Medzinárodná konferencia krátkovlnového vysielania HFCC 2018 po druhýkrát v Bratislave
Autor: RTVS , e-mail: info@rtvs.sk Přidané: 25.08.2018
Medzinárodná konferencia HFCC - High Frequency Coordination Conference 2018 sa uskutoční po piatich rokoch opäť v Bratislave v dňoch 27. augusta až 31. augusta 2018. HFCC je nezisková mimovládna organizácia so sídlom v Prahe, ktorá je členom združenia International Telecommunication Union v Ženeve.


Cieľom bratislavského pracovného stretnutia je koordinácia pri obsadzovaní krátkovlnných frekvencií počas nasledujúceho obdobia zima 2018/jar 2019. Prestížne podujatie sa organizuje už 28 rokov a to dvakrát do roka. Konferencia sa konala napríklad v mestách Dallas, Kuala Lumpur, Paríž, Praha, či Tunis. Približne 100 účastníkov zastupuje významné rozhlasové spoločnosti zo 40 krajín sveta.

Jedna z vysielacích programových služieb RTVS, Radio Slovakia International (RSI), je už po druhýkrát partnerom tohto podujatia. Vďaka osemročnej spolupráci s World Radio Miami International a jeho vysielača v Okeechobee sa programy RSI retransmitujú v troch jazykoch - španielčine, angličtine a slovenčine do celého sveta aj na krátkych vlnách niekoľkokrát denne. Krátke vlny sa teda významne podieľajú na počte poslucháčov RSI.

RSI v tomto roku oslavuje 25-ročné jubileum. Počas tohto obdobia nadviazalo kontakty s poslucháčmi v 150 štátoch sveta. „Dnes, keď hranice medzi štátmi postupne strácajú na význame, je veľkou výhodou Slovenského rozhlasu, že jedna z jeho programových služieb ich prekonala už dávno", dodal riaditeľ Sekcie rozhlasových programových služieb Michal Dzurjanin. Rádio Slovakia International za štvrťstoročie podľa neho potvrdilo opodstatnenosť svojej existencie.

V súčasnosti RSI vysiela aktuálne informácie o Slovensku do celého sveta cez internet, internetové aplikácie, satelit, krátke vlny a sociálne siete. Denne, formou polhodinových blokov v šiestich jazykoch: angličtine, francúzštine, ruštine, nemčine, španielčine a v slovenčine.


Rozhlas a televízia Slovenska

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/26320/medzinarodna-konferencia-kratkovlnoveho-vysielania-hfcc-2018-po-druhykrat-v-bratislave/