Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 19.04.2024 - 18:04:47   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Motoristický víkend na Eurosportu 2: Karel Hanika a Ondřej Ježek na 24 hodin Bol d’Or, Jakub Smrž v MS superbiků

  Autor: Media:List CZ , e-mail: info@media-list.cz Přidané: 14.09.2018


Mistrovství světa ve vytrvalostních závodech vstoupí o víkendu do nové sezony, prvním závodem MS je proslulá 24hodinovka Bol d’Or, která opět zažije i českou a slovenskou účast. A světový šampionát superbiků má před sebou 15. a 16. září desáté dostaveníčko kalendáře v Portugalsku.


Hlavní pozornost českých diváků bude v Bol d’Or asi soustředěna na české týmy. V uplynulé sezóně skončila česká stáj Mercury Racing na BMW celkově pátá, stala se nejúspěšnějším nezávislým týmem šampionátu a nejlépe si vedla právě na Bol d’Or. O víkendu se navíc představí s dvojicí českých pilotů, které mohli motorističtí fanoušci letos vidět i v Mistrovství světa superbiků – Karel Hanika a Ondřej Ježek. S nimi pojede Francouz David Perret, mimo hru je pro Bol d’Or Španěl Angel Rodriguez, který ještě není úplně fit po zranění.

Ondřej Ježek posílil tým Mercury Racing po odchodu ze světového šampionátu superbiků a poslední podnik uplynulého šampionátu v japonské Suzuce byl jeho prvním vytrvalostním závodem. A vedl si výborně, společně s Karlem Hanikou a Sylvainem Barrierem dokázali udržet postavení týmu v Top5. A blížící se Bol d’Or bude jeho premiérovou 24hodinovkou. Před startem jsme mu položili několik otázek.

Jaké jsou pocity před Bol d´Or?

„Karel říká, že to bude masakr! Pro každého devět až 55minutových jízd během 24 hodin.“


Jaká je spolupráce s Karlem Hanikou?

„Je trošku drzej (smích), ale jinak vše v pohodě. Tahá za plyn, co se týká jízdy na BMW, mám se od něj co učit. Dříve jsem na BMW nejezdil, navíc ta naše motorka je taková zvláštní a hodně těžká na ovládání, chce to změnit jízdní styl, protože je to něco úplně odlišného, než na co jsem byl celou karieru zvyklý. Je to hodně práce, ale už se to zlepšuje.“


Na start v Le Castellet se postaví i jediný kompletně český tým v historii šampionátu – Extéria Racing v sestavě Michal Fojtík, Ladislav Chmelík a Michal Drobný.

24h Bol d´Or bude vysílat Eurosport 2 v sobotu 15. září od 15:00 do 19:00 a od 21:00 do 0:40, pokračování v neděli 16. září od 7:00 do 15:30, vždy ŽIVĚ. Komentují Béla En a David Vopařil, v rolích expertů uslyší diváci Josku Kubíčka a Matěje Smrže.


MS superbiků

Letošní ročník MS superbiků je nepochybně originální pro české motoristické fanoušky, vždyť v týmu Guandalini Racing nastoupí v Portimãu již třetí český závodník. Poté, co tým ukončil spolupráci s Ondřejem Ježkem a v Laguna Seca jel bývalý šampion Red Bull Rookies Cupu Karel Hanika, šéf Guandalini Racing se domluvil se „starým známým“ Jakubem Smržem. Zkušeného 35letého závodníka jsme se zeptali na jeho pocity před odletem do Portugalska.

Zranění ramene je už v pořádku?

„Úplně ne, minulý týden jsem prodělal operaci, po třech měsících mi vyndali dráty z ramene. Jsem tedy týden po operaci, stále to cítím, nemám stoprocentní rozsah pohybu ani stoprocentní sílu v ruce, vždyť jsem s ní měsíce nemohl hýbat. S motorkou by to ale mělo dostatečně fungovat, přesto návrat nebude jednoduchý. Zvláště na trati a na motorce, na nichž jsem tolik let nejel.“


Z prohlášení na webových stránkách týmu Guandalini vyplývá, že se již díváte do příštího roku…

„Samozřejmě. Tento vstup do mistrovství světa není pouze výkřik na konci sezony. Je tam vize, že když to bude fungovat a já pojedu rychle, že bychom pokračovali do budoucna. Ovšem nyní těžko soudit, je příliš brzy, vracím se po tříměsíční pauze, navíc do mistrovství světa po spoustě let, nepočítám-li jeden závod v loňském roce. Udělám vše pro to, aby se výsledky zlepšovaly a tým a motorka fungovaly lépe a lépe. Když nenastane nějaký zásadní problém a podaří se vytvořit základ, na němž se bude dát v příští roce dále stavět, bude diskuse o dalším závodění reálná.“


Závody v Portimãu vysílá Eurosport 2 - 15. a 16. září. V sobotu nejprve superpole od 11:15, poté první závod ŽIVĚ od 14:00, v neděli druhý ze záznamu od 17:45. Tradičně komentují Béla En a David Vopařil.


Vít Rosenbaum, Marketing & PR, Media:List CZ


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
14.09.2018 • Dá Ronaldo konečně gól za Juventus? Fotbalový víkend a nejlepší světové ligy sledujte na DIGI TV
10.09.2018 • Pojďte ve 37. týdnu s Prima ZOOM do světa
08.09.2018 • Babí léto ve znamení lokálních kuchařských show
07.09.2018 • Adam Ondra je hvězdou Mistrovství světa ve sportovním lezení
04.09.2018 • Sledujte ty nejlepší evropské fotbalisty exkluzivně na stanicích Sport1 a Sport2 - startuje nová Liga národů
03.09.2018 • Pojďte se obohatit zážitky ve 36. týdnu na Prima ZOOM

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist