DIGI TV zvyšuje kvalitu vysílání několika desítek kanálů - dva své transpondery migruje na družici Thor 7
Autor: DIGI TV , e-mail: info@novadigitv.cz Přidané: 18.08.2018
Televizní operátor DIGI TV přemísťuje dva své transpondéry z družice Intelsat 10-02 na družici Thor 7. Důvodem této změny je další zvýšení kvality přijímaného televizního signálu pro zákazníky satelitní DIGI TV. Konkrétně jde o transpondéry ST TP3 a ST TP4. Zvýšení kvality vysílání a tím i kvalita poskytovaných služeb DIGI TV svým zákazníkům se dotkne téměř tří desítek televizních kanálů, a to jak ze ZÁKLADNÍHO balíčku, tak prémiových kanálů jako jsou například Sport, Cinemax či HBO.


Zákazníkům se set-top boxy Kaon se nové frekvence naladí automaticky 23. srpna 2018 v brzkých ranních hodinách bez potřeby jejich zásahu. Kromě zlepšení kvality signálu zákazníci nezaznamenají žádnou změnu. V případě, že se změna naladění neuskuteční, postačí provést restart set-top boxu dle návodu na https://cz.digi.tv/restart.

Zákazníci s CA moduly si mohou uvedené frekvence naladit už nyní. Pokud mají televizory značky Samsung a LG, najdou v příštím týdnu soubory pro CA modul s importem kanálové mapy na následujícím odkazu:
https://cz.digi.tv/podpora/satelitni-tv/navody/ca-modul/import-kanalove-mapy-z-usb-tv-samsung-lg/

V současné době jsou kanály dostupné na obou frekvencích, tedy jak na družici Intelsat 10-02, tak Thor 7.
Po 4. září 2018 pak bude vysílání televizních kanálů na transpondérech Intelsat 10-02 vypnuté.


Změna vysílacích parametrů transpondérů ST TP3 a ST TP4:

ST TP3

Stará frekvence: Intelsat 10-02 - 12 607 MHz, Vertical, 2/3, 26 660, 8PSK, DVB-S2
Nová frekvence: Thor7 - BSS24 - 12 169 MHz, Horizontal, 3/4, 30 000, 8PSK, DVB-S2

Kanály: DIGI Sport 4 HD, Nova Action, HBO 2, HBO 3, Cinemax, Cinemax 2, Film Europe, Duck TV, Disney Junior, ID Xtra, Discovery Science, History Channel, Crime and Investigation, Dorcel TV, Dusk TV.


ST TP4

Stará frekvence: Intelsat 10-02 - 12 643 MHz, Vertical, 2/3, 26 660, 8PSK, DVB-S2
Nová frekvence: Thor7 - BSS28 - 12 245 MHz, Horizontal, 3/4, 30 000, 8PSK, DVB-S2

Kanály: DIGI Sport 2 HD, Nova Cinema, TV Barrandov, Kino Barrandov, Barrandov Plus, TLC, CBS Reality, Viasat Explore, Viasat History, Viasat Nature, Fine Living, Prima Krimi HD.


O DIGI CZ

Televizní a mobilní operátor DIGI CZ nabízí divákům v ČR služby satelitní televize a televize přes internet pod obchodní značkou DIGI TV. V jejich programové nabídce jsou kromě řady filmových, seriálových, zábavných i dokumentárních kanálů také exkluzivní sportovní obsah na oblíbených kanálech DIGI Sport 1 HD, 2 HD a 3 HD. Ty obsahují například fotbalovou anglickou Premier League, německou Bundesligu, italskou Sérii A, španělskou LaLigu nebo tenisové turnaje ATP. Služba DIGI2GO je podle nezávislého hodnocení Cnews.cz nejlepší televizí přes internet na českém trhu. DIGI CZ je také poskytovatelem pevného internetového připojení DIGI internet a pod značkou LAMA mobile nabízí mobilní volání a přenos dat. Společnost na českém trhu působí od roku 2006. V dubnu 2015 DIGI CZ koupila česká investiční skupina LAMA ENERGY GROUP, která rozvíjí a rozšiřuje nabídku jejích služeb. DIGI CZ je čistě českou společností a všechny daně, včetně daně z příjmu, jsou odváděny v ČR.


Mgr. Andrej Čírtek, tiskový mluvčí LAMA ENERGY GROUP
Daniel Potocký, mediální zastoupení DIGI TV, PP Partners Prague


 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/26300/digi-tv-zvysuje-kvalitu-vysilani-nekolika-desitek-kanalu-dva-sve-transpondery-migruje-na-druzici-thor-7/