RTVS dnes štartuje sériu prenosov z hokejovej Tipsportligy
Autor: RTVS , e-mail: info@rtvs.sk Přidané: 14.09.2018
RTVS odvysiela po bohatom lete na športové podujatia sériu živých prenosov z hokejovej Tipsportligy. Dnešný úvodný televízny prenos ponúkne historicky prvý ligový zápas zahraničného tímu v slovenskej hokejovej lige, HK Nitra privíta mužstvo z Miškovca DVTK Jegesmedvék. Tento duel Dvojka odvysiela dnes 14. septembra o 17:45.


Z nitrianskeho štadióna bude zápas komentovať Matúš Krutý spolu s expertom, bývalým reprezentantom Borisom Valábikom. Rozhovory s hráčmi a trénermi sprostredkuje reportér Ján Šiller. Z bratislavského štúdia budú duel moderovať Pavol Gašpar spolu s nováčikom v úlohe experta, bývalým extraligovým útočníkom Rasťom Konečným.

Užv nedeľu 16. septembra je na programe mimoriadne atraktívny duel dvoch finálových rivalov z minulej sezóny HC 05 iClinic Banská Bystrica a HK Dukly Trenčín. Diváci si ho môžu pozrieť na Dvojke o 15:45.

„Atraktivita najvyššej hokejovej súťaže rastie. Robíme maximum pre to, aby sa odrazila aj v prípade prenosov, ktoré budeme z Tipsportligy vyrábať. Niektoré novinky prinesieme od začiatku, iné v priebehu dlhodobej súťaže a ďalšie pred play-off," uviedol šéf športovej sekcie RTVS Matej Hajko.

Tím moderátorov a komentátorov RTVS budú tvoriť Pavol Gašpar, Matúš Krutý, Tomáš Košec a Ľubica Melcerová, ktorých budú dopĺňať priamo zo štadióna Marek Marušiak a Ján Šiller.

Súboje v hokejovej Tipsportlige budú rezonovať aj v éteri Rádia Regina, ktoré odvysiela v priamych prenosoch reportáže zo všetkých zápasov súťažného kola. Rádio Slovensko bude informovať o ligových výsledkoch v pravidelnom hodinovom spravodajstve, vo všetkých Rádiožurnáloch a v športovom sumári dňa.


Rozhlas a televízia Slovenska, 14. 9. 2018

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/26399/rtvs-dnes-startuje-seriu-prenosov-z-hokejovej-tipsportligy/