry). Během doby docházelo k rozšiřování programové nabídky (zlepšování parametrů PC-ček) a současně se snižovaly ceny karet (ceny PC-ček). Stejně jako uživatele PC-čka nikdo nenutí k tomu, aby si počítač upgradoval, ani my nenutíme uživatele karet, aby si aktivovali nové programy. Toto jim pouze nabízíme za jednorázový manipulační poplatek, který odráží náklady spojené s jejich aktivací. Chápal bych rozhořčení uživatelů starých karet, pokud bychom je nutili ke koupi nové karty a upgrade jim neumožnili. Stálo nás hodně peněz, abychom takovýto upgrade mohli nabídnout. Považuji za logické, že se to promítne do dobrovolných manipulačních poplatků a nevidím v tom žádné zneužívání. Poznámku ke zhoršení datového toku a obchodní politice vysvětluji výše. Nevím, proč dochází k tiskovým změnám v článcích satcentra. To je spíše otázka na redakci.(*)


Se srdečným pozdravem všem čtenářům SatCentra

Jaromír Glisník, výkonný ředitel TRADE and TECHNOLOGY, a.s.


Tolik k odpovědím na vaše dotazy, děkujeme řediteli Glisníkovi za jeho podrobné vysvětlení. Pokud budete mít další dotazy, napište je v diskusi anebo pošlete na adresu redakce satCentrum.

Pokud se jedná o dotaz (*) čtenáře z Jablonce, opravdu došlo k úpravě - vypuštění jednoho odstavečku k názvu platformy, protože jsme chtěli k tomuto tématu připravit samostatný článek, který bychom ještě doplnili o anketu čtenářů. Ovšem podle posledních informací není již hledání nového názvu nyní aktuální, proto se k tématu opět vrátíme až někdy v příštím roce.


Jaromír Glisník - TRADE and TECHNOLOGY a redakce satCentrum, 3. 12. 2007


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 57   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
10.12.2007 • TT Karta ČT – cenově nejdostupnější karta pro příjem programů České televize [ 15 ]
04.12.2007 • Zvýšení hodnoty TT Karet [ 11 ]
01.12.2007 • Tisková zpráva: Nova Cinema na kartách GITAL [ 22 ]
27.11.2007 • Prosincové novinky TRADE and TECHNOLOGY – balíček MULTI a TT Karta ČT [ 66 ]
27.11.2007 • ORF ukončí kódování v systému Betacrypt
23.11.2007 • Novinky v programové nabídce TRADE and TECHNOLOGY [ 93 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
1 / 3

  RE: Z.Kukla 

13.03.2008 17:12 • neregistrovaný
Pán Kukla skúste toto:
rozlišenie STV 1 TT, STV2 TT a Joj test
Družice ASTRA 3A
Pozice 23.5° východně
Platforma Sky Link
Kmitočet 12 565 MHz
Polarizace Horizontální
Symbolová rychlost 27 500 kS/s
FEC 2/3
potom dajte vedieť ako ste dopadli
 
 
  Kuklo pro slepici kvoc 

13.03.2008 09:36 • neregistrovaný
Kuklo pro slepici kvoc
 
 
  blazinec veru tak 

13.03.2008 09:35 • neregistrovaný
Pan Kukla,
toto nie je web niektorej z firiem od ktorej ste si kupili kartu a zaplatili jej za Nohu, Nohu Cinema a slovensku verejnopravnu TV
Svoju otazku musite adresovat presnejsie.
www.gital.cz
alrbo
http://www.t-t.c z/web/structure/2.html
 
 
  Zaplatil jsem si TVNova spolu s Nova Cinemou a 

13.03.2008 09:03 • neregistrovaný
zaplatil jsem si TV Nova spolu s Nova Cinemou a STV1,2 .Slovenské kanály ale nemohu naladit . Proč?
S pozdravem Z .Kukla
 
 
  blazinec veru tak 

12.03.2008 15:02 • neregistrovaný
blazinec veru tak
 
 
  PROC NENI DOSTUPNA JOJ 

12.03.2008 13:54 • neregistrovaný
PROC NENI DOSTUPNA JOJ
 
 
  kedy ti ludia uz pochopia, ze toto nie je web fy 

24.02.2008 16:12 • neregistrovaný
kedy ti ludia uz pochopia, ze toto nie je web fy T&T
musite ich kontaktovat na ich kontaktoch
sem sa urcite nechodia pozerat, ci im sem nahodu niekto po 2,5 mesiacoch nepolozil nejaku otazku
v tom clanku tiez neodpovedlai na otazky z tejto diskusie
 
 
  chyba 

24.02.2008 09:16 • neregistrovaný
ZASLAL JSEM VÁM SMS PRO OKAMŽITOU AKTIVACI XXXtest.DVA DNY ČEKÁM A NIC SE NEDĚJE.ČÍSLO KART-00002853182372.JE LI MOŽNÉ,POSLAT ODPOVĚDˇNA vikgre@seznam.cz a nebo se podívám tady. díky Viktor
 
 
  tiez sa mi nezda, ze by bola chyba v karteak uz 

23.02.2008 19:28 • neregistrovaný
tiez sa mi nezda, ze by bola chyba v karte
ak uz chcte kontaktovat T&T tak tu najdete kontakty:
http://www.t-t.cz/
pripadne rovno stranku s kontaktami:
http://www.t-t.cz/web/structure/5.htm l
 
 
  pomoc topim sa:-)))))))))))))))))))))))))))zase 

23.02.2008 19:26 • neregistrovaný
pomoc topim sa
:-)))))))))))))))))))))))))))
zase jedno dementovo
sudruh Klasek:
najprv zavolajte specialistu antenara a az potom vyjadrujte svoj nicim nepodlozeny nazor, ze na vine vypadkov je karta, ale bo ste vy tym specialistom, ktory rozumie tej vasej poruche?
Mozno mate vadne LNB, alebo je posunute
 
 
  reklamace karty 

23.02.2008 15:34 • neregistrovaný
Mám s největší pravděpodobností vadnou kartu cs link pro příjem Prima ,Nova a ct1 a 2 a sporty a 24 kanál.Před pár dny mi začal vypadávat tak na 2 až 3 secundy obraz,který se zase vrátil.Zajímavé je ale že to nedělá na NOVA kanálu a na jiných kanálech z jiné ho satelitu. PROSÍM SDĚLTE MI CO MÁM DĚLAT,RESP. KDE JE MOŽNO KARTU VYMĚNIT ! DĚKUJI.j.kLÁSEK hOTEL dŽBÁN TEL 777868008
 
 
  MULTI 

11.02.2008 18:12 • neregistrovaný
Já MULTI mám a jsem spokojený, jak s kvalitou, tak s cenou. Navíc se dívám kromě Jim Jam na všechny programy, takže balíček využiji. Předplatím si ho jen na měsíce ve kterých mám čas jej sledovat. Nevím na co si tady všichni stěžují. Pokud by se zařadil do MULTI ještě nejlepší dokumentární kanál na světě - Discovery Channel, už by nemělo chybu. Děkuji za tento skvělí nápad. Když vezmu kabelovku od UPC, tak tam za to co je u TaT za zakoupení karty dáte 300 Kč za měsíc. U UPC v kabelové verzi si např. jen za Filbox Extra zaplatíte k těm tří stovkách ještě 100 Kč. ještěže nemám kabelovku, asi bych ty kábly vytrhal ze země! Zlatí TaT, Gital a Digi Tv
 
 
  upřesnění 

11.02.2008 16:14 • neregistrovaný
je roční poplatek za multi+HBO dohromady 1995 Kč?
pokud si objednám roční předplatné bude mi platit např. od 12 února 2008 do 12. února 2009? Děkuji za odpověď
 
 
  TEST funguje a máš aktivováno od 23.01 2008 

05.02.2008 10:42 • neregistrovaný
TEST funguje a máš aktivováno od 23.01 2008
 
 
  Reakcie 

05.02.2008 10:35 • neregistrovaný
Obidvom by som odporučil zavolať zákaznícky servis:
Zákaznický servis
provozní doba ve všední dny od 7:00 do 19:00 hodin
tel.: 595 694 310
fax: 595 694 311
 
 
  TT karta standard 

05.02.2008 09:06 • neregistrovaný
Dobrý den, koupila jsem si TT kartu standard v prosinci 2007. Na obalu byla nálepka, že v ceně jsou 2 měsíce FILMBOX, nonstopKINO a GALAXIEsport při aktivaci do 10.1.2008. Kartu jsem aktivovala 7.1.2008 ale nonstopKINO a GALAXIEsport mi nejdou. Proč?
 
 
  Aktivace nových programů. 

05.02.2008 09:05 • neregistrovaný
Dobrý den.
V lednu jsem zaplatil aktivační poplatek na NOVU, Novu Cinema , ST1 a ST2 (499kč.)
Do dnešního dne mi nebyly programi aktivovány.(č. karty 2853271316).
Funguje ještě test na aktivaci karty?
Proč to tak dlouho trvá?.
Děkuji za odpověď.
Karel.
 
 
  RE:aktivace 

09.01.2008 22:32 • neregistrovaný
zajtra t.j. štvrtok alebo v piatok by si mal mať aktivované
 
 
  aktivace 

09.01.2008 20:33 • neregistrovaný
Zaplatil jsem aktivační poplatek 199 kč 4.1.2008 za kanály cinema,stv1 a stv2. Za jakou dobu budou aktivovány? m.novotny@seznam.cz
 
 
  KOMUNIKACE S FIRMOU T-T 

03.01.2008 18:50 • neregistrovaný
TRADE and TECHNOLOGY, a.s.
Mohu potvrdit nechochotu firmy úbec komunikovat s lidmi a řešit nějaký problémy!!!!!
 
 
Celkový počet komentářů: 57 / zobrazují se: 1 ... 20

|<«123»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist